Širina predmeta naj nebi bila večja od širine prtljažnika. Manj kot 1.5 m. A to drži, če vzratna ogledala štrlijo na 2.1 m?
Širina in dolžina plovila na prtljažniku?
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Širina in dolžina plovila na prtljažniku?
A kdo mogoče ve kakšna je maksimalna širina plovila, ki ga lahko daš na prtljažnik osebnega vozila? Za dolžino vem, da ne sme presegat 1m pred in 1.5 m za vozilom. Sklepam, da 6m plovilo nebi smel bit problem, če je avto dolg 4.3 metra?
Širina predmeta naj nebi bila večja od širine prtljažnika. Manj kot 1.5 m. A to drži, če vzratna ogledala štrlijo na 2.1 m?
http://www.tecajcpp.com/cpp/tovor.php
Tovor - bočna omejitev
Če sega tovor čez vozilo na bočnih straneh, mora biti označen na bočno najbolj izpostavljenih mestih na sprednji in zadnji strani z zgoraj opisanimi tablami, ki morajo biti nameščene prečno na smer vožnje. Ponoči in ob zmanjšani vidljivosti mora biti tak tovor označen na bočno najbolj izpostavljenih mestih tudi z belima lučema na sprednji strani in z rdečima lučema na zadnji strani.
Pa ne pozabi na težo tovora.
Tovor - bočna omejitev
Če sega tovor čez vozilo na bočnih straneh, mora biti označen na bočno najbolj izpostavljenih mestih na sprednji in zadnji strani z zgoraj opisanimi tablami, ki morajo biti nameščene prečno na smer vožnje. Ponoči in ob zmanjšani vidljivosti mora biti tak tovor označen na bočno najbolj izpostavljenih mestih tudi z belima lučema na sprednji strani in z rdečima lučema na zadnji strani.
dule napisal/-a:http://www.tecajcpp.com/cpp/tovor.php
Tovor - bočna omejitev
To sem tudi sam prebral, žal pa nikjer ne piše koliko sme bit širok tovor na prtljažniku? Ali lahko postavim 1.5 m širok tovor na prtljažnik?
.
Prej kot širina ti bo omejitev teža. Hitro boš preko dovoljene obremenitve. Poglej v homologacijo koliko lahko obremeniš streho. Če se ne motim, še nisem zasledil osebnega avta, ki bi imel dovoljeno težo na prtljažniku, posredno na strehi, več kot 100 kg. In to skupno s prtljažnikom. Ko to razrešiš pa raziskuj naprej.
LP
.
Prej kot širina ti bo omejitev teža. Hitro boš preko dovoljene obremenitve. Poglej v homologacijo koliko lahko obremeniš streho. Če se ne motim, še nisem zasledil osebnega avta, ki bi imel dovoljeno težo na prtljažniku, posredno na strehi, več kot 100 kg. In to skupno s prtljažnikom. Ko to razrešiš pa raziskuj naprej.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
pajer1 napisal/-a:.
LP
.
Povprečno je nekje 50kg.
Tudi jaz prevažam svoje plovilo na strehi. Max. obremenitev strehe po tovarniških podatkih je 100 kg, jaz jo obremenim s 120 kg, kar je še vedno neka razumna prekoračitev, če ob tem tudi prilagodiš stil vožnje. Širina tovora ne presega širine strehe, zadaj pa štrli vse skupaj pol metra čez rob avta, tako da posebnih označb ne uporabljam. Je pa zaradi dodatne obtežitve treba malo bolj napolnit pnevmatike.
Mirno morje in široko obzorje.
-
al
Masa pomoje ni problem. Sam se na svojem avtu prevažal Autohome maggiolino (tista truga za spat), ki ima sama po sebi več deset kg in ko k temu prišteješ še dva odrasla je to skoraj 200kg.
Problem je pri vožnji in predvsem zaviranju- da ti kaj ne odnese s strehe.
A teh tvojih 6 m se mi zdi pa kar huda.... Kako boš pa to navezal? Streha je tam nekje 2/3 dolžine avta...
Hm. Jaz sem letos vozil gumico s trdim dnom in dolžine 2.6 pa je vse skupaj izgledalo že na meji... In avto je terenec...
A teh tvojih 6 m se mi zdi pa kar huda.... Kako boš pa to navezal? Streha je tam nekje 2/3 dolžine avta...
Hm. Jaz sem letos vozil gumico s trdim dnom in dolžine 2.6 pa je vse skupaj izgledalo že na meji... In avto je terenec...
al napisal/-a:Masa pomoje ni problem. Sam se na svojem avtu prevažal Autohome maggiolino (tista truga za spat), ki ima sama po sebi več deset kg in ko k temu prišteješ še dva odrasla je to skoraj 200kg.
No sej 6m je mišljeno kot skrajna meja. Kajaki, surfi, jamborji pridejo komot do 5-6 m zato me je zanimalo kaj vse se da prevažat na prtljažniku v merah in ne kilah.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov