Tale vpisnik je katastrofa in ne vem, kako da to dovolijo, da obstaja...
Ne vem, zakaj ne dajo enako še vpogled v prometna dovoljenja vseh vozil na cesti... Vpišeš registracijo in vidiš kdo je lastnik. Pa kaj smo res tako firbčni, da hočem vse vedeti?
Z druge strani pa vse to na široko odpira vrata kriminalu. Recimo na barki imam ključe od hiše. Nek lopov iz kaj jaz vem kje, recimo Hrvaške mi vdre na barko, vzame ključe in zapiše registracijo... Lepo odpre laptop in tam mu na dolgo in široko izpiše moje ime in točen naslov. Čez 2 uri je s Krka že v LJ in iz moje hiše sprazni, kar je za spraznit... Je to OK?
Kaj bi bilo šele z osebnimi vozili, kjer je frekventnost še toliko večja...
Kot je omenil že Kr en, GURS je bil najbolj obiskana stran pred nekaj dnevi... Le zakaj, spet firbec?
Koristnost teh javnih podatkov? Ma kaj pa vem, pomoje so čisto brez veze. Nabijanje, kako lahko vidiš, da nekdo goljufa... Ma lepo vas prosim!!! Če bom kupoval čoln, potem ga bom šel gledat in ko ga bom pogledal, bom videl tudi vpisni list. In predno bom dokončno kupil, bom poklical še v Koper g. Bana ali se osebno oglasil in preveril, če res vse drži. Tale vpisnik na netu pa koristi samo tistim, ki imajo preveč časa in jim je glavna zanimacija zajebavat prodajalce in iskati kaj so zamolčali, napisali narobe in podobno...
Naslednja stvar... Bilance podjetij... OK, pa naj bodo javne, so na Ajpesu... Vendar za to pogledati moraš imeti že malo pojma, pa še vedeti moraš, da obstaja Ajpes. Potem so si izmislili Bizi, OK, še ena stran, ki da osnovno informacijo o poslovanju nekega podjetja, brezplačno. Pa naj bo, OK. In potem si te kreteni izmislijo, da dodajo ta isti podatek še v telefonski imenik Slovenije... Pa lepo vas prosim, a je res treba, da en kurac (sorry izrazu) išče mojo telefonsko številko, potem pa je poleg nje napisano še "Čisti prihodki od prodaje v letu 2010: ........."
To je potrebno??? Lepo vas prosim no!
Vse to bi naj bilo namenjeno frajerjem, kot je recimo Janković in podobni, da bi vsi vedeli kaj in koliko so zaslužili. Na mojo žalost pa lahko vse to vidiš le za mene in recimo ostale naše lipnik, kr en, boss, stal, primusr, lotos, as boats, yucca in ostale poštene Slovenske firme, barabe pa imajo firme na Cipru in se nam lepo smejijo. BTW, Danilo Slivnik si ni kroglo pognal v glavo iz golega dolgčasa... Vsaj mislim, da ne, je bil kar razgledan človek! RIP!
Pa sem izlil žolč in tako bo pomoje treba kmalu prestavit temo v svojo, saj bomo zeeeelllloooo posrali Boss-ovo predstavitev plovila.