Eno plovilo dve zastavi
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Eno plovilo dve zastavi
Živjo morjeplovci, nekaj mi ni jasno. Plovilo je bilo kupljeno na hrvaškem pod D zastavo (kupoprodajna pogodba ter vpisni list D). Kasneje je plovilo registrirano na USA zastavo. Zanima me ali je možno to plovilo premestiti na SLO oz HR zastavo. Iz D registra ni izbrisano.
Vem da je situacija zapletena, ampak prosim za pomoč.
Hvala!
Hvala!
Re: Eno plovilo dve zastavi
mcar napisal/-a:Živjo morjeplovci, nekaj mi ni jasno. Plovilo je bilo kupljeno na hrvaškem pod D zastavo (kupoprodajna pogodba ter vpisni list D). Kasneje je plovilo registrirano na USA zastavo. Zanima me ali je možno to plovilo premestiti na SLO oz HR zastavo. Iz D registra ni izbrisano.
Hvala!
Mene pa pri tej stvari nekaj hudo moti. Če je plovilo že bilo pod D zastavo, kar pomeni prosto plovbo po celotni EU in pa tudi prodajo i kupnjo brez problema, brez carine, zakaj se je registrirala pod USA zastavo. Ker je naslednji lastnik ( za pokojnim ) verjetno ni mogel več reg. pod D zastavo. In če je tako, je tudi ti ne boš mogel, ker nekaj ne štima z papirji ( zapuščinska zadeva, mogoče). V USA pa je tako vse mogoče.
LP
mcar napisal/-a:Prejšnji lastnik je plovilo kupil pred vstopom Slovenije v EU, in ker ga je kupil pred sezono ga je hitro vpisal v USA. Vse papirje o plovilu ima urejene, ni pa mogel vedeti kaj se bo zgodilo z prejšnjim lastnikom.
LP
Torej še ima kupoprodajno pogodbo z umrlim lastnikom in ker plovilo še ni izpisano iz nemškega pomorskega registra, ne vidim problemov za registracijo pri nas. Potrebuješ odjavo oz. izpis iz D registra, ker je plovilo uradno še vedno v nemških vodah.(to opravi prodajalec, namesto prejšnega, ker je ta pač umrl ), Kupoprodajno pogodbo med vama in plovilo registriraš pri nas. USA papirje po vržeš stran, ker tako in tako niso veljavni, oz. so neuporabni za tebe. Mogoče bo sedanji prodajalec potreboval kakšno dokazilo o smrti prejšnega prod. , pri odjavi plovila. Za časovni zamik, pa enostavno reče, da je plovilo bilo v garaži, na obnovi, recimo.
LP
mcar napisal/-a:Torej je rešitev: 2.lastnik naj plovilo pred prodajo premesti na Slo zastavo...nato lahko sam kupim plovilo od njega brez pretvez...
LP
Pravilno, točno tako ! Ali pa , da ti da original izpisa iz nemškega registra. Bi bilo skoraj boljše tako. Če bo on spravil plovilo pod SLO zastavo, bo cena sigurno poskočila. Vendar, tako kot so ti svetovali , pred menoj, dvakrat preveri dokumentacijo, pa magari kakšen tel. klic v nemški register.
LP
mislim, da je potrebno za vpis v katerokoli zastavo, izbris iz registra, v katerem je bila registrirana. Torej, če je registrirana sedaj pod USA zastavo pomeni, da je bil opravljen izbris iz nemškega registra. Za registracijo pod USA rabiš samo dve stvari in to oboje original: kupoprodajno pogodbo in izbris iz registra države v kateri je bila do sedaj registrirana. Ne verjamem, da je možno imeti dve zastavi.... 
Sam imam problem z registracijo ker sem kupil barko pod švicarsko zastavo in je sedaj v Italiji v bližini Trsta na suhem vezu, kjer jo obnavljam. Do sedaj mi je le uspelo pridobiti dovoljenje za uvoz, čeprav je stara 25 let, ker je bila pred švicarsko zastavo registrirana v Nemčiji in mi ni potrebno delat CE certifikata. Je pa drug problem,ker, če jo naj registriram v Sloveniji, jo moram pripeljati na carinjenje v SLO, kar pa je sedaj povezano z velikimi stroški. Sicer je plovna ampak sedaj nima registracije niti zavarovanja ne morem plačati, zato je ne morem peljati po morju. Lahko bi jo menda carinil kar v italiji pa ne poznam nikogar in se bojim, da me bodo nat.....i
Na kapitaniji v piranu so mi rekli, da ni noben problem registrirat barke če imaš plačano carino in DDV v Italiji... Ima mogoče kdo kakšno idejo, kako rešiti, da bo volk sit in koza cela? 
dolfisi napisal/-a:Sam imam problem z registracijo ker sem kupil barko pod švicarsko zastavo in je sedaj v Italiji v bližini Trsta na suhem vezu, kjer jo obnavljam. Do sedaj mi je le uspelo pridobiti dovoljenje za uvoz, čeprav je stara 25 let, ker je bila pred švicarsko zastavo registrirana v Nemčiji in mi ni potrebno delat CE certifikata. Je pa drug problem,ker, če jo naj registriram v Sloveniji, jo moram pripeljati na carinjenje v SLO, kar pa je sedaj povezano z velikimi stroški. Sicer je plovna ampak sedaj nima registracije niti zavarovanja ne morem plačati, zato je ne morem peljati po morju. Lahko bi jo menda carinil kar v italiji pa ne poznam nikogar in se bojim, da me bodo nat.....iNa kapitaniji v piranu so mi rekli, da ni noben problem registrirat barke če imaš plačano carino in DDV v Italiji... Ima mogoče kdo kakšno idejo, kako rešiti, da bo volk sit in koza cela?
Pozdrav!
Sam sicer nimam izkušenj pri uvozu plovila (se bo že kdo oglasil, ki jih ima ).
Prevoz po cesti je drag , ker (predvidevam ) gre za izredni tovor.Glej , imaš uvozno dovoljenje za SLO, imaš kupopr. pogodbo, torej dokaz , da je plovilo tvoje.
Na forumu so fantje z Obale, pa ni hudič, da se ne bi kdo našel, da bi z njegovim plovilom šla v Trst, in tvojo barko vzela v šlep in jo spravla k nam.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost