Vpis motorja

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
ekonomistt
Praporščak
Kraj: KRANJ

Vpis motorja

OdgovorNapisal/-a ekonomistt » So Apr 17, 2010 17:36

Pozdravljeni,
Zanima me ali lahko vpišem na svoj čoln motor, ki je 2-takten, ali res tega ne počnejo več, da samo podaljšujejo registracijo, če je motor že vpisan, drugače pa moraš kupiti 4-takten motor.
Imam starejši gliser, ki trenutno nima vpisanega nobenega motorja. Vpisal pa bi motor, ki ga ima trenutno gor, katerega sem kupil zraven in imam zanj prepis.
Hvala za odgovor,
Lp,
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » So Apr 17, 2010 21:13

Če je bil motor že kdaj vpisan, potem ne bo težav.
ekonomistt
Praporščak

OdgovorNapisal/-a ekonomistt » So Apr 17, 2010 21:47

To mislite če je bil kadarkoli vpisan na katerem drugem čolnu?
Ker imam tudi dokument od enega čolna na katerem je bil ta motor že vpisan, ampak tudi izbrisan iz njega.
Lp
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Ne Apr 18, 2010 03:18

In z tem dokumentom o izpisu motorja takrat, greš podaljšat registracijo, daš motor na ta čoln ( seveda imej papirje od čolna prejšnega in sedanjega na katerega sedaj pride motor, zraven ), takoj ko plačaš na zavarovalnici, greš na kapitanijo.
Ah ja, to je možno le, če je bil motor takrat registriran v Sloveniji ali kateri drugi državi današnje EU. Če je pa bil registriran na hvaškem pa lahko pozabiš na registracijo. Edino, če je že toliko let nazaj, ko smo še bili v skupni Jugoslaviji, in je bil motor v Sloveniji registriran.
LP
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Ne Apr 18, 2010 09:59

Če je bil ta motor vpisan nate je ok. ,če je bil pa vpisan na koga drugega pa potrebuješ še overjeno kupoprodajno pogodbo z lastnikom ,ki je naveden na vpisnem listu.
lDrugače pa tako kot je napisal Atilone.
lp
Uporabniški avatar
ekonomistt
Praporščak

OdgovorNapisal/-a ekonomistt » Ne Apr 18, 2010 11:13

Torej tkole je... Jst mam overjeno kupoprodajno pogodbo za motor s prejšnjim lastnikom. Imam pa en star Vpisni list za čoln, kjer je bil ta motor vpisan in izpisan. Zanima me le, ali je problem če nimam vmesne pogodbe med lastnikom kjer je bil motor vpisan in med tistim, od kogar sem motor kupil jaz? Ter ali je dovolj le kupoprodajna pogodba ali bi moral imeti tudi račun, katerega pa nimam.

Hvala vam za odgovore,
Lp
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Ne Apr 18, 2010 11:40

No sedaj pa vemo vse.Problem bo ker nimaš vseh kupoprodajnih pogodb.Lahko se zamenja dest lastnikov in noben ne vpiše motorja v vpisni list, važno je da ti ki pa ga hočeš vpisati imaš vse te pogodbe in tudi vpisni list kjer se vidi da je bil motor vpisan in izpisan.

Noben pač ti nemore sedaj zagotovit , da ni bil motor ukraden saj nimaš pogodbe od tistega kateri je imel motor vpisan :arrow: na tega ki ti je motor prodal :!:

Upam da sem ti napisal razumljivo :idea:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Ne Apr 18, 2010 11:49

Če gre za HR registracijo, bo potreben tudi original račun, tudi če je motor že bil vpisan na neko drugo HR plovno dovoljenje in si ga izpisal.
Sem prodal pred pol leta Hondo 6 na Hrvaškem in so zahtevali tudi original račun, pri ponovnem vpisu, včasih to ni bilo potrebno.

Kupoprodajno pogodbo pa ni problem uredit, napišeš si pooblastilo od prejšnega lastnika in greš k notarju overit kupoprodajno pogodbo v njegovem imenu. Tako sem pred mesecem dni oviril pogodbo za barko pa ni bilo lastnika zraven, ker je bil v bolnici. Tako je na Hrvaškem, pri nas pa ne vem.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta