Prevoz jadrnice/barke s severa Evrope
Moderatorji: moderator2, moderator
Prevoz jadrnice/barke s severa Evrope
Mogoče kdo zna ocenit strošek prevoza jadrnice/barke ( izrednega - širina 3-3,6m) npr. Nizozemska - Slovenija?
Hvala
Hvala
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Ja če se ne motim je bil en naš član, ki je opravljal izredne prevoze... uproabi funkcijo iskanja po forumu, pa najdeš!
Nazadnje spremenil DR.E, dne Pe Jun 07, 2013 15:48, skupaj popravljeno 1 krat.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Sem tri leta nazaj preiskal prevoznika za barko 8,5 X 3,1 m, na relaciji NL-SLO. V tujini so se cene gibale od 2800€ pa do krepko čez 5000€.
Na po priporočilu kolega sem kontaktiral, žal pokojnega, Ovčar Francija in sva se dogovorila za 1700 € z razkladom. Ampak je barko pripeljal brez spremstva.
Vozi pa sedaj tudi njegov sin. Poglej pod prevozništvo Ovčar, iz Kranja.
LP
Na po priporočilu kolega sem kontaktiral, žal pokojnega, Ovčar Francija in sva se dogovorila za 1700 € z razkladom. Ampak je barko pripeljal brez spremstva.
Vozi pa sedaj tudi njegov sin. Poglej pod prevozništvo Ovčar, iz Kranja.
LP
Hm, čas je denar in po vodi pripeljati barko iz NL v SLO pomeni vsaj en mesec plovbe plus/minus.
Če tako računaš, je pa že vprašanje, koliko privarčuješ? Je pa res, da imaš na koncu (verjetno) za sabo eno lepo izkušnjo...
Sem pa nekoliko presenečen, da bi bile barke na severu cenejše, kot na Jadranu ali Sredozemlju...
Lp
Če tako računaš, je pa že vprašanje, koliko privarčuješ? Je pa res, da imaš na koncu (verjetno) za sabo eno lepo izkušnjo...
Sem pa nekoliko presenečen, da bi bile barke na severu cenejše, kot na Jadranu ali Sredozemlju...
Lp
sly napisal/-a:Hm, čas je denar in po vodi pripeljati barko iz NL v SLO pomeni vsaj en mesec plovbe plus/minus.
Lp
Ja, manjka mi predvsem dveh stvari; časa in izkušenj...
.
Takole gospodje. Tole ni več avantura. To je biznis. Tu vrag vzema šalo. Tukaj se gre zares.
Srednja ocena razdalje po morju, Holandija-Slovenija, je okoli 3500 milj. Ker jadrnica pluje nekoliko cik-cak, se to še poveča. Pa prvo je Atlantik s svojimi zakonitostmi, ožina Gibraltar, veliko sredozemlja in cel Jadran. Če vzamemo povprečno brzino 5nm/h, kar je max brzina za motosailor, je to preko 700 ur ali 29 dni. Pa sem vzel optimum. Za resen obračun, bi morali prišteti najmanj še enkrat toliko časa. Ker take poti ne more opravit eden, morata bit najmanj dva, ali več ljudi na krovu. Če bi se zato odločil lastnik in bi se šel turista-avanturista OK. Za ostale, ki bi hoteli potegnit kak cekinček, pa je to misija, ki se ne izplača. Da ne govorimo o odgovornosti zase, posadko in za barko.
Morda pa se odloči, da gre barka čez celino po francoskih kanalih. Pride se pa blizu Marseila v sredozemlje. Tam sem plul dvakrat in največja barka je imela 14,5 metra.
Tale je po sredini!
Tale je zelo slikovit
Na koncu pa še tole mesto dvorec Carcassone. Jemlje dih! Veličastno!
Seveda je potrebno za pot barko primerno pripravit. Jambor, jambora se poležita. itak se pluje na motor. Itd......
Najceneje, najhitreje, najbolj brez skrbi je po cesti. Resda je barka tvoja, toda ti mora tudi tako dostavit, kot jo je prevoznik prevzel.
Po cesti je kakih 1300km krat najmanj 3 EUR-e kilometer, plus dovoljenja za izredni prevoz, plus spremstvo izrednega tovora, pa smo blizu letnemu privezu v marini , ali nad 4,5 tisočim EUR. To je zelo ugodno, da se razumemo. Od tu navzgor bodo stroški ni kaj.
Aja, špediterji pa odpadejo, ker je vse v EU!
LP
.
Takole gospodje. Tole ni več avantura. To je biznis. Tu vrag vzema šalo. Tukaj se gre zares.
Srednja ocena razdalje po morju, Holandija-Slovenija, je okoli 3500 milj. Ker jadrnica pluje nekoliko cik-cak, se to še poveča. Pa prvo je Atlantik s svojimi zakonitostmi, ožina Gibraltar, veliko sredozemlja in cel Jadran. Če vzamemo povprečno brzino 5nm/h, kar je max brzina za motosailor, je to preko 700 ur ali 29 dni. Pa sem vzel optimum. Za resen obračun, bi morali prišteti najmanj še enkrat toliko časa. Ker take poti ne more opravit eden, morata bit najmanj dva, ali več ljudi na krovu. Če bi se zato odločil lastnik in bi se šel turista-avanturista OK. Za ostale, ki bi hoteli potegnit kak cekinček, pa je to misija, ki se ne izplača. Da ne govorimo o odgovornosti zase, posadko in za barko.
Morda pa se odloči, da gre barka čez celino po francoskih kanalih. Pride se pa blizu Marseila v sredozemlje. Tam sem plul dvakrat in največja barka je imela 14,5 metra.
Tale je po sredini!
Tale je zelo slikovit
Na koncu pa še tole mesto dvorec Carcassone. Jemlje dih! Veličastno!
Seveda je potrebno za pot barko primerno pripravit. Jambor, jambora se poležita. itak se pluje na motor. Itd......
Najceneje, najhitreje, najbolj brez skrbi je po cesti. Resda je barka tvoja, toda ti mora tudi tako dostavit, kot jo je prevoznik prevzel.
Po cesti je kakih 1300km krat najmanj 3 EUR-e kilometer, plus dovoljenja za izredni prevoz, plus spremstvo izrednega tovora, pa smo blizu letnemu privezu v marini , ali nad 4,5 tisočim EUR. To je zelo ugodno, da se razumemo. Od tu navzgor bodo stroški ni kaj.
Aja, špediterji pa odpadejo, ker je vse v EU!
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Kariera napisal/-a:...
Ja, manjka mi predvsem dveh stvari; časa in izkušenj...![]()
...
Polanc, to ali kaj podobnega rešuje problem izkušenj - ampak napisal je, da tudi časa nima...
Če uspe najti čas in bi želel dobiti izkušnje, je to možna in zanimiva rešitev, če pa ne, to ne bo šlo.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov