Ali je B kategorija zadosti?
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Ali je B kategorija zadosti?
Imam Bayliner 1952, ki je na prikolici in ima svojo prometno in tablico. Največja dovoljena masa na prikolici je 1560kg, masa prikolice pa je 260kg. Če seštejem maso vozila (Ford S-Max) in največjo prikolice potem ne presežem 3,5T kar bi naj bilo vozno z kategorijo B. Nekateri pa dvomijo v to, saj je prikolica posebaj registrirana...
Wellcraft 2600 Martinique
Z B lahko voziš lahki priklopnik do 750 kg ali če bruto (dovoljena skupna) teža priklopnika ne presega neto mase vozila. Si pa omejen z skupno največjo dovoljeno maso avto+prikolica manj kot 3.5 T
Torej, če ima prikolica maso 260 kg + 1560kg nosilnosti je to skupaj 1820 kg skupne dovoljene teže prikolice. Tvoj avto tudi če prazen presega to težo rabiš B+E zaradi zgornje omejitve 3,5T
Torej, če ima prikolica maso 260 kg + 1560kg nosilnosti je to skupaj 1820 kg skupne dovoljene teže prikolice. Tvoj avto tudi če prazen presega to težo rabiš B+E zaradi zgornje omejitve 3,5T
Pozor, sprememba v predpisih od 1.10.2009:
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... b&start=15
Drugače pa zamenjam svojega S-maxa, bencin, za podobnega dizla. Ali: preverite podatke v homologaciji, preden kupite avto za vleko prikolice. Tale moja zgodbica je že nekje na forumu. Na kratko, zaupal sem prospektu, kupil bencinca, potem pa presenečenje v homologaciji, največja dovoljena skupna masa prikolice = 1100kg. Zdaj vlečemo prikolico že tretje leto z Octavio in se vozimo z na morje z dvema avtoma.
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... b&start=15
Drugače pa zamenjam svojega S-maxa, bencin, za podobnega dizla. Ali: preverite podatke v homologaciji, preden kupite avto za vleko prikolice. Tale moja zgodbica je že nekje na forumu. Na kratko, zaupal sem prospektu, kupil bencinca, potem pa presenečenje v homologaciji, največja dovoljena skupna masa prikolice = 1100kg. Zdaj vlečemo prikolico že tretje leto z Octavio in se vozimo z na morje z dvema avtoma.
V homolgaciji avtomobila moraš imeti napisano NDM za prikolico, ki jo lahko vlečeš.
Če NDM prikolice in NDM avta ne presega 3.500 kg, lahko pelješ z B, razen v primeru, ko vlečeš lahki priklopnik (do 750 kg), ko NDM vozila in NDM prikolice lahko preseže 3.500 kg.
No1, ti rabiš B+E, ali to novo varianto B+koda 96.
Če NDM prikolice in NDM avta ne presega 3.500 kg, lahko pelješ z B, razen v primeru, ko vlečeš lahki priklopnik (do 750 kg), ko NDM vozila in NDM prikolice lahko preseže 3.500 kg.
No1, ti rabiš B+E, ali to novo varianto B+koda 96.
Guma je guma, zaenkrat.
-
JAGUAR 480
- Poročnik bojne ladje
Re: Ali je B kategorija zadosti?
No. 1 napisal/-a:Imam Bayliner 1952, ki je na prikolici in ima svojo prometno in tablico. Največja dovoljena masa na prikolici je 1560kg, masa prikolice pa je 260kg. Če seštejem maso vozila (Ford S-Max) in največjo prikolice potem ne presežem 3,5T kar bi naj bilo vozno z kategorijo B. Nekateri pa dvomijo v to, saj je prikolica posebaj registrirana...
No.1
Je prikolica enoosna? Če je dvoosna rabiš sigurno B+E kategorijo...
lp, a.
VODA IN OGENJ NE GRESTA SKUPAJ!
bolid napisal/-a:No.1, nihče te nebo vagu, pogledal ti bo samo v papirje, vzel digitron,(ker na pamet neznajo) seštel NDM avtomobila+NDM prikolice in te olupil ko pras..
če boš presegel skupaj 3500Kg
500 € + 9 K.T. Občutil na lastni koži. Le, da na prikolici ni bil čoln, pač pa usran kangoo
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
-
Mornar Rok
- Poročnik fregate
- Kraj: Ljubljana
Mornar Rok napisal/-a:Mene pa zanima, ali lahko samo z B kategorijo todi na Hrvaških cestah presežeš NDM 3500kg, kadar imaš pripet lahki priklopnik in je NDM atomobila 2760kg + NDM prikolice 750kg = skupna NDM 3510kg. Ravno 10kg je preveč, da bi bil do 3500kg.
Na vsako vozilo, ki ga voziš z B kategorijo lahko priklopiš lahki priklopnik, čeprav presegaš 3500 kg.
Guma je guma, zaenkrat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov