registracija pomožnega čolna

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

admiral
Kapitan korvete

registracija pomožnega čolna

OdgovorNapisal/-a admiral » Pe Jan 21, 2011 19:22

Torej, dejstvo je da 2,4m dolg čoln z trdim dnom in yamaho 8ks, potrebuje registracijo, zavarovanje ter vinjeto.

V mojem primeru, pa bi čoln služil kot pomožni čoln, (beri: med neuporabo se dvigne na krov večjega plovila).

Je potrebno tak čoln v tem primeru tudi registrirati, ali je dovolj da se nanj napiše "tender to...", zanimajo pa me predvsem hrvaška pravila.

PP:
Razmišljal sem da bi poklical na LK, vendar pogosto sploh ne poznajo najnovejših zakonov, zato bi cenil, če se je kdo v zadnjem času zanimal za podobne stvari, da posreduje kakšen link, ker branje vseh zakonikov mi zelo smrdi ;).

LP
Luka
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Jan 21, 2011 21:11

Registracija je povezana z močjo motorja. Za 8 KM jo že potrebuješ.
Vinjete pa ne rabiš, če je tender non-stop v vidnem polju matične barke. Zdaj pa to razumi, kakor hočeš. Problem je, ker si tudi oblastniki v "Lipi" to lahko interpretirajo po svoje :roll:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Savo1953
Admiral
Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)

OdgovorNapisal/-a Savo1953 » Pe Jan 21, 2011 21:30

Kot je rekel kr en, dokler si v vidnem polju z matično barko.....
Jaz imam v vpisnem listu plovila vpisan tudi tender in pomožni motor. Do sedaj nisem imel problemov.
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
admiral
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a admiral » So Jan 22, 2011 09:53

Potem naj ga samo vpisem v vpisni list in to naj bi zadostovalo? :)
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » So Jan 22, 2011 15:14

Kar se vinjete tiče si rešil. Ragistrirati pa ga je vseeno potrebno, čim preseže xy kilovatov.
Mogoče res uporaba samo kot tender malo okoli barke po zalivu ne bi bila kritična in te nihče ne bi drkal. Ampak paragrafi pa so taki.
Svetujem, da daš Mike-u izrezat iz folije nov design za Yamaho, kjer bo pisalo npr "2,5". Kaj pa policaj ve, kakšen pokrov ima 8 in kakšen 3 konjska Yamaha :wink:
admiral
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a admiral » So Jan 22, 2011 15:27

Haha, ja verjetn res, bom napisal da je to yamaha malta, sej nima veze če ma 40kg, hehe :D

To pomeni, da bi bilo potrebno nanj nalimati tudi registracijske označbe, katere pa po pravici povedano nisem še nikjer vidu, tudi razni jeti (avon wiliams...) imajo vsi napisano samo t/t. Iz česar sklepam da se ta zakon zelo slabo upošteva, morda se motim! 8)
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » So Jan 22, 2011 15:50

Malo se motiš. Vsaj glede večine tenderjev. Moji prijatelji, ki imajo jete ali Avon-čke kot tenderje imajo vsi tako registracijo (veljavno) in zavarovanje, kot tudi plovno dovoljenje zanje. Le-to za tiste 3 metre ni nevem kako drago.
Ostalo sem ti pa že itak napisal, kaj ti svetujem.

Drgugače pa sem s prejšnjim tenderjem (Gumar) in Mercury 3,3 glisiral kt norc po zalivu! In bi lahko tudi mislili, da je gor namanj 10 konjev. :o
admiral
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a admiral » So Jan 22, 2011 16:19

Hvala za nasvet, ampak osebno ne bi rad videl da mi šerif reče: "pa šta ti misliš, da sam ja budala...",:evil: ker se mi zdi da bi s tako nalepko na osmici pritegnil še več pozornosti, 6 bi še šlo, samo to je potem ista zgodba, mislim da možje postave tudi niso "od včeraj".

Torej moram izpeljati vse postopke za tender kot bi bil "navadni čoln", ter nalepiti registracijske označbe. Khm, spet papirologija, bljak! :(
Pa je kdo že imel morda kakšna srečanja z možmi postave, na to temo?
Ker kazen je verjetno od opozorila, do zaplembe plovila :oops: , hehe!
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » So Jan 22, 2011 16:41

Zakaj pa potrebuješ motor z 8-imi konji?
iv567
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a iv567 » Ne Mar 20, 2011 18:01

Zdravo
jaz imam podoben gumenjak na barki prijavljen kot tender
a sem nabavil vinjeto ,prvič je cena 300 kun potem pa so popusti vsako leto kot pri barki in sadaj ga brez problema uporabljam za ribolov in ostalo kot navaden čoln

Lp
Ivan

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti