Zdravo,
morda kdo pozna pravila, kako se obravnava vleka smučarja ali osebe na tubi in sicer za:
- število registriranih oseb na plovilu
(ali se oseba ki jo plovilo vleče šteje v skupno število oseb, ki jih čoln lahko prevaža - ta omejitev je posledica izpodriva čolna...jaz bi smatral podobno vleko drugega plovila...)
- seznam oseb na vinjeti
(ker oseba ni na plovilu, verjetno tudi ni treba da je na seznamu?)
lp,s
Vleka smučarja/tube - omejitev za osebe in vinjeto
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Med vožnjo vas ne morejo kontrolirat. Ko pa se ti s čolnom ustaviš, da se ti približa Kapetanija, pa je uni zadaj že čist navaden plavalec
Ti rajš mirkaj, da ne boš preblizu obale vlekel, pa bodo čist happy.
Zdej pa čist hipotetično vprašanje. Smučarja boš povlekel iz vode najmanj 300m od obale (tak je zakon). Kako bo pa le-ta do tja prišel? A bo plaval iz obale ?
Ti rajš mirkaj, da ne boš preblizu obale vlekel, pa bodo čist happy.
Zdej pa čist hipotetično vprašanje. Smučarja boš povlekel iz vode najmanj 300m od obale (tak je zakon). Kako bo pa le-ta do tja prišel? A bo plaval iz obale ?
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Že na obali gre na tubo in ga pocasi vleces za sabo... Prvic bo verjetno dol padel, ker tuba zapluži v vodo
S smučarjem pa ne vem kako bi šlo... V 300 metrih bo ze brez moči, če se bo vlekel za barko
Vendar ce mene kdo vprasa je taksno pocetje izzivanje, ker je jasno, da nekdo, ki se tuba je posadka...
Jaz sicer "tubarjev" nisem vpisoval. Je pa tudi res, da so me z tubarji ustavili samo enkrat in takrat je zapel za varnostno opremo in ne za popis posadke. Spet pa je res, da so bili na colnu le otroci, še enkrat pa je res, da so bili stari 12-15 let katere bi po PSu moral vpisati...
Mislim, da tu ne komplicirajo preveč, seveda če si varno odmaknjen od obale. Mi smo se vlekli vedno VSAJ pol milje od obale, kjer je tudi zaradi drugih colnov vec prostora in veliko varneje, sploh ce so valovi, ki zakrivajo cloveka v vodi.
Sem pa dejansko jaz premisljeval podobno kako je z tem recimo s skuterjem. Imam tubo na katero gredo 4 ljudje, skuter pa je za 3?! Avtomatsko šofer je eden manj...
Bo pa res za vprasat
Vendar ce mene kdo vprasa je taksno pocetje izzivanje, ker je jasno, da nekdo, ki se tuba je posadka...
Jaz sicer "tubarjev" nisem vpisoval. Je pa tudi res, da so me z tubarji ustavili samo enkrat in takrat je zapel za varnostno opremo in ne za popis posadke. Spet pa je res, da so bili na colnu le otroci, še enkrat pa je res, da so bili stari 12-15 let katere bi po PSu moral vpisati...
Mislim, da tu ne komplicirajo preveč, seveda če si varno odmaknjen od obale. Mi smo se vlekli vedno VSAJ pol milje od obale, kjer je tudi zaradi drugih colnov vec prostora in veliko varneje, sploh ce so valovi, ki zakrivajo cloveka v vodi.
Sem pa dejansko jaz premisljeval podobno kako je z tem recimo s skuterjem. Imam tubo na katero gredo 4 ljudje, skuter pa je za 3?! Avtomatsko šofer je eden manj...
Bo pa res za vprasat
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov