PAZI na pet letno zavarovanje pri AS

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

klemzi
Admiral
Kraj: trzin

PAZI na pet letno zavarovanje pri AS

OdgovorNapisal/-a klemzi » Če Maj 10, 2012 16:48

Zanima me, ali je imel kdo primer pri obveznem zavarovanju pri zavarovalnici AS problem z izterjavo enoletnega zavarovanja plovila, čeprav ga ni koristil.
Problem imam v tem, da imam sklenjeno petletno polico in ker lansko leto nisem utegnil zavarovati plovila pri njih ampak sem ga pri Triglavu.

Sedaj mi zavarovalnica AS pošilja opomin pred izvršbo za zavarovanje za lansko leto, čeprav mi ga niso nudili, ampak ker imam sklenjeno petletno polico sem vseeno dolžan plačati, razen v primeru če bi čoln prodal ali odjavil.
Če bi pri sklenitvi zavarovanja zahteval enoletno polico, bi mi jo pa naredili, sedaj ko imam petletno je ne morem niti razrediti.

ZATO PAZITE, ko boste sklepali zavarovanja, da boste zahtevali enoletno polico, ker v primeru petletne police ne morete razveljaviti, kljub temu da tega ne boste koristili.

Prosil bi tudi če ima kakšen izkušnje s tem in kaj storiti, ker menda je zakon na njihovi strani.

LP Klemen
Nazadnje spremenil klemzi, dne Če Maj 10, 2012 17:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Maj 10, 2012 16:50

Približno tako, kot če vzameš nov mobi s 24 mesečnim aneksom, potem pa čez en mesec nič ne veš o tem. :roll:
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » Če Maj 10, 2012 17:00

No ni čisto tako.

Oni mene terjajo za plačilo zavarovanja za lansko leto, ČEPRAV MI GA NISO NUDILI. Pri AS je pač tako, da ti vsako leto pošljejo račun, katerega poravnaš in potem ti v roku enega meseca pošljejo zavarovalno polico s katero potem lahko dobiš HR plovno dovoljenje.
Zgovarjajo se na to, da imam sklanjeno petletno polico, čeprav zavarovanje traja samo eno leto.
Ko sem jim povedal da pri Triglavu je pa samo enoletna polica, so mi odvrnili da če bi zahteval bi mi tudi oni lahko naredili enoletno polico. Ampak meni ni nikoli nihče pri AS rekel o tej možnosti.

Zato apeliram na vse Morjeplovce, da v kolikor boste sklepali zavarovanja za čolne, ne podpisujete petletnih polic, ker je ne morete razveljaviti. Kdo ve kaj bo čez dve leti?

LP Klemen
yuno
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a yuno » Če Maj 10, 2012 18:11

zakaj pa si presaltau na triglav ce si meu vse porihtano pri AS? :shock:
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Maj 10, 2012 18:38

Pet letno pomeni tudi neko ugodnost v primerjavi z eno letnim, a ne?

Kakor koli, hvala da si nas opozoril na to past. :wink:
Klemen M
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Klemen M » Če Maj 10, 2012 20:02

Temu se reče premanentna polica.
Zavarovanje skleneš za 5 let , plačaš pa vsako leto posebej.
meni so na Triglavu naredili isto in ne enoletne.
Nasploh se mi pa zdi to zavarovanje v primerjavi z avtomobilskim oderuško.
110€ za 6m gumenjak, ki ga v povprečju uporabljaš en mesec na leto :cry:
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Če Maj 10, 2012 21:17

Pri sklepanju zavarovanja na Triglavu sem vprašal za odpovedni rok. Ta je pri njih 3 mesece. Torej če ne želite naslednje leto podaljšati zavarovanja, morate to sporočiti 3 mesece pred podaljšanjem.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Maj 10, 2012 21:30

tudi triglav dela 5 letne zato ker plovno velja pet let, seveda lahko odpoveš in greš drugam, no jaz sem se na triglavu lepo zmenil da nisem vedel ko so mi poslali opomin pred izvršbo so vse skupaj stornirali in je bilo ok, lahko pa drkajo če hočejo očitno so na adriaticu drkađije.
LP,
ja bo treba pogoje začet brat
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Če Maj 10, 2012 23:09

Klemen M...kako to da si plačal 110€ za 6m,jest sem dal za za 6,5 pri mariborski 95€.
Je pa res da so oderuški za ta dober mesec na leto,ugodno je za tiste ki plovilo uporabljajo celo leto.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Maj 11, 2012 07:11

Ne moreš skleniti zavarovanja za krajše obdobje kot za pet let za plovila, ker so kao vezane na pet let registracijske dobe plovila, tak da si ob sklenitvi to vedel.
Jaz mam na adriaticu že več kot deset let zavarovana plovila, pa nikoli problemov, je pa treba biti malo tečen ob sklenitvi in malo povprašati kako pa zakaj, drugače si res hitro nategnjen.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Pe Maj 11, 2012 07:51

.

Že nekajkrat je bilo to jasno napisano.

http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... highlight=

Objavljeno: Tor Jan 15, 2008 19:11 Naslov sporočila:
Hojla, vidim, da ste se kar razgreli, vendar vas moram razočarati, da ima zavarovalnica čisto vse prav! Tako kot je napisal pred mano že "gorenjc", je plovilo zavarovano permanentno in MORAŠ vsako leto plačat premijo. Dejansko je to samo njihova dobra volja, da ti dajo na "5 obrokov, 5 let", saj je registracija plovila za 5 let. V tvojem primeru je normalno, da si moral plačeti za nazaj, so te pa skoraj zagotovo obvestili po pošti, da ti je poteklo zavarovanje, saj vsakega obvestijo...
Če imaš barko 3 leta na suhem je to tvoj problem, zavarovanje moraš plačat! Plovilo, ki je registrirano mora biti tudi zavarovano! Enako je tudi pri avtomobilih. Verjetno se res da odjavit, vendar to pomeni izbris iz registra na kapitaniji, šele potem bi dobil nazaj zavarovalnino... Naslednje leto pa spet prva registracija, s pregledom... Verjetno to prav nobenemu ne diši.

Imamo pač kratek spomin, ali kaj???

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Pe Maj 11, 2012 09:24

Predčasna prekinitev police sploh ni problem, odvisno od flexsibilnosti tvojega zastopnika, terjajo te pa zato ker nekaj nimaš plačano, ali pa si prepozno prekinil polico ..... Če te kaj več zanima lahko preverim. Pošlji št. police na zs
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Maj 11, 2012 09:42

Mene vsako leto gnavijo za zavarovanje in jim lepo rečem, da sem plovilo prodal in kupil drugo in me ne zanima če bo zdajšnji lastnik krompir notri sadil. Jaz ga nimam več. Namreč lahko je nekdo lastnik po pogodbi, prepisa pa ne dela. :idea:

Tako kot oni drkajo, ko prodaš 3mes zavarovano plovilo in nočejo vrnit 9mes. deleža zavarovanja dokler novi lastnik plovila ponovno ne zavaruje. :evil:
Matic1
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Matic1 » Če Maj 24, 2012 08:41

Koliko je strošek kasko zavarovanja plovila 5m s 50KM motorjem?
(predvsem zaradi strahu pred krajo motorja)

hvala
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Če Maj 24, 2012 16:19

Matic1 napisal/-a:Koliko je strošek kasko zavarovanja plovila 5m s 50KM motorjem?
(predvsem zaradi strahu pred krajo motorja)

hvala

Drobiž, sploh pa če imaš strah pred krajo.Dobra stran kasko zavarovanja plovil je, da zavaruješ lahko po mesecih takrat ko ga uporabljaš.
Ure dnevi leta tečejo....

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti