Plavajoči obeski za ključe

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

bouton
Admiral

Plavajoči obeski za ključe

OdgovorNapisal/-a bouton » Ne Jun 23, 2013 10:41

Naj velja kot opozorilo vsem morjeplovcem!
Priporočam vam, da poskusite ali vaši plavajoči in "plavajoči" obeski za ključe res držijo ključe nad vodo. Če prestanejo poskus v vedru sladke vode, bodo tudi v morju plavali. Meni se je nedavno zgodilo, da so ključi motorja s "plavajočim" obeskom zavarovalnice šli plavat. In jih je bilo presneto težko najti v pozidoniji.
Zato sem naredil plavajoči obesek iz otroške japanke. Ni ravno estetski, je pa funkcionalen. Na moje presenečenje je obesek, ki drži ključe nad vodo bistveno večji od obeska zavarovalnice. Morda bi zavarovalniški obesek zdržal le en ključ od vhodnih vrat.
Pa še fotografija, kako zdaj zgleda nepotopljiv obesek:
Slika
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Ne Jun 23, 2013 12:24

Malce se sprehodiš po obali, v kakšnem zalivčku, odprtem na jugo ali burjo boš sigurno našel stiroporaste plavajoče kroglice od ribiških mrež. Kakšna 5cm je idealen plavajoč obesek za ključe.
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Ne Jun 23, 2013 13:04

Ali pa jih privežeš na kolo, ker očitno tudi kolo plava :lol: (Ljubljanica par dni nazaj)

Slika
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Ne Jun 23, 2013 15:08

Ja, zlatko83, odlična ideja! Vseeno pa priporočam preizkus plovnosti, kar je bil tudi glavni namen mojega prispevka.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Jun 26, 2013 00:01

En moj sveženj ključev vsebuje 27 ključev (plus štirje - dovolj trdni - obročki in karabin, ki so ga prodajali za pripenjanje povodca na ovratnico za psa). Včasih kdo reče, da za to rabim orožni list.

(Dokler nisem 'izumil' tega in zanesljivega načina za obešanje nase, sem stalno izgubljal ključe, bodisi skozi luknje v žepih, bodisi na neznane načine. Ta je - z različnimi ključi v naboru - zdaj z mano že vsaj dvajset let.

Sveženj je bil najprej manjši - bilo je nekaj sistemskih ključev, potem pa so tu pa tam začeli šparati, pa naj stane kar hoče - in se je nabralo... Če bo vse po sreči, bo po selitvi službe na drugo lokacijo mogoče 'upokojiti' 12 ključev iz tega svežnja - nadomestila jih bo kodna kartica, za kolesarnico bo pa še vedno oziroma spet treba dati v sveženj en poseben - razmeroma velik in težak - ključ.)

Za to ni kmalu dovolj velikega, a še vedno priročnega kosa japanke :lol:

Moj odgovor je, da je to kje na varnem, pri vkrcanjih in podobnem pa pri roki maska, da se lahko najde na dnu, če vseeno pade v vodo.

V glavnem, v sveženj ključev za na barko ustrezno majhno število ključev (sistemski za vsa domača vrata in podobno, kjer se to le da), morda ključe barke in ostalega na ločene obeske - po potrebi vsak svoj vzgonski obesek - in nujno stestirati plovnost.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Jun 26, 2013 06:47

En moj sveženj ključev vsebuje 27 ključev (plus štirje - dovolj trdni - obročki in karabin, ki so ga prodajali za pripenjanje povodca na ovratnico za psa). Včasih kdo reče, da za to rabim orožni list.

To bi bilo bolje imet za sidro! :shock: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Jun 26, 2013 06:49

hrošč napisal/-a:Ali pa jih privežeš na kolo, ker očitno tudi kolo plava :lol: (Ljubljanica par dni nazaj)

Slika

Alu okvir, polne zračnice in ena objestna budala v bližini, pa ni problema! :evil:
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Če Jul 11, 2013 20:43

Jaz imam plutovinasto žogico. Sicer je za v žep bolj nerodna, ampak plava.(je pa vseeno malo bolj estetska kot iz japank). Opozorilo je pa vsekakor na mestu
mirno morje
mornarcek
Poročnik bojne ladje
Kraj: Gorenjska-Dalmacija

OdgovorNapisal/-a mornarcek » Po Jul 15, 2013 21:16

Men se tale čisto dobro obnese...

Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti