Registracija plovila v Nemčiji ( EU )

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

atilone
Admiral

Registracija plovila v Nemčiji ( EU )

OdgovorNapisal/-a atilone » Po Maj 24, 2010 15:22

Malo za razmislit, kje dejansko smo, nikakor v EU.
Za primer, bom dal gor link, do obrazcev, kateri se izpolnijo pred predajo pooblaščenim organom za registracijo. To izpolniš doma sam, na WC-ju ali v postelji. Ne potrebuješ notarja , ne kolekov ne tri p... m...... .
Zanimiva je predvsem točka 18, kjer moraš navest poreklo plovila. Predložit račun, ali predložit papirje o stari registraciji. Predvsem je zanimivo , kaj piše pod temi prostori za navedbo; Če ne obstaja nikakršnega dokumenta o plovilu in motorju, prosimo, da jasno napišete, od kje izhaja :!: :shock: .
Torej napišete, da vam je prejšni lastnik, Franček Slovanček, podaril ali prodal omenjene stvari :!: :!: :!: . Nobenega dokazila , nič. Če je mogoče kaj sumljivo, pokličejo Frančeka po telefonu, ta reče ja je tako , in finito.
http://www.web-nautik.de/download/Antrag.pdf
Če imate zgoraj kako žlahto, vas ta prijavi na začasno bivanje pri njemu, iztočasno ipolnita tale obrazec. Seveda vam on podari VAŠE plovilo in motor, gre z ipolnjenim obrazcem na urad kateri izstavlja ta dokument, kateri se imenuje Kleinfarzeug Schein, torej prevedeno, Listina za malo vozilo. Naj vas ne zavede, ker sem spadajo tudi jahte, gliserji, jadrnice, do 11m dolžine oz. jadrnice do 12 m dolžine, kot je razvidno iz gornjega dela obrazca. Izvzeta so edino plovila, katera imajo več kot 10 m / 3 izpodriva ( deset ton), ta se pa morajo registrirat v Ladijski register.
Kje smo še mi , z vsemi temi dokazili, notarji itd :?: :?:
LP
matkoro8
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a matkoro8 » Po Maj 24, 2010 22:29

Z plačami in ostalo nepotrebno administracijo smo smo globoko na balkanu, s cenami pa v EU :evil:
Roadracer
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Roadracer » To Maj 25, 2010 07:51

Kaj pa to pomeni cenovno?
Uporabniški avatar
BOŠTJAN
Kapitan
Kraj: Polzela

Re: Registracija plovila v Nemčiji ( EU )

OdgovorNapisal/-a BOŠTJAN » To Maj 25, 2010 11:35

atilone napisal/-a:Malo za razmislit, kje dejansko smo, nikakor v EU.

LP

Vse se lepo sliši, Super EU trajna registracija. Ko pa prideš na mejo z plovilom D registracije, takrat pa ŠOK.
1. slovenski državljan( čeprav uradno lastnik plovila registriranega v D) ne smeš in ne moreš iz HR v Slo peljati svojega čolna, pelje ga lahko samo D državljan,
2. uradno lastnik plovila registriranega v D (ni pomembno koliko časa si lastnik) slovenski carinik zahteva vso dokumentacijo plovila. Prometno dovoljenje za njih ni dovolj. Na meji zahtevajo original kupoprodajno pogodbo, carinsko deklaracijo( s tem preverijo izvor plovila) CE certifikat, če tega nima PLAČAŠ CARINO IN DAVEK!

V pojasnilu so mi rekli da se zadnje čase pojavljajo primeri plovil, ko je bilo plovilo izvoženo in nazaj pripeljano v EU, ddv-ja in carine pa niso plačali.

Vse kar je napisano, je preverjeno na carini.

lp B
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Re: Registracija plovila v Nemčiji ( EU )

OdgovorNapisal/-a bolid » To Maj 25, 2010 22:18

BOŠTJAN napisal/-a:
atilone napisal/-a:Malo za razmislit, kje dejansko smo, nikakor v EU.

LP

Vse se lepo sliši, Super EU trajna registracija. Ko pa prideš na mejo z plovilom D registracije, takrat pa ŠOK.
1. slovenski državljan( čeprav uradno lastnik plovila registriranega v D) ne smeš in ne moreš iz HR v Slo peljati svojega čolna, pelje ga lahko samo D državljan,
2. uradno lastnik plovila registriranega v D (ni pomembno koliko časa si lastnik) slovenski carinik zahteva vso dokumentacijo plovila. Prometno dovoljenje za njih ni dovolj. Na meji zahtevajo original kupoprodajno pogodbo, carinsko deklaracijo( s tem preverijo izvor plovila) CE certifikat, če tega nima PLAČAŠ CARINO IN DAVEK!

V pojasnilu so mi rekli da se zadnje čase pojavljajo primeri plovil, ko je bilo plovilo izvoženo in nazaj pripeljano v EU, ddv-ja in carine pa niso plačali.

Vse kar je napisano, je preverjeno na carini.

lp B

Boštjan že mogoče, vendar preverjeno pred približno mesec dni nazaj sem peljal od prijatelja (slo državljan) plovilo ki smo ga letos dali iz USA registracije na D, pa mi je carinik in policaj pobral vse papirje in ko jih je prgledal mi je le odgovoril PA SREČNO VOŽNJO :wink:
Ure dnevi leta tečejo....

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost