navtične aplikacije

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
OGORAZD
Kapitan
Kraj: Brezovica pri LJ

OdgovorNapisal/-a OGORAZD » Pe Feb 15, 2013 11:24

Katero aplikacijo boste uporabljali namesto aladina, za Istro oz. Kvarner?
Uporabniški avatar
RobertB
Kontraadmiral
Kraj: Sežana - Sesljan

OdgovorNapisal/-a RobertB » Pe Feb 15, 2013 11:39

Meni Aladin HR dela normalno.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Pe Feb 15, 2013 12:27

Meni je tud nehal delat Aladin pa sem ga zbrisal in naložil novo verzijo. Sedaj dela normalno.
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Markoz
Kontraadmiral
Kraj: Hraše Medvode-Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a Markoz » Pe Feb 15, 2013 17:13

Super aplikacije, nekatere že imam malo jih bom pa še dodal.
Uporabniški avatar
PATRON
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a PATRON » So Mar 16, 2013 18:09

[b]Navionics Marine: Europe je na https//play-google.com plačljiva aplikacija (25,00 EUR). Aplikacijo si lahko brezplačno sname iz partisa (http://www.partis.si) .
Kolikor sem jo imel možnost preizkusit se mi zdi aplikacija super. Poleg vsega kar nudi navigacija so tukaj še ostali koristni podatki – na primer klikneš na marino in dobiš podatek o tem kaj marina nudi, na katerem VHF kanalu je, telefonska številka (klikneš na številko in že kličeš) …

Edino kar me malo moti so znaki na karti in globine napisane z zelo majhnimi številkami. Ima kdo kakšno rešitev za to?
Dokler ne okusim leva je svinja zame kralj živali
Uporabniški avatar
Bimmer
Viceadmiral
Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a Bimmer » So Mar 16, 2013 18:45

V zadnji verziji ( vsaj za iphone) je tako, da imaš funkcijo za boljši pregled in ti vse te podatke poveča.
Plovilo: ALA MOANA II
Uporabniški avatar
blacknero
Kapitan
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blacknero » So Mar 16, 2013 21:07

Navionics Marine: Europe must have android kot gps plotter wifi samo prvič ob aktivaciji in prenosu map. gps
https://play.google.com/store/apps/deta ... rch_result

TOOLE MISLIM, DA ŠE IMAM NA RAČUNALNIKU, ČE KDO RABI ZA ANDROID.

čE KDO RABI NAJ ME KONTAKTIRA.
Uporabniški avatar
darkside
Kapitan fregate
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a darkside » To Jul 02, 2013 13:11

p4pe napisal/-a:Sem dobil en preblisk (idejo), da bi blo dobro imeti neko aplikacijo na telefonu, tablici, računalniku, pri kateri bi te opozoril alarm, kadar glisiraš preblizu obale. Velikokrat človek nima predstave (sploh če ga mal ima :D), koliko je 300m od obale, če pa še nimaš nobenega ploterja na čolnu, je pa še težje ocenit. Ker vsak čoln izglisira pri različnih brzinah, bi moral v aplikaciji vsak sam nastaviti brzino pri kateri mu čoln izglisira. Pa recimo še nastavitev, da ko se približuješ proti meji 300 metrov, da si nastaviš opozarjanje npr. pri 350m. 8) Mnenja?

no ker vidim da se je tema za mojim obiskom že dobro ravzila ti šele sedaj odgovarjam.

kako si si pa zamislil da bi toel delovalo? preko gps? vprašanje je koliko so gps na telefonih, tablicah realni da ni ne vem kakšnega odstopanja. predpogoj za delovanje takšne aplikacije bi bil že naložena neka navigacija, vprašanje pa je katera bi to lahko omogočala. google maps mi edino pade na pamet.

razvoj vem da bi bil drag.
Uporabniški avatar
p4pe
Kapitan bojne ladje
Kraj: Kranj - Sv Marina - Lošinj

OdgovorNapisal/-a p4pe » To Jul 02, 2013 13:29

darkside napisal/-a:
p4pe napisal/-a:Sem dobil en preblisk (idejo), da bi blo dobro imeti neko aplikacijo na telefonu, tablici, računalniku, pri kateri bi te opozoril alarm, kadar glisiraš preblizu obale. Velikokrat človek nima predstave (sploh če ga mal ima :D), koliko je 300m od obale, če pa še nimaš nobenega ploterja na čolnu, je pa še težje ocenit. Ker vsak čoln izglisira pri različnih brzinah, bi moral v aplikaciji vsak sam nastaviti brzino pri kateri mu čoln izglisira. Pa recimo še nastavitev, da ko se približuješ proti meji 300 metrov, da si nastaviš opozarjanje npr. pri 350m. 8) Mnenja?

no ker vidim da se je tema za mojim obiskom že dobro ravzila ti šele sedaj odgovarjam.

kako si si pa zamislil da bi toel delovalo? preko gps? vprašanje je koliko so gps na telefonih, tablicah realni da ni ne vem kakšnega odstopanja. predpogoj za delovanje takšne aplikacije bi bil že naložena neka navigacija, vprašanje pa je katera bi to lahko omogočala. google maps mi edino pade na pamet.

razvoj vem da bi bil drag.

Ja, tako nekako sem si zamislil. Seveda prek gps-a, potem pa ali google maps ali še boljše, da bi bilo to že implementirano v Navionics Marine. Po moje so GPS-i na telefonih kar realni, vsaj po ostalih navigacijah sodeč. Pa tudi če zgreši kdaj pa kdaj za ene 30 metrov, ne bo nič hudega. 8)
Uporabniški avatar
darkside
Kapitan fregate
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a darkside » To Jul 02, 2013 22:46

evo sem jim poslal mail in bomo videli kaj bodo odgovorili.
Uporabniški avatar
darkside
Kapitan fregate
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a darkside » Sr Avg 07, 2013 22:50

evo po enem mesecu prejel mail. te možnosti ne ponujajo, ponujajo samo globino. so pa mail posredovali projektnemu vodji da bodo dodali to možnost.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Če Mar 12, 2015 12:11

baret
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a baret » Ne Mar 22, 2015 20:35

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov