nakup vinjete

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

miranK
Kapitan
Kraj: Trebnje-Cres

nakup vinjete

OdgovorNapisal/-a miranK » Ne Apr 18, 2010 11:04

Včeraj sem štartal iz Ankarana . Pri urejanju mejnih formalnosti v Piranu,sem krenili proti najbližji luški carinski izpostavi Umag.Pri pregledu dokumentov sem zaprosil še za letno vinjeto,vendar me je uradnik opomnil,da je "njegova dolžnost povedati",da vinjete ni treba kupiti.
Da se brez vinjete lahko vozim do FUNTANE in nazaj.
Bil sem prijetno presenečen :P
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Apr 18, 2010 14:14

.

Lepo da si obnovil temo za vse nove člane, ker je to že večkrat omenjeno v starih postih.

Pa ni odveč!

LP

:
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
bsc46
Admiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a bsc46 » Ne Apr 18, 2010 19:18

Se pravi, če grem jaz iz Kopra do Savudrije in se odjavim v Piranu, kje pa naj se prijavim-ali se mi sploh ni treba odjavit?
Enodnevni izlet seveda.
Ljubitelj narave
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Apr 18, 2010 23:02

.

Gospodje ne mešat določenih zadev, ki so zakonsko določene. Tudi te so že obdelane, (zgoraj je rubrika IŠČI, ki dela čudeže) pa vseeno.

Prehod preko meje je zakonsko določen. Piran je v eni državi, Savudrija pa v drugi. Jasno! HR ni članica EU-ja. Smo se razvadli, a ne. Tudi ko so bile meje s kontrolami proti Avstriji, Italiji in Madžarski smo šli zmeraj pod kontrolo naprej. Za barke se izvaja sledeči način režima plovbe v Piranskem zalivu. Plovba sama se ne onemogoča, toda vsak pristanek je prepovedan, če se nisi prej prijavil na morskem mejnem prehodu. Minuto ali cel dan, ni važno.

Vinjeta je pa dovoljenje za uporabo morja in zaradi Cone A in B, pa Osimskih sporazumov, kar se je reševalo po 2. vojni, dovoljuje če je barka registrirana v SLO pravico plut do kampa Funtana brez da kupi vinjeto.

Še enkrat povdarjam, da je za prehod preko meje obvezna prijava-odjava ali obratno.

lp

.
pajer 1

bsc46
Admiral

OdgovorNapisal/-a bsc46 » Po Apr 19, 2010 15:51

Pajer 1 hvala za odgovor. Se pravi, če hočem v Savudrijo moram preko Umaga.
Ljubitelj narave
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Po Apr 19, 2010 15:57

bsc46 napisal/-a:Pajer 1 hvala za odgovor. Se pravi, če hočem v Savudrijo moram preko Umaga.

koliko je meni znano v sezoni do rta Savudrija ni potrebna prijava v Umagu, če seveda še velja sredinska mejna črta in prisotnost policije obeh držav
mi smo par krat prešli preko črte do same savudrijske obale pa ni bilo panike kljub temu, da smo se srečali z P-111 in P-13

mogoče pa vseeno povprašaš na pomorski policiji :idea: :?:
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Apr 19, 2010 15:59

Lahko tudi preko Novigrada :lol: Ampak Umag je najbližji.

Neuradno : Tudi če skočiš v Savudrijo na pir in se ne prijaviš, te ne bodo zaprli (smo dostikrat prakticirali - lenobe). Uradno pa je, kot ti je napisal Pajer1.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Po Apr 19, 2010 18:10

.

koliko je meni znano v sezoni do rta Savudrija ni potrebna prijava v Umagu, če seveda še velja

Upam, da omenjaš plovbo. Pristanek z namenom oditi na kopno, se smatra kot ilegalni prehod meje.

Ni vredno zaradi ene pijače ali kavice ostat na HR ozemlju, ker imaš drugi dan "Suca za prekršaje" in še nekaj cekinov daš v HR proračun.
Pa po možnosti začasno prepoved vstopa na HR ozemlje

Res je kontrola zelo redka in gledajo skozi prste, ker ravno vsakega ne lovijo po vodi, toda jaz ne mislim biti za primer drugim. Pa ne mislite, da so samo hrvaški policjoti tisti "ta žlehtni." Nekaj jih je ki so že imeli to izkušnjo, toda so tiho, ker je to definitivno prekršek.

Pa mirno plovbo!

LP

.
pajer 1

Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Po Apr 19, 2010 18:22

mi smo pluli s testnimi gumenjaki nismo se sidrali ali ustavili na kopnem :wink:
bsc46
Admiral

OdgovorNapisal/-a bsc46 » Po Apr 19, 2010 20:27

Se pravi brez sidranja ali vezanja-ni problema.
Še enkrat hvala vsem za odgovore.
Ljubitelj narave
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Apr 19, 2010 20:50

Kako je pa z zastavicam a je potrebno takoj čez mejo narint CRO na vrh al si lahko celo brez, dpkler se ne prijaviš? Nam z manjšimi čolni so te zadeve bolj tuje.
:?
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Po Apr 19, 2010 21:01

kocka napisal/-a:Kako je pa z zastavicam a je potrebno takoj čez mejo narint CRO na vrh al si lahko celo brez, dpkler se ne prijaviš? Nam z manjšimi čolni so te zadeve bolj tuje.
:?

jaz imam tako "salomonsko" levo na rollbaru slovensko desno pa hrvaško v isti višini

pa štima :wink: :wink:
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Apr 19, 2010 21:12

Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Apr 19, 2010 21:12

Ja pa menda ne vedno, pol te pa naši j..... sem mislil dobesedno, ko prideš do savudrijskega rta ustaviš, daš gor še njihovo al se lahko voziš samo z našo.
Meni so poznana pravila samo tukaj okoli meje zna biti pa spolzko in zato raje vprašam kot se s kom na morju pregovarjam.
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Po Apr 19, 2010 21:29

Ko plujem iz Pirana, kjer sem se odjavil, proti Hrvaški, nekje na pol Piranskega zaliva obesim hrvaško zastavo. Nikoli nisem imel problemov. Ravno tako izpolnim crew listo na hrvaškem obrazcu, ker so me enkrat opozorili, da bi jo moral imeti izpolnjeno, preden vplujem na prijavo.

Če pa imaš obešeno zastavo "Morjeplovec" pa vsega tega sploh ni potrebno počet. :lol: :lol:
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta