pozdravljeni!
a mogoče kdo ve kako je po novem zakonu s prodajo 2T motorjev!
a jih sploh prodajajo še pa naročajo al prodajajo samo stare zaloge k novih ne morjo dobit več!
hvala!
lp
prodaja 2T motorjev
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Ja kot pravi zobar, tak je zakon. Lahko prodajo še tisto, kar je na zalogi, čeprav mislim, da gre ta zaloga počasi h koncu. Novih pa se ne more več naročiti oziroma jih potem ne bi mogel registrirati...
Moje mnenje je, da je to ena velika oslarija. Obvezno bi morali dovoliti 2T motorje do recimo 8 konjev. S tem zajameš razne pomožne motorje, ki so sedaj postali nagravžni, enocilindrični, 5 krat bolj ropotajoči 4T. Osebno ne bom nikoli kupil kakšnega 3 konjskega 4T. Rajši bom vzel starega 2 taktaša, ki teče lepo mirno in tiho...
LP
Moje mnenje je, da je to ena velika oslarija. Obvezno bi morali dovoliti 2T motorje do recimo 8 konjev. S tem zajameš razne pomožne motorje, ki so sedaj postali nagravžni, enocilindrični, 5 krat bolj ropotajoči 4T. Osebno ne bom nikoli kupil kakšnega 3 konjskega 4T. Rajši bom vzel starega 2 taktaša, ki teče lepo mirno in tiho...
LP
Točno tako. In poleg vsega je vsaj 3x tišji pri svojem delovanju. Vsi se ukvarjajo z ne vem kakšnimi ukrepi, na hrup se pa nihče ne obregne. Celo Tomosova štirica, ki je zračno hlajena je bistveno tišje od podobnih 4T kosilnic.
CE direktive sicer nekaj govorijo o hrupu, vendar je očitno to čisto absolutna vrednost in se nihče ne ukvarja zraven še z močjo motorja...
LP
LP
Mene pa zanima, če je trenutno sploh še možno registrirati novi motor, ki je bil npr. pravkar kupljen v trgovini, je pa še iz ''stare zaloge''. 2T seveda?
PS.
Mali 4T motorji mogoče res zvenijo kot kosilnice, ker pa sem lastnik enega izmed njih, si njihov zvok raje opisujem kot zvok motorja Harley-a ali kakega čoperja.
Čeprav pri nedeljsko dopustniških morjeplovcih poraba ni bistvenega pomena, pa je vseeno dober feeling, ko se npr. z majhnim plinom (4T imajo raje nizke vrtljaje in so bolj za ležerno križarjenje ob obali, kot pa za podiranje hitrostnih rekordov) in gorivom, kolikor ga gre v vgrajeni tank, voziš in voziš in voziš.
PS.
Mali 4T motorji mogoče res zvenijo kot kosilnice, ker pa sem lastnik enega izmed njih, si njihov zvok raje opisujem kot zvok motorja Harley-a ali kakega čoperja.
Čeprav pri nedeljsko dopustniških morjeplovcih poraba ni bistvenega pomena, pa je vseeno dober feeling, ko se npr. z majhnim plinom (4T imajo raje nizke vrtljaje in so bolj za ležerno križarjenje ob obali, kot pa za podiranje hitrostnih rekordov) in gorivom, kolikor ga gre v vgrajeni tank, voziš in voziš in voziš.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti