Koncesija zaliva

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

branko-mirko
Kapitan korvete

Koncesija zaliva

OdgovorNapisal/-a branko-mirko » Pe Maj 06, 2011 10:22

Lucka uprava Pula je dobila ze lansko leto koncesijo nad zalivom in luko Krnico.Z tem so zaceli zaracunavat priveze in dnevne obiske ter spuste in dvige na spustu v morje.Naredili pa za to niso nic ne boj ne privezov cisto nic.Moj coln sem imel privezan na svojem bloku ki sem ga sam naredil in dal v morje oni pa bi mi sedaj to kasirali.Zanima me kaj je dolzan koncesionar narediti(obstaja kaksen pravilnik)da lahko kasira za veze na bojah ali na rivo.Obstaja kaksen cenik.Mislim da bo to pocasi praksa v vseh zalivih in lukah kjer se nahajajo plovila na lastnih mrtvih vezih.Cene so podobne kot v marinah ali gradskih vezih samo pri teh je vez na obalo in moznost elektrike in vode tu pa tega ni.Ve kdo kaj vec o tem

lp branko-mirko
Uporabniški avatar
Savo1953
Admiral
Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)

OdgovorNapisal/-a Savo1953 » Pe Maj 06, 2011 11:30

Ne morem odgovoriti naravnost na vprašanje o pravicah koncesionarja. Da je Luko Krnica prevzela Kapitanija pa je razlog v neurejenosti in sporih med domačini in ribiči in o neupravičenem koriščenju dela operativne obale s strani ribičev...........
Spori v tej luki so opisani tudi v "Glasu Istre" in lahko na netu v arhivu poiščeš :
Se opravičujem ... o kencesionarjih pa bo odgovorilč kdo drugi, ki o tem kaj ve..
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Maj 09, 2011 20:24

Jah to je tako, danes pač plačujemo za vsako malenkost. Pa ne samo na Hrvaškem, enako je povsod! Prodajajo nam vse, celo zrak je že obdavčen, če ne za nas, pa za naše jeklene konjičke...

Je to prav ali ne? Pomoje je kar prav, saj drugače je nered na celi črti. Koliko so naredili? Verjamem, da nič, bodo pa verjetno v naslednjih 10 letih nekaj naredili... Nimaš kaj, tako je, vse se plača...
Uporabniški avatar
BOŠTJAN
Kapitan
Kraj: Polzela

OdgovorNapisal/-a BOŠTJAN » Po Maj 09, 2011 22:04

V tem zalivu ne plačujejo samo turisti, ampak tudi domačini. Za njihove veze so jim začeli pobirat najemnino. Lastnik gostilne in avtokampa pa mora narediti veze za svoje stanke kampa, kasira pa kapetanija. To so tudi razlogi da oče in mama spokala stran iz Krnice.

lp boštjan
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » To Maj 10, 2011 08:23

Bom poskušal preverit pri kolegu iz Pule, ki ima tam privezan čoln. Zaliv je idealen za vez, je pa tam totalni kaos in stalna kregarija, predvsem med domačini. Kolega vsakokrat nosi iz ladje vse, kar ni privito, prilepljeno,.... Iz čolna so mu pobrali že kar nekaj stvari, pred dvema letoma so mu celo odvezali čoln in odvlekli iz zaliva in to ob jugu in na "pravo" lokacijo, da je pristal na stenah.
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Če Maj 26, 2011 23:08

admin napisal/-a:Jah to je tako, danes pač plačujemo za vsako malenkost. Pa ne samo na Hrvaškem, enako je povsod!

S temle se pa ne morem strinjati... ni enako povsod, niti približno; v zadnjih 3 letih sem se pogovarjal s kar nekaj tujimi jadralci, ki so v ta del sredozemlja prijadrali od drugod - iz Avstralije, USA, UK in Holandije - in čisto vsi so bili šokirani nad hrvaškimi navadami pobiranja pristojbin povsod - predvsem za tisto kar pobirajo v javnih lukah (ki so jih konec koncev plačevali z davki tudi naši, avstrijski in madžćarski dedje) in za pobiranje pristojbin za akvatorij - ko si na lastnem sidru.

Meni osebno gredo celo tako na živce, da sem se začel izogibati plovbi v sezoni...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Maj 27, 2011 09:08

Rok-11 napisal/-a:...Meni osebno gredo celo tako na živce, da sem se začel izogibati plovbi v sezoni...
Velja tudi zame.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Maj 27, 2011 10:06

Tudi meni gredo na živce.
Zato skušam priti na privez pozno zvečer, ko inkasanti že opravijo svoje delo. 2x se jim ne da iti na obhod, so preleni. Edino moraš paziti, če greš na obalo, da te ne pričakajo tam, ko se izkrcavaš iz čolna.
Kriza, kaj vse moramo početi, da imamo mir na dopustu.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Pe Maj 27, 2011 12:09

Objavljene koncesije uporabljam in berem kot kraje katerih se izogibam. Je dosti še takih v katerih ni problemov samo poiskati jih je treba. Jaz jih imam kar nekaj na spisku in nimam večjih problemov s koncesionarji.

Večje težave imam s policijo, ker vedno iščejo dlako v jajcu. Slovenska zastava pa jih pritegne kot rdeča cunja bika. Kriza nastane, ko naletiš na policaja, ki ne skriva ustaških genov, ampak tudi te sem skužil in zato v takem primeru ohranjam mirno kri, kimam, se strinjam z vsem (tudi z lažmi, izmišljenimi predpisi, zavestno napačno razumljenimi zakonskimi določili...) in mirno plačam. :D Se ne splača sekirat.

Saj ni tako komplicirano, samo brez denarja pa raje ne hodit po svetu. Od sedaj dalje bom moral imeti na barki poseben fond v kunah za plačevanje neutemeljenih kazni. Kar tako, ker imam pač slovensko zastavo. Tudi do ameriških so postali prav tako "alergični", ker so plovila v večinski lasti prav slovencev.
LP NT
Rok-11
Admiral

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Pe Maj 27, 2011 16:54

@NT: Pravzaprav - meni osebno - čudna izkušnja; odkar smo ločene države in morje južno od Savudrije ni več "naše" še nisem imel problemov z njihovimi policaji.
Nazadnje smo bili v kontaktu lani poleti v Ždrelcu, pa moram reči da so zelo korektno opravili tisto kontrolo in to pri vseh... potem pa le še "Sretno!" in so odpluli.
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » So Maj 28, 2011 15:50

Prilagam povezavo z lokacijami sidrišč/bojišč :wink: s koncesijami na googl earth. Stran je od nemške jadrnice Wosamma. Če klikneš zgoraj na "dodaj mojo lokacijo v skupno rabo" ti pokaže tvojo lokacijo in veš ali si znotraj območja koncesije ali ne. Najbrž je potrebna internetna povezava - na te zadeve se ne spoznam. Mojo lokacijo v Ljubljani je pokazal točno.
Če klikneš na območje koncesije se pokažejo osnovni podatki kot so:
- ime koncesionarja
- telefon, mail
- št. boj ipd.
Toliko, da se jim bomo lažje izogibali :wink:
http://www.wosamma.at/bojenfelder/map.php
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Jun 14, 2011 08:26

Rok-11 napisal/-a:@NT: Pravzaprav - meni osebno - čudna izkušnja; odkar smo ločene države in morje južno od Savudrije ni več "naše" še nisem imel problemov z njihovimi policaji.
Nazadnje smo bili v kontaktu lani poleti v Ždrelcu, pa moram reči, da so zelo korektno opravili tisto kontrolo in to pri vseh... potem pa le še "Sretno!" in so odpluli.

To sem že opisal (TUKAJ), vendar če me dve leti zapored na isti lokaciji izmed kompletne množice plovil vzame na piko isti policaj to lahko pomeni, le da obožuje slovensko zastavo, saj sem bil edino plovilo, ki so ga pregledali. Povej zakaj bi bilo sploh potrebno delati preglede brez kakršne koli podlage kar tako iz veselja. Ne vem kdo si lasti pravico, da nas vznemirja po nepotrebnem pa čeprav je to policija, če za to nima prav nobenega povoda.
Počutil sem se verjetno enako kot žid sredi druge svetovne vojne med nacisti le da so oni morali imeti na prsih prišito zvezdo jaz pa slovensko zastavo na jamboru. Razlike ne vidim nobene, saj je bilo več kot očitno, da je bil ta policaj težek nacionalist - ustaš. Zaradi tega me je dolgo mučila nočna mora saj sem bil popolnoma nemočen ob izlivanju njegovega besa. Iskal je dlako v jajcu in me kar nadiral, čeprav sem bil čisto tiho in izročil vse dokumente. Kar tresel se je od vneme. "Kdje ste se u zadnjih 24 sata prijavili? Ako se ne prijavite u tom roku u prekršaju ste a kazna je .... i ja kad dođem u sloveniju se moram prijaviti ....? Kolega ga poduči: "Pazi oni su se prijavili kod ulaska." In ta spet: " To ništa ne znači oni su dožni se svakih 24 sata prijaviti na kampu, marini ili policiji tamo kdje se zaustave!" .... Se kar tresem, ko o tem razmišljam.
Zares imam dosti tega.
LP NT
Rok-11
Admiral

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » To Jun 14, 2011 22:46

Saj ti čisto verjamem. Mogoče sem imel srečo, vendar se meni pač še nič od tega ni zgodilo.
Ali pa enostavno ne opazim tega besa in vneme... kar bi bilo sicer tudi možno glede na moo znano flegmatičnost ob uradnih in "uradnih" postopkih.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov