Ali ima kdo kake izkušnje ???
Cena JADROLINIJA trajekta - po kateri dolžini ???
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Imam gliser dolžine 4,3 m. Ali morda kdo ve kakšno dolžino priklopnika mi bojo Hrvatje zaračunal za plačilo trajekta na Pag - do 5,00 m ali nad 5,01 m.
Ni kunšt "biti na tekočem", kunšt je "biti na deročem"...
Mi smo pa rekli, "avto + prikolica mala", pa nam je usekal do 7m in vedno plačam ko žuti. Je pa res, da vedno peljemo čoln dol za prvomajske in običajno ni nobene gužve, zato se mu pripeljem čisto pred okno - potem pa malo pogleda ven in si misli, ti kar nabijaj "mala", jaz vidim, da je velika
in tudi res je velika, heheheh
in tudi res je velika, heheheh
Green to green or red to red, safely go ahead!
No, dejstvo je, da je z motorjem in sprednjim "podaljškom"prikolice zadeva res nekoliko čez, ampak, če je motor dvignjen se da parkirat čist za rit...Dilema pa je res v natančni dolšini trajlerja, ki varira od prikolice, do prikolice, gre pa lahko za en in isti model čolna. Zato mislim, da bi junci moral izdelat cenik na posamezno dolžino ćolna, al pa (mogoče še nalbol pravično) na skupno dolžino AVTO + PRKOLCA !?
So pa v vsakem primeru (pre)dragi...
Ni kunšt "biti na tekočem", kunšt je "biti na deročem"...
Če ni prikolica preveč očitno blizu 6m in še čoln nad 4,5m potem se ne izplača blefirati, moja prikollica je recimo dolga 5,40m pa sem jo še vedno odnesel s karto za prikolico do 5m
no rain, no rainbow
TRABAKULA napisal/-a:No, dejstvo je, da je z motorjem in sprednjim "podaljškom"prikolice zadeva res nekoliko čez, ampak, če je motor dvignjen se da parkirat čist za rit...Dilema pa je res v natančni dolšini trajlerja, ki varira od prikolice, do prikolice, gre pa lahko za en in isti model čolna. Zato mislim, da bi junci moral izdelat cenik na posamezno dolžino ćolna, al pa (mogoče še nalbol pravično) na skupno dolžino AVTO + PRKOLCA !?
Ali pa če bi zate toliko "predelali" cenik, da bi šla tvoja dolžina v tanizko tarifo a?
Pa morda cenike po znamki počitniške prikolice, ker imajo ene 10cm krajšo rudo, pa na znamko bicikla, ki visi zadaj, ker eni imajo pedale bolj skupaj...
Aja, pa eni avtomobili nimajo zadaj brisalca, ki visi bolj ven, te bi morali dati v svojo kategorijo...
Če je 5m je 5m. Zdaj pa, ali reskiraj, če gre, ali pa plačaj taveliko.
Jaz bi tudi rad, da bi bilo vse tako, kot bi meni pasalo... Kaj naj naredijo za vsakega svoj cenik?
Pa brez zamere, žena mi ne da pa sem tečen
Ka to s prikolico, to še ni nič...
Mam malo večji avto, Q7, v dolžino 5,07m, In je je že dvakrat poslal nazaj doplačat karto avto veliki... Cena točno krat 2, za 7 cm. Ne morem pozabit hinavskega pogleda in vprašanja: " je to q7? Nazad..." Še ena zanimivost; za avto do 5m plus prikolica 2,5m = 7m5, brestova 150 kun, Q7, 5,07m, 200 kun...
Pa še ena stvar mi ni jasna; pozimi, ko je manj prometa in manj zaslužijo za enako voženj, poraktično vzdržujejo linije in je cena nižja, kot pa poleti, ko je prevoz bistveno rentabilneši, več vozil, bolj polni trajekti. Narobe svet. Ali se vam ne zdi to striženje ovc, turistov, nas?
Mam malo večji avto, Q7, v dolžino 5,07m, In je je že dvakrat poslal nazaj doplačat karto avto veliki... Cena točno krat 2, za 7 cm. Ne morem pozabit hinavskega pogleda in vprašanja: " je to q7? Nazad..." Še ena zanimivost; za avto do 5m plus prikolica 2,5m = 7m5, brestova 150 kun, Q7, 5,07m, 200 kun...
Pa še ena stvar mi ni jasna; pozimi, ko je manj prometa in manj zaslužijo za enako voženj, poraktično vzdržujejo linije in je cena nižja, kot pa poleti, ko je prevoz bistveno rentabilneši, več vozil, bolj polni trajekti. Narobe svet. Ali se vam ne zdi to striženje ovc, turistov, nas?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov