Morjeplovci...
Najprej en lep pozdrav in moje prvo vprašanje ter stik z vami.
Forum sem že kar konkretno "prečesal", vendar še nisem zasledil kakšnih dokončnih informacij...
Kupujem gumenjaka z 2T motorjem iz Avstrije na prikolici in me zanima, na kaj je potrebno biti pozoren:
1. kupoprodajna pogodba
2. prevod (sodni tolmač)
3. izpis iz registra AT
4. prevod (spet tolmač)
Gre za gumenjaka 4.4m, 50KM 2T motor, prikolica.
Ali se lahko pojavijo kakšni problemi, ker gre za 2T motor, letnik 1995? Še kakšna druga posebnost glede prikolice?
Vsak nasvet ali mnenje, kako stvar s čim manj zapleti opraviti, bo dobrodošlo.
Hvala in lp,
Igor
Uvoz plovila iz tujine (EU)
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Uvoz
LP
Tudi jaz vas pozdravljam in se pridružujem zgoraj zastavljenemu vprašanju, s tem, da kupujem čoln z motorjem od privat lastnika v Nemčiji, pa me zanima, kako je z plačilom davka in kasneje registracijo čolna, če želim čoln registrirati pri nas pod našo zastavo.
Primož
Tudi jaz vas pozdravljam in se pridružujem zgoraj zastavljenemu vprašanju, s tem, da kupujem čoln z motorjem od privat lastnika v Nemčiji, pa me zanima, kako je z plačilom davka in kasneje registracijo čolna, če želim čoln registrirati pri nas pod našo zastavo.
Primož
Še eno (pod)vprašanje
Ali bi lahko pri takšnem čolnu uredil samo prenos lastništva nase, zadeva pa bi ostala registrirana v AT oz. DE?
LP,
Igor
LP,
Igor
Registracija
Kolikor sem zasledil na forumu, je registracija pod DE zastavo trajna (brez podaljševanja), zavarovanje pa se lahko ureja pri nas? Ali isto velja za AT?
Tex: Kakšen namig več (kako in kaj - postopki) bi bil zeloooo dobrodošel...
Hvala in lp,
Igor
Tex: Kakšen namig več (kako in kaj - postopki) bi bil zeloooo dobrodošel...
Hvala in lp,
Igor
Uvoz
Tex, ali lahko še meni pošlješ ZS, če imaš kake bolj natančne informacije.
LP
Primož
LP
Primož
Tudi mene bi zanimali. Doma smo namreč tik ob avstrijski meji in mi ni noben problem tam urejat stvari in ker bomo v naslednjem letu zrasli za kak meter bi prav prišla kakšna informacija. Osebno me najbolj zanima Avstrija. Sem na forumu zasledil da je treba pazit na razne lizing hiše in podobno glede davka. Če najdem plovilo od fizične osebe registrirano v A kakšne možnosti obstajajo?
lp
lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gosti