PAZI na pet letno zavarovanje pri AS
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
PAZI na pet letno zavarovanje pri AS
Zanima me, ali je imel kdo primer pri obveznem zavarovanju pri zavarovalnici AS problem z izterjavo enoletnega zavarovanja plovila, čeprav ga ni koristil.
Problem imam v tem, da imam sklenjeno petletno polico in ker lansko leto nisem utegnil zavarovati plovila pri njih ampak sem ga pri Triglavu.
Sedaj mi zavarovalnica AS pošilja opomin pred izvršbo za zavarovanje za lansko leto, čeprav mi ga niso nudili, ampak ker imam sklenjeno petletno polico sem vseeno dolžan plačati, razen v primeru če bi čoln prodal ali odjavil.
Če bi pri sklenitvi zavarovanja zahteval enoletno polico, bi mi jo pa naredili, sedaj ko imam petletno je ne morem niti razrediti.
ZATO PAZITE, ko boste sklepali zavarovanja, da boste zahtevali enoletno polico, ker v primeru petletne police ne morete razveljaviti, kljub temu da tega ne boste koristili.
Prosil bi tudi če ima kakšen izkušnje s tem in kaj storiti, ker menda je zakon na njihovi strani.
LP Klemen
Problem imam v tem, da imam sklenjeno petletno polico in ker lansko leto nisem utegnil zavarovati plovila pri njih ampak sem ga pri Triglavu.
Sedaj mi zavarovalnica AS pošilja opomin pred izvršbo za zavarovanje za lansko leto, čeprav mi ga niso nudili, ampak ker imam sklenjeno petletno polico sem vseeno dolžan plačati, razen v primeru če bi čoln prodal ali odjavil.
Če bi pri sklenitvi zavarovanja zahteval enoletno polico, bi mi jo pa naredili, sedaj ko imam petletno je ne morem niti razrediti.
ZATO PAZITE, ko boste sklepali zavarovanja, da boste zahtevali enoletno polico, ker v primeru petletne police ne morete razveljaviti, kljub temu da tega ne boste koristili.
Prosil bi tudi če ima kakšen izkušnje s tem in kaj storiti, ker menda je zakon na njihovi strani.
LP Klemen
Nazadnje spremenil klemzi, dne Če Maj 10, 2012 17:03, skupaj popravljeno 1 krat.
No ni čisto tako.
Oni mene terjajo za plačilo zavarovanja za lansko leto, ČEPRAV MI GA NISO NUDILI. Pri AS je pač tako, da ti vsako leto pošljejo račun, katerega poravnaš in potem ti v roku enega meseca pošljejo zavarovalno polico s katero potem lahko dobiš HR plovno dovoljenje.
Zgovarjajo se na to, da imam sklanjeno petletno polico, čeprav zavarovanje traja samo eno leto.
Ko sem jim povedal da pri Triglavu je pa samo enoletna polica, so mi odvrnili da če bi zahteval bi mi tudi oni lahko naredili enoletno polico. Ampak meni ni nikoli nihče pri AS rekel o tej možnosti.
Zato apeliram na vse Morjeplovce, da v kolikor boste sklepali zavarovanja za čolne, ne podpisujete petletnih polic, ker je ne morete razveljaviti. Kdo ve kaj bo čez dve leti?
LP Klemen
Oni mene terjajo za plačilo zavarovanja za lansko leto, ČEPRAV MI GA NISO NUDILI. Pri AS je pač tako, da ti vsako leto pošljejo račun, katerega poravnaš in potem ti v roku enega meseca pošljejo zavarovalno polico s katero potem lahko dobiš HR plovno dovoljenje.
Zgovarjajo se na to, da imam sklanjeno petletno polico, čeprav zavarovanje traja samo eno leto.
Ko sem jim povedal da pri Triglavu je pa samo enoletna polica, so mi odvrnili da če bi zahteval bi mi tudi oni lahko naredili enoletno polico. Ampak meni ni nikoli nihče pri AS rekel o tej možnosti.
Zato apeliram na vse Morjeplovce, da v kolikor boste sklepali zavarovanja za čolne, ne podpisujete petletnih polic, ker je ne morete razveljaviti. Kdo ve kaj bo čez dve leti?
LP Klemen
tudi triglav dela 5 letne zato ker plovno velja pet let, seveda lahko odpoveš in greš drugam, no jaz sem se na triglavu lepo zmenil da nisem vedel ko so mi poslali opomin pred izvršbo so vse skupaj stornirali in je bilo ok, lahko pa drkajo če hočejo očitno so na adriaticu drkađije.
LP,
ja bo treba pogoje začet brat
LP,
ja bo treba pogoje začet brat
Ne moreš skleniti zavarovanja za krajše obdobje kot za pet let za plovila, ker so kao vezane na pet let registracijske dobe plovila, tak da si ob sklenitvi to vedel.
Jaz mam na adriaticu že več kot deset let zavarovana plovila, pa nikoli problemov, je pa treba biti malo tečen ob sklenitvi in malo povprašati kako pa zakaj, drugače si res hitro nategnjen.
Jaz mam na adriaticu že več kot deset let zavarovana plovila, pa nikoli problemov, je pa treba biti malo tečen ob sklenitvi in malo povprašati kako pa zakaj, drugače si res hitro nategnjen.
Guma je guma, zaenkrat.
.
Že nekajkrat je bilo to jasno napisano.
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... highlight=
Imamo pač kratek spomin, ali kaj???
.
Že nekajkrat je bilo to jasno napisano.
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... highlight=
Objavljeno: Tor Jan 15, 2008 19:11 Naslov sporočila:
Hojla, vidim, da ste se kar razgreli, vendar vas moram razočarati, da ima zavarovalnica čisto vse prav! Tako kot je napisal pred mano že "gorenjc", je plovilo zavarovano permanentno in MORAŠ vsako leto plačat premijo. Dejansko je to samo njihova dobra volja, da ti dajo na "5 obrokov, 5 let", saj je registracija plovila za 5 let. V tvojem primeru je normalno, da si moral plačeti za nazaj, so te pa skoraj zagotovo obvestili po pošti, da ti je poteklo zavarovanje, saj vsakega obvestijo...
Če imaš barko 3 leta na suhem je to tvoj problem, zavarovanje moraš plačat! Plovilo, ki je registrirano mora biti tudi zavarovano! Enako je tudi pri avtomobilih. Verjetno se res da odjavit, vendar to pomeni izbris iz registra na kapitaniji, šele potem bi dobil nazaj zavarovalnino... Naslednje leto pa spet prva registracija, s pregledom... Verjetno to prav nobenemu ne diši.
Imamo pač kratek spomin, ali kaj???
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Mene vsako leto gnavijo za zavarovanje in jim lepo rečem, da sem plovilo prodal in kupil drugo in me ne zanima če bo zdajšnji lastnik krompir notri sadil. Jaz ga nimam več. Namreč lahko je nekdo lastnik po pogodbi, prepisa pa ne dela.
Tako kot oni drkajo, ko prodaš 3mes zavarovano plovilo in nočejo vrnit 9mes. deleža zavarovanja dokler novi lastnik plovila ponovno ne zavaruje.
Tako kot oni drkajo, ko prodaš 3mes zavarovano plovilo in nočejo vrnit 9mes. deleža zavarovanja dokler novi lastnik plovila ponovno ne zavaruje.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti