Vleka smučarja/tube - omejitev za osebe in vinjeto

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

sam1
Kapitan bojne ladje
Kraj: Celje

Vleka smučarja/tube - omejitev za osebe in vinjeto

OdgovorNapisal/-a sam1 » Če Jun 07, 2012 11:22

Zdravo,

morda kdo pozna pravila, kako se obravnava vleka smučarja ali osebe na tubi in sicer za:
- število registriranih oseb na plovilu
(ali se oseba ki jo plovilo vleče šteje v skupno število oseb, ki jih čoln lahko prevaža - ta omejitev je posledica izpodriva čolna...jaz bi smatral podobno vleko drugega plovila...)

- seznam oseb na vinjeti
(ker oseba ni na plovilu, verjetno tudi ni treba da je na seznamu?)

lp,s
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Jun 07, 2012 12:27

Med vožnjo vas ne morejo kontrolirat. Ko pa se ti s čolnom ustaviš, da se ti približa Kapetanija, pa je uni zadaj že čist navaden plavalec :P

Ti rajš mirkaj, da ne boš preblizu obale vlekel, pa bodo čist happy.
Zdej pa čist hipotetično vprašanje. Smučarja boš povlekel iz vode najmanj 300m od obale (tak je zakon). Kako bo pa le-ta do tja prišel? A bo plaval iz obale ?
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Jun 07, 2012 14:13

Že na obali gre na tubo in ga pocasi vleces za sabo... Prvic bo verjetno dol padel, ker tuba zapluži v vodo :D S smučarjem pa ne vem kako bi šlo... V 300 metrih bo ze brez moči, če se bo vlekel za barko :D

Vendar ce mene kdo vprasa je taksno pocetje izzivanje, ker je jasno, da nekdo, ki se tuba je posadka...

Jaz sicer "tubarjev" nisem vpisoval. Je pa tudi res, da so me z tubarji ustavili samo enkrat in takrat je zapel za varnostno opremo in ne za popis posadke. Spet pa je res, da so bili na colnu le otroci, še enkrat pa je res, da so bili stari 12-15 let katere bi po PSu moral vpisati...

Mislim, da tu ne komplicirajo preveč, seveda če si varno odmaknjen od obale. Mi smo se vlekli vedno VSAJ pol milje od obale, kjer je tudi zaradi drugih colnov vec prostora in veliko varneje, sploh ce so valovi, ki zakrivajo cloveka v vodi.

Sem pa dejansko jaz premisljeval podobno kako je z tem recimo s skuterjem. Imam tubo na katero gredo 4 ljudje, skuter pa je za 3?! Avtomatsko šofer je eden manj...
Bo pa res za vprasat
sam1
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a sam1 » Če Jun 07, 2012 14:18

Ja prevsem me zanima ker če peljem 6 odraslih + otrok starosti 2 let...je to 7 oseb, mam pa čoln reg. za 6...
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Če Jun 07, 2012 15:05

sam1 napisal/-a:Ja prevsem me zanima ker če peljem 6 odraslih + otrok starosti 2 let...je to 7 oseb, mam pa čoln reg. za 6...

Isto kot pri avtu :!:
sam1
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a sam1 » Če Jun 07, 2012 15:06

Zato bo pa eden šel na tubo :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov