Kot vemo je po otokih kaj malo bencinskih pump tako da moraš rute načrtovati predvsem glede na porabo. To temo odpiram zato, da bi si povedali na katerih otokih se da kupiti gorivo tudi če tam ni pump, ker vsakdo lahko pride v situacijo, ko se mu pokvari števec goriva in pol nisi siguren ali boš prišel do cilja al ne .. pa če pride še kaj nepričakovanega vmes.. pol je pa "veselo"..
-
Jaz sem bil v podobni situaciji na Istu leta 2010. Sem vedel da tam ni pumpe, ker sem bil tam tudi 2009... no saj bi 100 % prišel do Nerezin (kot 2009) ali Pule pa sem hotel do Červarja v eni potezi, ker je bilo zjutraj napovedano lepo, burja se čez noč umiri, dopoldne lepo, pol pa da se bo dvignil ta hudič od juga. Če se ustavim v Nerezinah, če sem prvi na vrsti lahko primem most na Osorju ob 09.00, če ne moram počakati do 17.00 ali iti okoli in sem tankal zastonj.. in bo jugo visok in tako nemogoče čez Kvarner... če grem direkt v Pulo sem vsaj čez Kvarner, sam me bo pa pralo do Červarja...kaj nardit in sem si rekel.. mogoče pa ma kdo..
Še prijatelj ni verjel, ko sem ob naročanju travarice vprašal gazdo bližnjega biffeja (tam kjer so na drugi strani cestice na stari hiši pribite lesene tablice z višino in datumi cunamijev) ali ima kdo bencin.. pa mi odgovori... Ima Oja... jaz pa... kaj je to Oja... pa.. to je on, jedan dečko, prodaje bencin i naftu, kaj želite.. bencin... koliko.. ene 100 litrov... dobro.. ga pokličem jaz.. ja prosim, hvala... pa sva čakala ene 15 minut in vmes spila še eno travarco.. pa pride oz. se na motokultivatorju ( frezi) pripelje ta Oja in gor dva sodčka po 50 l. Gremo na pomol, na koncu pa parkirani policaji.. o mater, zdaj pa ne bo nič sem si mislil.. pa dečko Oja 100 na uro po pomolu (širina koles je bila glih za glih, da ni dol padu), ustavi povleče ene 5 m dolgo čevo (cev) in kriči.. di imaš.. jaz - na levi.. on - otvaraj... jaz otvaram in gledam policaje.. oni pa nič, kot da je to normalno... dobro.. Drži i uguraj i slušaj... kaj da slušam... bo čut, ko bo polno bo čut bencin kako teče gor in ko bo polno reči da ustavim... Mi da cev, ga dam notri in gledam kako bo zdaj on to spumpal s soda v barko, ki je bila k sreči nekoliko nižje... Sem videl nekaj na koncu cevi, ki je imel zavezano na palico pa nisem vedel kaj je... in vstavi palico s cevjo v sod in začne pumpati gor in dol in bencin priteče.. vidi hudiča.. pa sem mislil, da bom moral vleči... pa saj bi... ma ene pet metrov ? ... ne vem če bi.... In v glavnem je mel na koncu nepovratni ventil in rešil zadevo meni, ki sem natankal le cca 60 l in ga zaradi tega malo prekasno ustavil.. je šlo cca 1 liter v morje... Oja pa.. kamo sad ostalo.. pa se oglasi prjatu... ja meni bi tud prov pršlo.. Oja pa.. kako bosta to zdaj plačala... ja jaz 60 litrov on pa 40 a ne... a ne, nemože tako... pravi Oja.. kaj ne može.. jaz dam za 60 on pa za 40... e ne ne...pravi Oja.. to pride 1000 kun i to ne može.. dobro jaz dam 600 on pa 400... Oja pa... ne, to nemože.. pa se s prjatlom gledava in nič.. jaz dam 1000 pravim, drugo natoči prjatlu.. e.. sad može pravi in natoči. Še hvala in čao v pozdrav in na hitro zrikverca frezo ... mi pa zadovoljni in zjutraj direkt po planu in mirnem morju v Červar...
Glih za primerjavo.. je bil bencin 10 kun za liter, tri dni prej u Zaglavu pa je bil po 9.95 kun tako, da je bilo vsekakor vredno in prava poteza..
To je blo moje.. mal sem naložu, drugim ni treba, samo povejte, če veste če je še kje takšen ali podoben "padalc...", lahko tudi kaj o kvaliteti goriva.. ipd ...
In mirno morje....
GORIVO NA OTOKIH - POMOČ
Moderatorji: moderator2, moderator
e,pa ravno Ist si našel!!
sem bil letos junija tam,pa "tudi" malo na knap z bencinom in isto vprašal v oni-mislim da(Lako čemo)gostilni-fast food,pa tega benzin-šejka ni bilo na otoku.Bil je četrtek on pa se vrača v soboto in je edini kateri prodaja gorivo!!
Dobro sem mislil pa nekdo pa že ima 20l,NE brate pozabi vprašal sem jih enih 20 pa nič-samo on,na koncu sem poklical kolega v Sali,če bo sila da mi dostavi do Veruniča(Dugi otok),ampak je na srečo prišel zvečer en Nemec in mi prodal 20l-brez problema,je rekel da je ravno tankal na Lošinju in gre mimo Zaglava in bo tam dolil in tudi ta je imel 2m cevi z nepovratnim ventilom-super stvar in ne rabiš bencina pit!!
Sedaj sem še jaz raztegnil...
tam zgoraj-Molat-Ist Silba je res malo kriza za gorivo!!
Zelo uporabna tema-izven uradnih črpalk-čestitam avtorju!!
Med Lošinjem in Zaglavom(Dugi otok) ni nič!!
Lp.
sem bil letos junija tam,pa "tudi" malo na knap z bencinom in isto vprašal v oni-mislim da(Lako čemo)gostilni-fast food,pa tega benzin-šejka ni bilo na otoku.Bil je četrtek on pa se vrača v soboto in je edini kateri prodaja gorivo!!
Dobro sem mislil pa nekdo pa že ima 20l,NE brate pozabi vprašal sem jih enih 20 pa nič-samo on,na koncu sem poklical kolega v Sali,če bo sila da mi dostavi do Veruniča(Dugi otok),ampak je na srečo prišel zvečer en Nemec in mi prodal 20l-brez problema,je rekel da je ravno tankal na Lošinju in gre mimo Zaglava in bo tam dolil in tudi ta je imel 2m cevi z nepovratnim ventilom-super stvar in ne rabiš bencina pit!!
Sedaj sem še jaz raztegnil...
tam zgoraj-Molat-Ist Silba je res malo kriza za gorivo!!
Zelo uporabna tema-izven uradnih črpalk-čestitam avtorju!!
Med Lošinjem in Zaglavom(Dugi otok) ni nič!!
Lp.
-
nautic boy
- Kapitan korvete
- Kraj: DOMŽALE - PAG
gregor.n napisal/-a:V Novalji je tudi pumpa, malo s poti ampak je.
Za jadrnice odpade razen nošenja kant, ker je preplitvo.
pomojem pa v novalji ni preplitvo za jadrnice, no razen za res tiste največje. sem bil ravno pred dobrim tednom dni v novalji in je prišla tankat ena kar velika jadrnica, dolga cca. 12-15 metrov.
LP Nautic Boy
nautic boy napisal/-a:gregor.n napisal/-a:V Novalji je tudi pumpa, malo s poti ampak je.
Za jadrnice odpade razen nošenja kant, ker je preplitvo.
pomojem pa v novalji ni preplitvo za jadrnice, no razen za res tiste največje. sem bil ravno pred dobrim tednom dni v novalji in je prišla tankat ena kar velika jadrnica, dolga cca. 12-15 metrov.
Čisto v dnu je globina le okoli meter, tam verjetno ni tankal.
GORIVO NA OTOKIH - POMOČ
Če se bo kdo podal bolj na jug, ena koristna informacija
Evo koordinate benzinske črpalke KRIVAČA PETROL, ki ni v lasti INE in ni objavljena na internetu, je pa blizu Sumartina - otok Brač in sicer naselje SELCA Puntinak:

Evo koordinate benzinske črpalke KRIVAČA PETROL, ki ni v lasti INE in ni objavljena na internetu, je pa blizu Sumartina - otok Brač in sicer naselje SELCA Puntinak:

no rain, no rainbow
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta