nedovoljeni plavajoči objekti
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
nedovoljeni plavajoči objekti
Pozdravljeni
Dobil sem od kapitanije pozdrav,ker da imam na dno nameščeno nedovoljeno plavajočo napravo.
Mi lahko kdo razloži, kako je lahko plavajoča naprava nameščena na dno in pa kje piše, da je v Valdoltri sidranje prepovedano.Kazen smo pa baje dobili trije od vseh tam.
LP Iztok
Dobil sem od kapitanije pozdrav,ker da imam na dno nameščeno nedovoljeno plavajočo napravo.
Mi lahko kdo razloži, kako je lahko plavajoča naprava nameščena na dno in pa kje piše, da je v Valdoltri sidranje prepovedano.Kazen smo pa baje dobili trije od vseh tam.
LP Iztok
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Re: nedovoljeni plavajoči objekti
Kako je lahko plavajoča naprava na dnu, tega tudi jaz ne razumem, razen, če se ti je nekaj plavajočega potopilo
Na vprašanje, kje piše "da je dovoljeno" te bo ON vprašal "kje piše, da je dovoljeno".
Očitno si nezaželjen osebek oz. ste nezaželjeni trije osebki, ki boste morali slej ko prej zamenjati "sidrišče". Kot je Dušan napisal, ste očitno celinci nezaželjeni
Kako boš to rešil, ti pa je težko napovedati.
LP

Na vprašanje, kje piše "da je dovoljeno" te bo ON vprašal "kje piše, da je dovoljeno".
Očitno si nezaželjen osebek oz. ste nezaželjeni trije osebki, ki boste morali slej ko prej zamenjati "sidrišče". Kot je Dušan napisal, ste očitno celinci nezaželjeni
Kako boš to rešil, ti pa je težko napovedati.
LP
Sidranje je dovoljeno kjer ni prepovedano,to so plovne poti,tam kjer je v morje spuščen kabel za elektriko na otoke...,v Valdoltri je pa le kanalizacija not prpeljana.Kazen je dobil pa baje tud možakar iz Kopra,se pa tam tudi na novo kaka barka pojavi...Tko da nismo le celinci na udaru...Pa z vsemi sem prijatelj, tko da ni nekih zamer..
LP Iztok
LP Iztok
Ja s tem najbolj k ti je kazen napisal.
Jaz take stvari odobravam le , če bi te opozorili da se tam ne sidra zaradi tega in tega ti pa bi po svoji volji in prepričanju tam sidral. Problem je v tem ko sploh ni več razumevanja, toleriranja... Ampak samo kazen, globa ...in spet..
Pa sem napisal da ni problem v domačinih !!!!!!
Se je že pojavil kak odlok
Pa sem napisal da ni problem v domačinih !!!!!!
Se je že pojavil kak odlok
Črka zakona lepo pove: Vse kar ni z zakonom prepovedano, je dovoljeno
. Če pa je kje kakšen skriti paragraf, pa ti morajo napisat: Po zakonu XY, objavljenem v Uradnem listu, dne XY, člen XY, odstavek XY, ste protizakonito namestili pripravo za vezanje plovil in drugih plovnih objektov.
Na podlagi te ugotovitve, se vas kaznuje z XY € denarne kazni in nalogom za odstranitev le te naprave.
Občinski odloki tukaj, v tem primeru nimajo nikakršne teže, veljave, ker je morje in obala družbena lastnina. Torej lastnina VSEH slovencev.
Drugo je v organiziranih objektih, katere je postavila občina, krajevna skupnost itd. Ampak to so statuti, ne pa zakon, in če vežeš, sidraš plovilo tam kjer ni izrecno prepovedano, nisi ti v sporu z zakonom , ampak izdajatelj plačilnega naloga.
LP
Na podlagi te ugotovitve, se vas kaznuje z XY € denarne kazni in nalogom za odstranitev le te naprave.
Občinski odloki tukaj, v tem primeru nimajo nikakršne teže, veljave, ker je morje in obala družbena lastnina. Torej lastnina VSEH slovencev.
Drugo je v organiziranih objektih, katere je postavila občina, krajevna skupnost itd. Ampak to so statuti, ne pa zakon, in če vežeš, sidraš plovilo tam kjer ni izrecno prepovedano, nisi ti v sporu z zakonom , ampak izdajatelj plačilnega naloga.
LP
atilone napisal/-a:Črka zakona lepo pove: Vse kar ni z zakonom prepovedano, je dovoljeno. Če pa je kje kakšen skriti paragraf, pa ti morajo napisat: Po zakonu XY, objavljenem v Uradnem listu, dne XY, člen XY, odstavek XY, ste protizakonito namestili pripravo za vezanje plovil in drugih plovnih objektov.
LP
točno tako kot je Atilone napisal jaz sem imel popolnoma enak problem sicer na hrvaškem. So se usajali zaradi korpo morta in sem jim stvari razložil in od takrat naprej je mir
Če poskušam razumeti "logiko" te naše birokracije (misija nemogoče, pa vendar) :
verjetno tu ne gre za sidro ampak korpomorto in bojo, ki jo je nekdo proglasil za vodno napravo (majava definicija naprav v 44.členu zakona o vodah), z vodnimi napravami je pa "problem"
zakaj ste pa samo trije "srečneži" je pa kak drug razlog
če se naredi primerjavo s kopnim - tudi na javni površini-parkirišču lahko parkiraš, se pa ne sme delati nadstreška za avto
verjetno tu ne gre za sidro ampak korpomorto in bojo, ki jo je nekdo proglasil za vodno napravo (majava definicija naprav v 44.členu zakona o vodah), z vodnimi napravami je pa "problem"
zakaj ste pa samo trije "srečneži" je pa kak drug razlog
če se naredi primerjavo s kopnim - tudi na javni površini-parkirišču lahko parkiraš, se pa ne sme delati nadstreška za avto
Imaš prav, treba je skupaj stopit. Ampak se spomniš debate izpred dveh treh mesecev ( mogoče 4 ) ?.
Takrat sem bil povezan z določenimi osebami iz Ankarana, še preden se je javno govorilo in sprejelo referendum za odcepitev od občine KP. Pogovor je tekel v smeri peticije, katera bi bila poslana od čim več naših članov, torej podpora Ankaranu od cele Slovenije, tako pa so ostali sami proti močnem lobiju na drugi strani, kateremu se gre za zaslužek , kljub uničenju narave. In to uničenje bo temeljito in ne kot par betonskih blokov pod vodo. In bi pomagalo
. Seveda bi se potem občina Ankaran držala zakona. Torej bi bili privezi na korpo mortih LEGALNI. Pa četudi bi se s tem pomagalo samo, recimo 20-30-im Morjeplovcem, bi bil to ogromen uspeh , ja tudi za forum, ker bi se dejansko pokazalo, da smo vsi za enega eden za vse.
Rezultat debate je znan. Kateri plačujejo marine pri nas ali HR jim je vseeno za teh par "zastojnkarjev" v Valdoltri in pred Katarino. Nadaljeval pa več ne bi , ker bom zopet postal arogantni provokator.
LP
Takrat sem bil povezan z določenimi osebami iz Ankarana, še preden se je javno govorilo in sprejelo referendum za odcepitev od občine KP. Pogovor je tekel v smeri peticije, katera bi bila poslana od čim več naših članov, torej podpora Ankaranu od cele Slovenije, tako pa so ostali sami proti močnem lobiju na drugi strani, kateremu se gre za zaslužek , kljub uničenju narave. In to uničenje bo temeljito in ne kot par betonskih blokov pod vodo. In bi pomagalo
Rezultat debate je znan. Kateri plačujejo marine pri nas ali HR jim je vseeno za teh par "zastojnkarjev" v Valdoltri in pred Katarino. Nadaljeval pa več ne bi , ker bom zopet postal arogantni provokator.
LP
Atilone, na žalost tvoj predlog/misel, da bi občina Ankaran legalizirala korpomorte ne bi bil izvedljiv, če občina ne bi dobila upravljanja tega dela morja - od države seveda. Zadeva je državna......... tudi kapetanija, ki je poslala obvestilo je državni in ne občinski (Koprski) organ.
Drugo pa je, kdo dela v teh državnih organih in koliko truda vloži v neko "zadevo".Če katera, potem je koprska občina s svojim županom znana po zanimivih "povezavah".
Drugo pa je, kdo dela v teh državnih organih in koliko truda vloži v neko "zadevo".Če katera, potem je koprska občina s svojim županom znana po zanimivih "povezavah".
To o občini KP , ti dam popolnoma prav. So pravi ribiči, kateri imajo gosto napletene mreže skoraj povsod. In ta skoraj, bi bila luknja, po kateri Ankaranu ne bi bilo treba legalizirat korpo morte, ker niso prepovedani. V nobenem zakonu , v nobenem občinskem odloku občine KP, skratka nikjer.
Če bi bili, ne bil samo Polanc in še dva na udaru, ampak vsi, kateri so tam vezani.
Sicer pa je o tej temi brez veze dalje razgljabljat. Sedaj bo itak Pop..ić uničil kar še je bilo od narave tam v tem zalivčku in bo svojo diktaturo vodil po svoje oz po komandah iz ozadja.
LP
Če bi bili, ne bil samo Polanc in še dva na udaru, ampak vsi, kateri so tam vezani.
Sicer pa je o tej temi brez veze dalje razgljabljat. Sedaj bo itak Pop..ić uničil kar še je bilo od narave tam v tem zalivčku in bo svojo diktaturo vodil po svoje oz po komandah iz ozadja.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta