Registracija, zavarovanje itd

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
2mc
Poročnik fregate
Kraj: Primorska - Kvarner

Registracija, zavarovanje itd

OdgovorNapisal/-a 2mc » Ne Maj 02, 2010 20:46

Vem, da je bilo o tem ogromno napisanega, in sem se tudi zelo trudil, da bi prišel do pravih info, vendar so le te razdrobljene, nahajajo se po celem forumu, pa tudi pravila se verjetno spreminjajo. In nenazadnje, malo je v mojem primeru tudi specifike. Imam barko, s katere obnovo sedaj končujem. V vodo jo imam namen dati v juniju, rad bi prej vse uredil, da ne bi naletel na kaka neljuba presenecenja. Barka ni pisana name ampak na prijatelja iz Nizozemske, od tam je tudi prišla in tam je tudi registrirana. Zavarovanje je bilo do sedaj vedno sklenjeno tam, v Holandiji. Lani sem vinjeto kupil v Reki avgusta, tako da še velja. Zanima me naslednje: koliko časa velja registracija barke (ali jo je treba obnavljati, interval...), za koliko časa jo je treba zavarovati (lani je bila za 3 mesece), ali je potrebna polica za posamezne države (Hr, Slo..) ali je univerzalna. Ali moram popis oseb dopolniti in kako (sam, v kapitaniji, doplačilo...). Pa še prevoz preko meje: imam pooblastilo, kopije, številke, vse, kar se da storiti. Lani k nam je to šlo brez težav, vendar ne bi bil rad presenečen letos za dol. Kaj potrebujem? Pa če smo že pri tem, tudi za plovbo bi verjetno potreboval kakšen specialen papir (do sedaj sem vedno imel pooblastilo, kopijo prijateljevega pasoša itd).
Za razumljiv odgovor bi vam bil neskončno hvaležen, saj ko se enkrat ujameš v razlaganja in zahteve raznih uradnikov in birokratov (pa še kazni) tedaj bi ljubezen do navtike minila še Jamesa Cooka kaj šele mene.
CUM GRANO SALIS
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Maj 02, 2010 22:30

.

Na kar nekaj vprašanj ti lahko odgovori kdo, ki pozna NL zakonodajo. Dokler bo pod NL zastavo moraš to uredit z njimi.

Plovno dovoljenje urejaš v državi kamor vstopaš. Konkretno HR. So pa kar strogi, zato glej, da boš imel notarsko overjeno pooblastilo, ker te sicer obdolžijo črnega oz. nedovoljenega čarterja. So visoke kazni in imajo zakonsko možnost, da ti zasežejo barko. To niso heci! Pazi ker "Crew lista" je eno, popisni list pa drugo.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost