PLOVNO DOVOLJENJE - VINJETA
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
PLOVNO DOVOLJENJE - VINJETA
imam vprasanje, lani sem kupil coln ki ima vinjeto gor veljavno do junija, jaz sem pa reg. in zavaroval coln septembra, letos ko grem kupit novo bom imel kaj problemov zaradi zavarovanja ali ne kwe mi potece sele septembra?
--Bodybanger--
- VirtoSailor
- Kontraadmiral
- Kraj: Velenje-Bunarina
pero123 napisal/-a:hvala, zdej me pa zanima ce kdo ve a na pagu se da vinjeta kupit ter kje?
Zdravo,
če si v metajnskem zalivu, potem se preprosto s čolnom zapelješ do mesta Paga, se vežeš na pomol in prav v bližini je Kapetanija, kjer lahko kupiš vinjeto in tudi istočasno vplačaš turistično takso, če ima čoln kabino. Kapitan v Pagu pa je faca
Green to green or red to red, safely go ahead!
- p4pe
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Kranj - Sv Marina - Lošinj
Jaz bom tud kar tule vprašal, ker nič več ne vem... pa sem 100x forum prebral in spraševal razne ljudi.
Zadeva je sledeča:
Kupil sem nov čoln 3,1m in nov motor 5KM (3,6kW). Jasno mi je da mora biti registriran, vendar po naših SLO zakonih ne rabim zavarovanja (sem se pozanimal na upravi), ker zavarovanje potrebujejo plovila katera imajo motor močnejši od 3,7kW. Zdaj imam pa problem z HR vinjeto. Vsi pravijo (vključno z mano) da jo rabim za tak čoln, vendar sem pa tudi nekje prebral in slišal da ti ne dajo vinjete če nimaš zavarovnja. Kličem kolega kateri pozna nekoga iz luške kapetanije iz Rabca, da ga vpraša kako je s tem... in pove desc da ob nakupu HR vinjete zraven spada tudi kao neko osnovno zavarovanje. A se mogoče komu sanja kako je z vsem tem skupaj?
Zadeva je sledeča:
Kupil sem nov čoln 3,1m in nov motor 5KM (3,6kW). Jasno mi je da mora biti registriran, vendar po naših SLO zakonih ne rabim zavarovanja (sem se pozanimal na upravi), ker zavarovanje potrebujejo plovila katera imajo motor močnejši od 3,7kW. Zdaj imam pa problem z HR vinjeto. Vsi pravijo (vključno z mano) da jo rabim za tak čoln, vendar sem pa tudi nekje prebral in slišal da ti ne dajo vinjete če nimaš zavarovnja. Kličem kolega kateri pozna nekoga iz luške kapetanije iz Rabca, da ga vpraša kako je s tem... in pove desc da ob nakupu HR vinjete zraven spada tudi kao neko osnovno zavarovanje. A se mogoče komu sanja kako je z vsem tem skupaj?
- p4pe
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Kranj - Sv Marina - Lošinj
janadino napisal/-a:Pri nakupu vinjete moraš imeti zavarovanje proti tretji osebi, mislim da v vrednosti najmanj 1.500.000 EUR, zavarovanje pa pri eni zavarovalnici stane 51 EUR.
Se pravi da ker ne rabim zavarovanja za čoln, ne rabim niti vinjete, ampak registriran pa mora biti? Mal je čudno to vse skupej.
se pridružujem debati še sam, ker se me kar dotika tema.
imam gumico 2,85 m in 8 KM motor. sem skakal po naših zavarovalnicah in ga nobena ne zavaruje, ker ima gumijasto dno!!! zdaj imam pa problem. jaz si želim skleniti zavarovanje in igrati po vseh pravilih, samo ne morem.
ali kdo ve, katera zavarovalnica bi to registrirala? spraševal sem na adriatiku in generalih, potem pa hitro obupal.
imam gumico 2,85 m in 8 KM motor. sem skakal po naših zavarovalnicah in ga nobena ne zavaruje, ker ima gumijasto dno!!! zdaj imam pa problem. jaz si želim skleniti zavarovanje in igrati po vseh pravilih, samo ne morem.
ali kdo ve, katera zavarovalnica bi to registrirala? spraševal sem na adriatiku in generalih, potem pa hitro obupal.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta