Potonil Shipman 63
Moderatorji: moderator2, moderator
Potonil Shipman 63
Nekako ni sreče s temi barkami... Vedno se jih dži neka smola, tokrat na srečo brez težje poškodovanih članov posadke...
http://www.morjeplovec.net/index.php?op ... &Itemid=53
http://www.morjeplovec.net/index.php?op ... &Itemid=53
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Tisti, ki poznamo kako se je šparalo na instalacijah kot največjem nebodigatreba na plovilu in kateri izvajalci elektroinstalacij so delali na nekaj plovilih, mi je najbolj čudno ne to da se je vžgala ena, ampak kako to, da se jih ni že več.
Eden od izvajalcev sploh ni imel pojma o elektriki (bil pa je najcenejši) in je instalacijo skup zmetal (dobesedno) tako, da je nametal kable in jih samo na začetku in koncu pripel vse ostalo pa je bingljalo in se drgnilo za paneli. Bil sem v Portorožu, ko me je nekdo poprosil, če grem lahko pogledat kako bi poštukal kabel na Shipmanu, ker je prekratek in sem mu rekel pokliči tega, ki Vam je napeljal instalacijo. Res pride na barko odcvikne vezico in na vso moč potegne kabel in vpraša: "Bo zdej dovolj dolg?" in odide ves namršen, češ kaj me zajebavate.
Moram pa reči, da so se po leti 2010 zadeve zelo spremenile, ko so morali zaradi recesije zmanjšati število zaposlenih, saj je v Seawayu ostalo nekaj ljudi, ki se res spoznajo na zadeve in imajo sedaj zaradi tega tudi večjo besedo pri odločanju o tehničnih rešitvah. Kvaliteta prej in danes sploh ni primerljiva vsaj kar se instalacij tiče .
LP NT
Eden od izvajalcev sploh ni imel pojma o elektriki (bil pa je najcenejši) in je instalacijo skup zmetal (dobesedno) tako, da je nametal kable in jih samo na začetku in koncu pripel vse ostalo pa je bingljalo in se drgnilo za paneli. Bil sem v Portorožu, ko me je nekdo poprosil, če grem lahko pogledat kako bi poštukal kabel na Shipmanu, ker je prekratek in sem mu rekel pokliči tega, ki Vam je napeljal instalacijo. Res pride na barko odcvikne vezico in na vso moč potegne kabel in vpraša: "Bo zdej dovolj dolg?" in odide ves namršen, češ kaj me zajebavate.
Moram pa reči, da so se po leti 2010 zadeve zelo spremenile, ko so morali zaradi recesije zmanjšati število zaposlenih, saj je v Seawayu ostalo nekaj ljudi, ki se res spoznajo na zadeve in imajo sedaj zaradi tega tudi večjo besedo pri odločanju o tehničnih rešitvah. Kvaliteta prej in danes sploh ni primerljiva vsaj kar se instalacij tiče .
LP NT
Letos sem v Portorožu videl srečnega Italijana, ki je prevzel novo krasno barko Green Ocean Class 70 in se s skiperjem, kuharico in družino odpravil proti Hr. Čez dan so se vrnili in privezali. Potem je prišel en serviser od Seawaya in začel kopati po barki, čez dan se mu je pridružil še drugi in sta pridno delala nekaj dni. Italijan z družino in vso ekipo pa je koristil svoj dopust v marini.
Me zanima kako uredijo tako reklamacijo z uspehov vajenimi bogataši.
Me zanima kako uredijo tako reklamacijo z uspehov vajenimi bogataši.
Hmmmm, glede na napisano, mi počasi ratuje jasno, zakaj se o tem ne govori...
Verjamem, da ima vsaka barka porodne težave, čeprav kot strojnik tega ne morem razumeti! Ko gre produkt skozi vrata tovarne, je tam običajno končna kontrola... Je pri barkah ni ali je samo povsem nesposobna? To me zanima, pa čeprav vem, kako zadeve potekajo...
Če bi na tak način delali avtomobile, bi bil odstavni pas popolnoma poln, AMZS in ostale vlečne službe pa bi bili najbogatejši zemljani...
Tako pa imamo na srečo samo eno znamko, ki jo lahko poimenujemo "Kraljica odstavnih pasov"!
Ne bom napisal katera je to, da ne bo kdo užaljen, haha. 
Verjamem, da ima vsaka barka porodne težave, čeprav kot strojnik tega ne morem razumeti! Ko gre produkt skozi vrata tovarne, je tam običajno končna kontrola... Je pri barkah ni ali je samo povsem nesposobna? To me zanima, pa čeprav vem, kako zadeve potekajo...
Če bi na tak način delali avtomobile, bi bil odstavni pas popolnoma poln, AMZS in ostale vlečne službe pa bi bili najbogatejši zemljani...
brane40 napisal/-a:admin napisal/-a:Tako pa imamo na srečo samo eno znamko, ki jo lahko poimenujemo "Kraljica odstavnih pasov"!Ne bom napisal katera je to, da ne bo kdo užaljen, haha.
Alfa
Si blizu Brane, ampak alfisti morajo pozimi karton, ko ga vsi ostali dajemo na steklo, dati pod motor. Sej veš, da ne zaoljijo tlakovcev.
Kraljica odstavnih padov pa je brez konkurence RENAULT LAGUNA!!!
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
kr en napisal/-a:snake napisal/-a:Reklamni slogan Renaulta................
Renault je avto življenja,ko ga kupiš se ga nemoreš več znebit.
.................
Iz zgornjih postov sodeč, se tudi za Shipmana trg oža.![]()
Pa tako lepa barka je.
Tudi meni je fantastična barčica. Samo pol k slišim kako je narejena........
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost