Eno plovilo dve zastavi

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
mcar
Kapitan korvete
Kraj: Ljubljana - S Istra

Eno plovilo dve zastavi

OdgovorNapisal/-a mcar » Če Mar 13, 2008 18:51

Živjo morjeplovci, nekaj mi ni jasno. Plovilo je bilo kupljeno na hrvaškem pod D zastavo (kupoprodajna pogodba ter vpisni list D). Kasneje je plovilo registrirano na USA zastavo. Zanima me ali je možno to plovilo premestiti na SLO oz HR zastavo. Iz D registra ni izbrisano.
Vem da je situacija zapletena, ampak prosim za pomoč.
Hvala!
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Mar 13, 2008 20:20

Ja če je še vedno registrirano v Nemčiji, potem verjetno gre... Samo mi pa ni jasno kako je lahko na dveh mestih istočasno??? Po moji logiki je nekdo moral prirejati papirje... :shock:

LP
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » Če Mar 13, 2008 20:22

Se mi niti ne zdi zapleteno.Pridobi izpisni list iz D registra, ter nato registriraj v SLO.Kakšnih posebnih stroškov nebi smelo biti.Ker je plovilo uradno še vedno zavedeno v evropski register odpade carina in podobne zadeve.Če hočeš imeti HR zastavo bo pa več stroškov.
Uporabniški avatar
mcar
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a mcar » Če Mar 13, 2008 20:41

Hvala za pomoč...ta lapsus se je zgodil zato, ker je nemški lastnik tragično preminil v letalski nesreči preden bi lahko plovilo odjavil. Novi lastnik pa je s kupoprodajno pogodbo ter D vpisnim listom plovilo prijavil v USA. Jaz bi si pa želel SLO ali HR zastavo.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Mar 13, 2008 22:53

Ja kot pravi Zobar ni problema, če je plovilo še pod D zastavo. Samo kako boš pa ti odjavil plovilo iz D registra? Imaš vse papirje? Izgleda komplicirano, ker je verjetno v registru še vedno vpisan pokojni prvi lastnik...
Dobro preveri vse, najmanj dvakrat, da ne bo potem problemov...

LP
atilone
Admiral

Re: Eno plovilo dve zastavi

OdgovorNapisal/-a atilone » Pe Mar 14, 2008 07:49

mcar napisal/-a:Živjo morjeplovci, nekaj mi ni jasno. Plovilo je bilo kupljeno na hrvaškem pod D zastavo (kupoprodajna pogodba ter vpisni list D). Kasneje je plovilo registrirano na USA zastavo. Zanima me ali je možno to plovilo premestiti na SLO oz HR zastavo. Iz D registra ni izbrisano.
Vem da je situacija zapletena, ampak prosim za pomoč.
Hvala!

Mene pa pri tej stvari nekaj hudo moti. Če je plovilo že bilo pod D zastavo, kar pomeni prosto plovbo po celotni EU in pa tudi prodajo i kupnjo brez problema, brez carine, zakaj se je registrirala pod USA zastavo. Ker je naslednji lastnik ( za pokojnim ) verjetno ni mogel več reg. pod D zastavo. In če je tako, je tudi ti ne boš mogel, ker nekaj ne štima z papirji ( zapuščinska zadeva, mogoče). V USA pa je tako vse mogoče.
LP
Uporabniški avatar
mcar
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a mcar » Pe Mar 14, 2008 08:18

Prejšnji lastnik je plovilo kupil pred vstopom Slovenije v EU, in ker ga je kupil pred sezono ga je hitro vpisal v USA. Vse papirje o plovilu ima urejene, ni pa mogel vedeti kaj se bo zgodilo z prejšnjim lastnikom.
LP
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Pe Mar 14, 2008 09:28

mcar napisal/-a:Prejšnji lastnik je plovilo kupil pred vstopom Slovenije v EU, in ker ga je kupil pred sezono ga je hitro vpisal v USA. Vse papirje o plovilu ima urejene, ni pa mogel vedeti kaj se bo zgodilo z prejšnjim lastnikom.
LP

Torej še ima kupoprodajno pogodbo z umrlim lastnikom in ker plovilo še ni izpisano iz nemškega pomorskega registra, ne vidim problemov za registracijo pri nas. Potrebuješ odjavo oz. izpis iz D registra, ker je plovilo uradno še vedno v nemških vodah.(to opravi prodajalec, namesto prejšnega, ker je ta pač umrl ), Kupoprodajno pogodbo med vama in plovilo registriraš pri nas. USA papirje po vržeš stran, ker tako in tako niso veljavni, oz. so neuporabni za tebe. Mogoče bo sedanji prodajalec potreboval kakšno dokazilo o smrti prejšnega prod. , pri odjavi plovila. Za časovni zamik, pa enostavno reče, da je plovilo bilo v garaži, na obnovi, recimo.
LP
Uporabniški avatar
mcar
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a mcar » So Mar 15, 2008 01:51

Torej je rešitev: 2.lastnik naj plovilo pred prodajo premesti na Slo zastavo...nato lahko sam kupim plovilo od njega brez pretvez...
LP
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » So Mar 15, 2008 09:00

mcar napisal/-a:Torej je rešitev: 2.lastnik naj plovilo pred prodajo premesti na Slo zastavo...nato lahko sam kupim plovilo od njega brez pretvez...
LP

Pravilno, točno tako ! Ali pa , da ti da original izpisa iz nemškega registra. Bi bilo skoraj boljše tako. Če bo on spravil plovilo pod SLO zastavo, bo cena sigurno poskočila. Vendar, tako kot so ti svetovali , pred menoj, dvakrat preveri dokumentacijo, pa magari kakšen tel. klic v nemški register.
LP
dolfisi
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a dolfisi » So Mar 15, 2008 20:56

mislim, da je potrebno za vpis v katerokoli zastavo, izbris iz registra, v katerem je bila registrirana. Torej, če je registrirana sedaj pod USA zastavo pomeni, da je bil opravljen izbris iz nemškega registra. Za registracijo pod USA rabiš samo dve stvari in to oboje original: kupoprodajno pogodbo in izbris iz registra države v kateri je bila do sedaj registrirana. Ne verjamem, da je možno imeti dve zastavi.... :)
dolfisi
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a dolfisi » So Mar 15, 2008 21:10

Sam imam problem z registracijo ker sem kupil barko pod švicarsko zastavo in je sedaj v Italiji v bližini Trsta na suhem vezu, kjer jo obnavljam. Do sedaj mi je le uspelo pridobiti dovoljenje za uvoz, čeprav je stara 25 let, ker je bila pred švicarsko zastavo registrirana v Nemčiji in mi ni potrebno delat CE certifikata. Je pa drug problem,ker, če jo naj registriram v Sloveniji, jo moram pripeljati na carinjenje v SLO, kar pa je sedaj povezano z velikimi stroški. Sicer je plovna ampak sedaj nima registracije niti zavarovanja ne morem plačati, zato je ne morem peljati po morju. Lahko bi jo menda carinil kar v italiji pa ne poznam nikogar in se bojim, da me bodo nat.....i :cry: Na kapitaniji v piranu so mi rekli, da ni noben problem registrirat barke če imaš plačano carino in DDV v Italiji... Ima mogoče kdo kakšno idejo, kako rešiti, da bo volk sit in koza cela? :?
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Pe Mar 21, 2008 17:57

dolfisi napisal/-a:Sam imam problem z registracijo ker sem kupil barko pod švicarsko zastavo in je sedaj v Italiji v bližini Trsta na suhem vezu, kjer jo obnavljam. Do sedaj mi je le uspelo pridobiti dovoljenje za uvoz, čeprav je stara 25 let, ker je bila pred švicarsko zastavo registrirana v Nemčiji in mi ni potrebno delat CE certifikata. Je pa drug problem,ker, če jo naj registriram v Sloveniji, jo moram pripeljati na carinjenje v SLO, kar pa je sedaj povezano z velikimi stroški. Sicer je plovna ampak sedaj nima registracije niti zavarovanja ne morem plačati, zato je ne morem peljati po morju. Lahko bi jo menda carinil kar v italiji pa ne poznam nikogar in se bojim, da me bodo nat.....i :cry: Na kapitaniji v piranu so mi rekli, da ni noben problem registrirat barke če imaš plačano carino in DDV v Italiji... Ima mogoče kdo kakšno idejo, kako rešiti, da bo volk sit in koza cela? :?

Pozdrav!
Sam sicer nimam izkušenj pri uvozu plovila (se bo že kdo oglasil, ki jih ima ).
Prevoz po cesti je drag , ker (predvidevam ) gre za izredni tovor.Glej , imaš uvozno dovoljenje za SLO, imaš kupopr. pogodbo, torej dokaz , da je plovilo tvoje.
Na forumu so fantje z Obale, pa ni hudič, da se ne bi kdo našel, da bi z njegovim plovilom šla v Trst, in tvojo barko vzela v šlep in jo spravla k nam.
LP
dolfisi
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a dolfisi » Ne Mar 23, 2008 18:17

ideja ni slaba, ampak barke ne bi rad prestavljal, saj je trenutno na kopnem, kjer jo obnavljamo... mogoče pa kdo pozna koga v Monfalcone-u, da bi lahko uredil papirje v slovenšcini in z italijanskimi cariniki ?.. :idea: pozdrav!
gornik
Kapitan fregate
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a gornik » Po Mar 24, 2008 07:39

Glede na to, da ima Seaway po novem v Monfalconu (Tržiču) svojo ladjedelnico, ne bi smelo biti problem. Bom pobaral prijatelja, ki dela v Seawayu...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost