PREVAŽANJE JADRNICE
Moderatorji: moderator2, moderator
PREVAŽANJE JADRNICE
LEP POZDRAV VSEM MORJEPLOVCEM.
SEM ČISTO NOV ČLAN IN VSAKO LETO, KO SE ZAČENJA SEZONA TOPLEGA VREMENA PREBIRAM VSE MOGOČE O DEJAVNOSTIH NA VODI.
IZ LETA V LETO IMAM VSE VEČJI ODPOR DOPUSTOVATI V APARTMAJIH.
ZATO VSE BOLJ RAZMIŠLJAM O NAKUPU KAKŠNE MANJŠE LUPINICE NA JADRA ZA 4 OSEBE. VEM, DA SO LETNI PAVŠALI V MARINAH DRAGI KOT HUDIČ, KOMUNALNI PRIVEZI PA ZNANSTVENA FANTASTIKA.
SEDAJ PA VPRAŠANJE. MORDA BOM IZPADEL NEIZKUŠEN BEDAK AMPAK VSEENO.
ALI OBSTAJA KDO, KI PELJE JADRNICO NA MORJE ZA ČAS SVOJEGA DOPUSTA CCA.14DNI IN NAZAJ. ALI SAMO JAZ O TEM RAZMIŠLJAM.
HVALA VSEM ZA VSE NAPOTKE IN KRITIKE.
ČE JE MOJE RAZMIŠLJANJE BEDASTO TUDI SPOROČITE, BREZ ZADRŽKOV.
LP
ROBI
SEM ČISTO NOV ČLAN IN VSAKO LETO, KO SE ZAČENJA SEZONA TOPLEGA VREMENA PREBIRAM VSE MOGOČE O DEJAVNOSTIH NA VODI.
IZ LETA V LETO IMAM VSE VEČJI ODPOR DOPUSTOVATI V APARTMAJIH.
ZATO VSE BOLJ RAZMIŠLJAM O NAKUPU KAKŠNE MANJŠE LUPINICE NA JADRA ZA 4 OSEBE. VEM, DA SO LETNI PAVŠALI V MARINAH DRAGI KOT HUDIČ, KOMUNALNI PRIVEZI PA ZNANSTVENA FANTASTIKA.
SEDAJ PA VPRAŠANJE. MORDA BOM IZPADEL NEIZKUŠEN BEDAK AMPAK VSEENO.
ALI OBSTAJA KDO, KI PELJE JADRNICO NA MORJE ZA ČAS SVOJEGA DOPUSTA CCA.14DNI IN NAZAJ. ALI SAMO JAZ O TEM RAZMIŠLJAM.
HVALA VSEM ZA VSE NAPOTKE IN KRITIKE.
ČE JE MOJE RAZMIŠLJANJE BEDASTO TUDI SPOROČITE, BREZ ZADRŽKOV.
LP
ROBI
Robi pozdravljen na Morjeplovcu.
Ne nisi bedak pri razmišljanju o vleki jadrnice. Zakaj pa ne. Posebej če ne bo kakšna večja, z fiksno kobilico. Se pa dobijo take velikosti kot navajaš ti, tudi z dvižno kobilico, kar pa je pri transportu dosti bolj ugodno. Malo išči po netu tako varianto. Je pa seveda tudi drug način, z fiksno kobilico in "suhim vezom" v kraju dopustovanja. To je da jadrnico vzameš iz vode, na prikolico in jo pustiš ob morju. Če odračunaš stroške večje cestnine na AC, večje porabe goriva, razlika v ceni registrirane prikolice in take za kratke razdalje, morje-suhi vez, katere so kar nekaj cenejše, te ne bo prišlo dosti za plačilo suhega veza pri kakem domačinu v okolici.
LP
Ps: Da se ne bodo drugi matrali, bi te rad spomnil na pisanje z malimi črkami, ker velike pomenijo poudarjanje oz. "kričanje"
Ne nisi bedak pri razmišljanju o vleki jadrnice. Zakaj pa ne. Posebej če ne bo kakšna večja, z fiksno kobilico. Se pa dobijo take velikosti kot navajaš ti, tudi z dvižno kobilico, kar pa je pri transportu dosti bolj ugodno. Malo išči po netu tako varianto. Je pa seveda tudi drug način, z fiksno kobilico in "suhim vezom" v kraju dopustovanja. To je da jadrnico vzameš iz vode, na prikolico in jo pustiš ob morju. Če odračunaš stroške večje cestnine na AC, večje porabe goriva, razlika v ceni registrirane prikolice in take za kratke razdalje, morje-suhi vez, katere so kar nekaj cenejše, te ne bo prišlo dosti za plačilo suhega veza pri kakem domačinu v okolici.
LP
Ps: Da se ne bodo drugi matrali, bi te rad spomnil na pisanje z malimi črkami, ker velike pomenijo poudarjanje oz. "kričanje"
Tudi jaz sem enkrat o tem razmišljal.
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=10271&highlight=seascape
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=10271&highlight=seascape
... potovanj ne štejem po prejadranih miljah ampak po krajih ki jih obiščem in ljudeh ki jih srečam ...
Zdravo,
Pravilno razmišljaš. Tudi sam sem enako pred petimi leti, nato pa sem se odločil. Nabavil sem v Nemčiji jadrnico Bavaria 707 (takrat je bila stra 24 let, sedaj pa 29). Dolšina je 7m, z fiksno kobilico in grezom 1,2m ter prikolico.
Moraš imeti ustrezni avtomobil za vleko in E+B kategorijo če je skupna masa preko 3500kg (avto plus piklopnik). Čez sezono jo imam v vodi, jeseni pa jo odpeljem domov. Z vožnjo ni problemov, ko se navadiš.
Obstajajo pa tudi lažje variante z dvižno kobilico, (npr. VIKO20), vendar je ta malo majhna za bivanje 4 oseb.
Na netu je velika ponudba teh plovil za prevoz (glej oglase v nemčiji), vsekakor pa se ti izplača kupiti v kompletu z prikolico, ker te bo ločeno prišlo dražje.
lp.
Pravilno razmišljaš. Tudi sam sem enako pred petimi leti, nato pa sem se odločil. Nabavil sem v Nemčiji jadrnico Bavaria 707 (takrat je bila stra 24 let, sedaj pa 29). Dolšina je 7m, z fiksno kobilico in grezom 1,2m ter prikolico.
Moraš imeti ustrezni avtomobil za vleko in E+B kategorijo če je skupna masa preko 3500kg (avto plus piklopnik). Čez sezono jo imam v vodi, jeseni pa jo odpeljem domov. Z vožnjo ni problemov, ko se navadiš.
Obstajajo pa tudi lažje variante z dvižno kobilico, (npr. VIKO20), vendar je ta malo majhna za bivanje 4 oseb.
Na netu je velika ponudba teh plovil za prevoz (glej oglase v nemčiji), vsekakor pa se ti izplača kupiti v kompletu z prikolico, ker te bo ločeno prišlo dražje.
lp.
Nekje sem ze pisal. Iz muhe vsepreveč demalo slona. Na trgu ni tako slabega avtomobila, da ne bi peljal prikolice. Fino se je držati zakona(če ne drugega zaradi kazni) in to je to...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Živjo,
Hvala za vaše objave. Takih odgovorov nisem pričakoval.
Ful ste face, znate zelence spodbujat.
Sem šel malce VIKO jadrnice pogledat, in mi je 20-ka padla v oči, ko sem si filmček ogledal z kakšnim avtomobilčkom jo prevaža.
http://www.youtube.com/watch?v=viZCs8zU ... annel_page
Točno na tak način si zamišljam naše dopuste v bodoče.
Še enkrat hvala za komentarje, ste me še bolj podkurili.
LP
Hvala za vaše objave. Takih odgovorov nisem pričakoval.
Ful ste face, znate zelence spodbujat.
Sem šel malce VIKO jadrnice pogledat, in mi je 20-ka padla v oči, ko sem si filmček ogledal z kakšnim avtomobilčkom jo prevaža.
http://www.youtube.com/watch?v=viZCs8zU ... annel_page
Točno na tak način si zamišljam naše dopuste v bodoče.
Še enkrat hvala za komentarje, ste me še bolj podkurili.
LP
Re: PREVAŽANJE JADRNICE
Tudi jaz že dlje časa razmišljam podobno kakor ti (pri meni je tako, da max 6.5m z dvižno kobilico).
Upam, da bo pod tem naslovom veliko lepih primerov kako se gre na dopust z vleko manjše jadrnice in koliko stroškov le ta prinaša.
Zanimivo je to kadar sem kje na poti (poleti) srečam veliko tujcev, ki vlečejo kakšno manjšo jadrnico (at, de,....)
Redno prebiram forum morjeplovec in moram povedat, da je zanimiv in tudi poučen.
Lp
Upam, da bo pod tem naslovom veliko lepih primerov kako se gre na dopust z vleko manjše jadrnice in koliko stroškov le ta prinaša.
Zanimivo je to kadar sem kje na poti (poleti) srečam veliko tujcev, ki vlečejo kakšno manjšo jadrnico (at, de,....)
Redno prebiram forum morjeplovec in moram povedat, da je zanimiv in tudi poučen.
Lp
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Za to metražo je to drago ko hudič. Moj kolega je pred leti kupil novo jadrnico na poljskem z vso palubno opremo, brez motorja in brez notranje opreme in je plačal nekaj nad 10.000€. Elektriko sem mu napeljal jaz, kolega mizar pa je naredil še boljšo opremo, kot je bila mišljena original. Za cca 16.000€ je tako imel veliko bolj uporabno in pravo jadrnico z dvižno kobilico in izvenkrmnim motorjem 8 konjev, kar je bilo povsem dovolj. Po več letih uporabe jo je prodal za isto ceno kot ga je dejansko stala nabava.
LP NT
LP NT
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov