Kaj narediti ob poškodbi plovila v marini

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

Kaj narediti ob poškodbi plovila v marini

OdgovorNapisal/-a DR.E » So Avg 07, 2010 19:25

Pozdrav!

Moram se "pohvalit", da mi je zadnje neurje na Jadranu poškodovalo jadrnico, ko je sosednja barka zaradi počene vrvi nemoteno udarja v moj bok, o čemer so me obvestili iz marine. :twisted: :twisted:

ima kdo kakšne praktične izkušnje s tem, kaj in kako naprej, kaj narediti, koga vse poklicati za ogled, itd...

Hvala za vse informacije!
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Ne Avg 08, 2010 00:36

Predvsem mislim, da moraš v marino pisno prijaviti škodo. Denar za nastalo škodo ti je lahko povrnjen iz njihove police, ki jo imajo sklenjeno ta take primere.
Takoj zatem si pridobi predračun firme, ki ti bo popravljala barko.
Verjetno bo medtem svoje delo opravil tudi pooblaščeni cenilec.

In potem čakaj na odgovor

LP :D
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Ne Avg 08, 2010 11:00

Verjetno boš moral terjati škodo od zavarovalnice plovila ,ki ti je škodo povzročilo iz njegove police zavarovanja proti tretji osebi.
Vsekakor pa potrebuješ zapisnik marine o škodi in povzročitelju,potem cenitev škode in potem zahtevek.
lp
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Ne Avg 08, 2010 11:55

Jaz sem imel podoben primer v Verudi. Klicali so me, ter povedali, da je na jadrnici manjša škoda in da bodo vse uredili. Čez par dni so me poklicali iz zavarovalnice, ter povedali, da je prijavljena poškodba na mojem plovilu. Hoteli so vedet ali bom poškodbo saniral sam, ali oni poskrbijo za vse. Rekel sem, da moram prvo to poškodbo tudi sam videt, ter da se slišimo naslednji teden. Ker je bila poškodba res manjša, smo se dogovorili, da bom popravilo izvedel v lastni režiji. V par dneh so me zopet klicali, ter povedali, da je bil medtem cenilec na ogledu, ter ocenil škodo. Z oceno sem se strinjal, nakar smo se dogovorili, da mi ta znesek odbijejo od naslednjega plačila marine. Tako je tudi bilo.
Ne vem pa, kako potekajo podobni postopki v drugih marinah.
Jadranje je odklop
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Ne Avg 08, 2010 20:46

val napisal/-a:Verjetno boš moral terjati škodo od zavarovalnice plovila ,ki ti je škodo povzročilo iz njegove police zavarovanja proti tretji osebi.
Vsekakor pa potrebuješ zapisnik marine o škodi in povzročitelju,potem cenitev škode in potem zahtevek.
lp

Ne vem, kaj je kriv lastnik sosednjega plovila, če je utrgalo muring. To je čista krivda marine, zato bi jaz pritisnil na njih. Znaš se pa ne kriv ne dolžen potem zameriti zaposlenim. To pa je tud eno sranje. Vprašaj MitjaP in Gregor.n, kako je če te v matični marini nalahko zajeb... !
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Ne Avg 08, 2010 20:52

Saj ni bil pretrgan muring, ker imamo plavajočo marino s fingerji, problem je v tem, ja je lastnik za en drek zavezal barko, na kar sem jih v marini tudi opozoril.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011

POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Ne Avg 08, 2010 21:16

Potem je pa stvar jasna, kot beli dan.

Ampak jaz bi pritisnil na obe strani. Da vsaj iz enega naslova dobiš pošteno odškodnino. V vsakem primeru pa imaš sranje.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta