Komunalni privezi v Kopru

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

klemn
Admiral

Komunalni privezi v Kopru

OdgovorNapisal/-a klemn » To Jan 25, 2011 19:49

Danes sem po TV zasledil drastične podražitve komunalnih privezov v Kopru. Za sedaj v centru Kopra v mandraču, ki je prenovljen (voda, elektrika itd.)...Mogoče kdo tu, ki pozna situacijo?...Najbolj pa me zanima, kaj bo z privezi v mandraču na izlivu Badaščice?Sedaj nekaj prenavljajo, tako da bodo zgleda tudi tam dvignili cene, ko bo kaj zrihtano!?

Klemen
Uporabniški avatar
Poko
Poročnik korvete
Kraj: Il. Bistrica, Koper

OdgovorNapisal/-a Poko » To Jan 25, 2011 19:58

Pred dnevi je v Kopru prišel med ljudi nov (zaenkrat še neuraden) cenik komunalnih privezov. Veliko domorodcev že ponuja svoja plovila. Zna se zgoditi, da bo prišlo do tega, da bo MO Koper spremenil predpis, ki določa, da so upravičeni do priveza zgolj domačini....

Privezi v ustju Badaševice naj bi se tudi uredili, bo pa cena tam malenkost nižja kot v KP.
Kdor hoče - najde način, kdor noče - najde izgovor!
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » To Jan 25, 2011 20:00

Dajte cenik gor, da vidimo nad čim jamrate.
Uporabniški avatar
Poko
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a Poko » To Jan 25, 2011 20:15

Na strani Komunale Koper je še vedno star cenik, iz katerega je razvidno, da je dosedanja cena za 5m čoln znašala cca 150 EUR.
Točne nove cene si nisem zapomnil, je pa govora o cca 900 EUR za 5m plovilo.
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Sr Jan 26, 2011 11:22

Mene najbol zanima za koliko pa kdaj se bo podražilo v mandraču na izlivu Badaščice, ker imam sedaj eno možnost si delit z domačinom barko, on pa ima tam komunalni privez...Škoda bi mi bilo kupiti barko, potem pa bi se privez nenormalno podražil...On pa pravi, da kolikor ve se v tem mandraču ne bodo še kmalu podražili privezi!??

Kdor koli kaj ve, se že v naprej zahvaljujem za odgovore in namige, ker mislim to kar kmalu izvesti, nebi se pa rad tako nasral, da bom drugo leto barko spet prodajal, saj mislim če bodo cene teh privezov res toliko poskočile, se bo tudi barka ala istranka ali podobno zelo težko prodala...

L.P. Klemen
Uporabniški avatar
Poko
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a Poko » Sr Jan 26, 2011 15:58

Pristanišče Badaševica naj bi se uredilo in cene tam naj bi bile le nekoliko nižje (cca 10%) kot v KP.

Bom poskusil dobiti kakšno bolj konkretno inf. pa ti sporočim.
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Sr Jan 26, 2011 17:27

Poko napisal/-a:Pristanišče Badaševica naj bi se uredilo in cene tam naj bi bile le nekoliko nižje (cca 10%) kot v KP.

Bom poskusil dobiti kakšno bolj konkretno inf. pa ti sporočim.

Zelo bi bil vesel za kakršno koli informacijo kdaj in za koliko se bo podražilo.......no predvsem kdaj, da vidim ali se mi sedaj splača kupiti eno barko..

L.P. Klemen
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Če Jan 27, 2011 17:54

Ima mogoče, še kdo kakšno informacijo glede tega, ker imam že ta vikend dva ogleda za barko, pa me resno skrbi kaj bo z cenami teh privezov...

L.P. Klemen
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Če Jan 27, 2011 21:08

CITIRAM:
“Novi cenik je v postopku sprejetja, kar pomeni, da mora upravljalec pridobiti še soglasje ministrstva za promet. Po pridobljenem soglasju cenik stopi v veljavo,” nam je dejal Peter Skrt, upravitelj koprskih pristanišč s Komunale Koper. Po novem naj bi se cene komunalnih privezov drastično povišale, za plovilo, dolgo 6,5 metra, je denimo zdaj treba odšteti 220 evrov letne pristojbine, z novim cenikom pa kar 600 evrov.

Več si lahko prebereš na
http://www.zurnal24.si/primorska/cene-p ... 002/clanek
Ure dnevi leta tečejo....
lemur
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a lemur » Po Okt 17, 2011 09:30

Pozdrav vsem.
Zanima me če ima kdo kakšno informacijo kdaj bodo bili usposobljeni privezi v ustju badaševice v Kopru. Zaenkrat je še zmeraj vse prazno zaradi gradnje mosta nad privezi.

Hvala

Lep pozdrav
fischerr
Kapitan
Kraj: Koper - Bunarina

OdgovorNapisal/-a fischerr » Po Okt 17, 2011 14:27

mogoče ko bo tudi tunel kočnan.

sicer je most sedaj že kake 14 dni odprt, vem pa da so mi kako leto nazaj rekli da se bo red z komunalnimi privezi v kp rešilo takrat ko bo zadeva z badaševico rešena. Takrat bodo tudi nekako posortirali vse čolne na novo.

kaj bo to ne ve nihče, mislim pa da pred končanjem del z tunelom izredno težko.
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » To Okt 18, 2011 14:45

Jest imam barko tam, pa zaenkrat nič ne zgleda da bi kaj rihtali....zaenkrat mi je važno, da imam barko kam privezat naprej bomo pa že videli...bi blo pa fino da bi malo uredili :D

Klemen
Uporabniški avatar
Poko
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a Poko » To Okt 18, 2011 15:44

Tudi jaz imam barko tam in mi čisto odgovarja tako kot je, ker ko bodo začeli stvari urejati bom moral od tam in bom ostal brez priveza. :evil:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti