USA zastava in Hrvaška

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kraj: Trebnje
Kontakt:

USA zastava in Hrvaška

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Pe Jan 27, 2012 12:50

Čisto slučajno sem dobil informacijo od šefa od enih marin na Hrvaškem da naj bi Hrvaški kapetani prenehali izdajati vinjete za barke katere so registrirane v ZDA in so lastniki SLO državljani ali državljani katere koli druge EU države. Jaz sem trenutno malo odmaknjen iz Slovenije, tako da res ne vem ali je kaj od tega res ali ne. Ta informacija je stara od zadnje nedelje, se pravi od 22.1.2012. Tako da če kdo ve kaj in kako je s tem, naj malo pojavi.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Pe Jan 27, 2012 13:21

Če ne prej, bo naslednje leto konec s temi zastavami, ko se bo Hrvaška pridružila EU.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Pe Jan 27, 2012 13:21

Ma to je spet neka "rekla kazala", po mojem ni nobene ovire do julija 2013, po tem datumu pa bodo dacarji rekli svoje in ne nek kapetan. Pa verjetno bo tudi neko prehodno obdobje, da se stvari uredijo v korist vseh, če so pametni. :wink:
Upam da se ne motim.
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Pe Jan 27, 2012 14:09

gregor.n napisal/-a:Ma to je spet neka "rekla kazala", po mojem ni nobene ovire do julija 2013, po tem datumu pa bodo dacarji rekli svoje in ne nek kapetan. Pa verjetno bo tudi neko prehodno obdobje, da se stvari uredijo v korist vseh, če so pametni. :wink:
Upam da se ne motim.
lpg

Ali pa tudi ni tako bosa. Ker čisto možno je da, sedaj ko vejo da bodo vstopili v EU naslednje leto Marca, ne bodo izdajali plovnih dovoljenj barkam registriranim pod USA zastavo. Ker če naprimer pogledaš z stališča da ti plovno dovoljenje poteče letos Maja mesca, izdajajo se plovna dovoljenja za obdobje enega leta, se pravi da potem takem poteče naslednje leto Maja, ko bo Hrvaška že v EU. ne vem, ne upam si biti preveč pameten, samo moj oče je bil v nedeljo na Krku in šef marine, s katerim sta v zelo dobrih odnosih to povedal, češ da imajo kapetani take direktive.

Če ne prej bom videl ko pridem v Slo in bom šel na kapetanijo po informacije iz prve roke.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Jan 27, 2012 14:39

Jaz sem dobil info od soseda iz marine, ki je kapitan, da bodo v Sloveniji uvedli neko 7 mesečno prehodno obdobje okoli registracije z ameriškimi zastavami, in za plovila starejša 14 let, ne bodo zahtevali nobenih certifikatof, za plovila starejša od 21let pa ne bo tudi plačila nikakeršnih dajatev.
No ne vem, morda so pa samo govorice,preverjal ne bom, ker me ne zanima saj imam evropsko registracijo... :wink:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
sacs
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a sacs » Pe Jan 27, 2012 16:34

ja ja zarad takih bo JJ pobral premal davka :mrgreen:

in še njihovo skromno mnenje o nas

http://www.youtube.com/watch?v=acHU9ZkAU4M

in še ena

http://www.youtube.com/watch?v=o8tNLD1x ... re=related
ne se đalabajat
stanec
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a stanec » Pe Jan 27, 2012 17:21

Nekaj je na tem kar pišete in gotovo je potrebno zadevo vzeti resno za vse,ki imate te zastave.Kaj pa bo iz tega bomo pa videli,vendar kjer je dim je tudi ogenj.
z vetrom v laseh
AS
Admiral

Re: USA zastava in Hrvaška

OdgovorNapisal/-a AS » Pe Jan 27, 2012 18:19

bojan11 napisal/-a:Čisto slučajno sem dobil informacijo od šefa od enih marin na Hrvaškem da naj bi Hrvaški kapetani prenehali izdajati vinjete za barke katere so registrirane v ZDA in so lastniki SLO državljani ali državljani katere koli druge EU države. Jaz sem trenutno malo odmaknjen iz Slovenije, tako da res ne vem ali je kaj od tega res ali ne. Ta informacija je stara od zadnje nedelje, se pravi od 22.1.2012. Tako da če kdo ve kaj in kako je s tem, naj malo pojavi.

Kaj pa če imajo ti državljani ameriško vizo? Potem lahko upravljajo plovilo v Eu?
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Jan 27, 2012 19:48

...
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kontakt:

Re: USA zastava in Hrvaška

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Pe Jan 27, 2012 20:00

AS napisal/-a:
bojan11 napisal/-a:Čisto slučajno sem dobil informacijo od šefa od enih marin na Hrvaškem da naj bi Hrvaški kapetani prenehali izdajati vinjete za barke katere so registrirane v ZDA in so lastniki SLO državljani ali državljani katere koli druge EU države. Jaz sem trenutno malo odmaknjen iz Slovenije, tako da res ne vem ali je kaj od tega res ali ne. Ta informacija je stara od zadnje nedelje, se pravi od 22.1.2012. Tako da če kdo ve kaj in kako je s tem, naj malo pojavi.

Kaj pa če imajo ti državljani ameriško vizo? Potem lahko upravljajo plovilo v Eu?

Lastnik barke oziroma upravljalec ne sme imeti stalnega ali zacasnega bivanja v EU. To je to, se pravi kdor ima ali bivanje izven EU ali vizo za katerokoli drzavo izven EU in nima v EU niti stalnega niti zacasnega bivanja lahko upravlja barko registrirano v USA in se z njo tudi vozi po EU vodah.
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » So Jan 28, 2012 10:40

Hm, sem pa slišal malo drugačno mnenje. Recimo, da imam podjetje v USA, se pripeljem z barko (avtom) v EU naj ne bi bil problem Samo maksimalno 6 mesecev bi bilo lahko takšno plovilo v EU, potem mora zapustiti EU, se pa lahko naslednji dan vrne.
Ponavljam, govorice !
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » So Jan 28, 2012 10:50

Jebemti pobje ! :twisted:
Ne razumem kako vam ni jasno :roll:

Simpl.
Zelena luč na semaforju = lahko pelješ.

Rdeča luč na semaforju = ustavi.

Vi pa razpredate kao : Pa če se je zelena ravnokar ugasnila in redeče še nisem zagledal, ..... pa, če bi slučajno, ...... Kaj pa če ne bi? .....
Dokler bo takšna miselnost v Sloveniji, bomo u kurcu (like Greece und comp.) Avstrija in Švica s poštenim delom nas bodo pa kupile :twisted: :twisted: :twisted:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » So Jan 28, 2012 13:05

kr en napisal/-a:Jebemti pobje ! :twisted:
Ne razumem kako vam ni jasno :roll:

Simpl.
Zelena luč na semaforju = lahko pelješ.

Rdeča luč na semaforju = ustavi.

Vi pa razpredate kao : Pa če se je zelena ravnokar ugasnila in redeče še nisem zagledal, ..... pa, če bi slučajno, ...... Kaj pa če ne bi? .....
Dokler bo takšna miselnost v Sloveniji, bomo u kurcu (like Greece und comp.) Avstrija in Švica s poštenim delom nas bodo pa kupile :twisted: :twisted: :twisted:

Točno tako, razpredanj kao ni več oziroma se jim bliža konec. dor pravi da če je barka registrirana na USA ali katero koli drugo offshore podjetje in registrirana na to podjetje v USA ali kjerkoli drugje izven EU, to nikakor ne pomeni da je lahko barka v EU vodah. je lahko ja, če seveda njen upravljalec nima stalnega ali začasnega bivališča v EU. Konec zgodbe, bilo i prošlo, lahko ratuje, samo ko te najdejo, potem imaš pa huge problems...:)
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Jan 28, 2012 17:07

.

Ma mi gre na smeh, ko berem tale nabijanja.

Kar koli bo, bo to urejal zakon.
Kapitani, pa pomočniki nosilca partizanske spomenice so zgodovina.
Pobje, šlepal ste se dolgo, zdaj pa nastajajo nove razmere. Pa ni vrag, da ne boste novi mutibariči zopet kaj pogruntal.
Časa je še kar nekaj.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » So Jan 28, 2012 17:27

pajer1 napisal/-a:Kar koli bo, bo to urejal zakon.

Že ureja... zakon EU je glede teh zastav jasen... Hrvaška ga bo z vstopom v EU samo začela izvajati.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost