Pozdravljeni,
Zanima me ali lahko vpišem na svoj čoln motor, ki je 2-takten, ali res tega ne počnejo več, da samo podaljšujejo registracijo, če je motor že vpisan, drugače pa moraš kupiti 4-takten motor.
Imam starejši gliser, ki trenutno nima vpisanega nobenega motorja. Vpisal pa bi motor, ki ga ima trenutno gor, katerega sem kupil zraven in imam zanj prepis.
Hvala za odgovor,
Lp,
Vpis motorja
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
- ekonomistt
- Praporščak
- Kraj: KRANJ
- ekonomistt
- Praporščak
In z tem dokumentom o izpisu motorja takrat, greš podaljšat registracijo, daš motor na ta čoln ( seveda imej papirje od čolna prejšnega in sedanjega na katerega sedaj pride motor, zraven ), takoj ko plačaš na zavarovalnici, greš na kapitanijo.
Ah ja, to je možno le, če je bil motor takrat registriran v Sloveniji ali kateri drugi državi današnje EU. Če je pa bil registriran na hvaškem pa lahko pozabiš na registracijo. Edino, če je že toliko let nazaj, ko smo še bili v skupni Jugoslaviji, in je bil motor v Sloveniji registriran.
LP
Ah ja, to je možno le, če je bil motor takrat registriran v Sloveniji ali kateri drugi državi današnje EU. Če je pa bil registriran na hvaškem pa lahko pozabiš na registracijo. Edino, če je že toliko let nazaj, ko smo še bili v skupni Jugoslaviji, in je bil motor v Sloveniji registriran.
LP
- ekonomistt
- Praporščak
Torej tkole je... Jst mam overjeno kupoprodajno pogodbo za motor s prejšnjim lastnikom. Imam pa en star Vpisni list za čoln, kjer je bil ta motor vpisan in izpisan. Zanima me le, ali je problem če nimam vmesne pogodbe med lastnikom kjer je bil motor vpisan in med tistim, od kogar sem motor kupil jaz? Ter ali je dovolj le kupoprodajna pogodba ali bi moral imeti tudi račun, katerega pa nimam.
Hvala vam za odgovore,
Lp
Hvala vam za odgovore,
Lp
No sedaj pa vemo vse.Problem bo ker nimaš vseh kupoprodajnih pogodb.Lahko se zamenja dest lastnikov in noben ne vpiše motorja v vpisni list, važno je da ti ki pa ga hočeš vpisati imaš vse te pogodbe in tudi vpisni list kjer se vidi da je bil motor vpisan in izpisan.
Noben pač ti nemore sedaj zagotovit , da ni bil motor ukraden saj nimaš pogodbe od tistega kateri je imel motor vpisan
na tega ki ti je motor prodal
Upam da sem ti napisal razumljivo
Noben pač ti nemore sedaj zagotovit , da ni bil motor ukraden saj nimaš pogodbe od tistega kateri je imel motor vpisan
Upam da sem ti napisal razumljivo
Ure dnevi leta tečejo....
Če gre za HR registracijo, bo potreben tudi original račun, tudi če je motor že bil vpisan na neko drugo HR plovno dovoljenje in si ga izpisal.
Sem prodal pred pol leta Hondo 6 na Hrvaškem in so zahtevali tudi original račun, pri ponovnem vpisu, včasih to ni bilo potrebno.
Kupoprodajno pogodbo pa ni problem uredit, napišeš si pooblastilo od prejšnega lastnika in greš k notarju overit kupoprodajno pogodbo v njegovem imenu. Tako sem pred mesecem dni oviril pogodbo za barko pa ni bilo lastnika zraven, ker je bil v bolnici. Tako je na Hrvaškem, pri nas pa ne vem.
Sem prodal pred pol leta Hondo 6 na Hrvaškem in so zahtevali tudi original račun, pri ponovnem vpisu, včasih to ni bilo potrebno.
Kupoprodajno pogodbo pa ni problem uredit, napišeš si pooblastilo od prejšnega lastnika in greš k notarju overit kupoprodajno pogodbo v njegovem imenu. Tako sem pred mesecem dni oviril pogodbo za barko pa ni bilo lastnika zraven, ker je bil v bolnici. Tako je na Hrvaškem, pri nas pa ne vem.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta