Kar ste napisali je vse res. Ampak nekdo, ki mu stalna stranka vsako leto plačuje letni vez (oz. nekaj tisoč eur) ne bi smel "podjebavati", kot pravi Admin v primeru , če ti prijatelj pomaga polirati. Drugo. Pooblaščeni servisreji, če hočejo prodajat barke, morajo imeti urejene statuse z marinami. Poglejte koliko mio eur so vredne delavnice pooblaščenih prodajalcev/serviserjev avtomobilov. Torej pristojbina marinam ni niti stotinka te vrednosti. Kot tretje pa govorim pa o lastnikih starejših bark (pet let in več). Zakaj delamo servise sami? Zato, ker smo sigurni, da je to res narejeno in vgrajeno !
lp
To drži Admin , samo da je na crew listi pa lahko počne kar hoče....barka je teritorij kjer je registrirana...in da si stran od pomola...
Skratka predpis je pač tak in kakor koli ni vedno u redu za vse , in ravno to je dokaz ker pač nekje komplicirajo nekje ne ... lani je sosed dva dni delal na motorjih z svojim mehanikom iz Slo...enostavno ni noben tega porajtal , pač sreča...sem pa prepričan da če barko zapeljem v Dunat ali pa v Krk v brodogradilište bo manj težav....marina je pa marina in ta ima več nadzorov ..carina, davčna ,policija ...oz. bolj "sitni" so lahko.
LP in želim kaj lepega vremena vsem
Skratka predpis je pač tak in kakor koli ni vedno u redu za vse , in ravno to je dokaz ker pač nekje komplicirajo nekje ne ... lani je sosed dva dni delal na motorjih z svojim mehanikom iz Slo...enostavno ni noben tega porajtal , pač sreča...sem pa prepričan da če barko zapeljem v Dunat ali pa v Krk v brodogradilište bo manj težav....marina je pa marina in ta ima več nadzorov ..carina, davčna ,policija ...oz. bolj "sitni" so lahko.
LP in želim kaj lepega vremena vsem
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
opus napisal/-a:admin napisal/-a:Se 100% strinjam SeaFun.
Mi je pa prišlo nekaj na misel... Če se z barko odpelješ na na sredino in tam narediš, potem pomoje nisi v prekršku...??? Barka je namreč ozemlje države pod katero zastavo pluje... In če ti recimo SLO serviser dela servis na sredini vode in ne v marini, potem dejansko tega ne počne na Hrvaškem...??? Kaj pravite?![]()
LP
Ko pride policija, moras imeti crew list in vse servisere gor.
Ja to se razume, to sem itak mislil! No sicer pa Opus, ne rabiš niti tega, če je barka zasidrana! Dokler motor ne deluje je lahko na tujem čolnu v HR vodah kdorkoli... Ko pa "obrneš" motor, potem pa pride "Popis osoba" in zraven še "Crew List".
SeaFun, ti pa le pridi k meni na Dunat. Imaš zastonj pivo, pa še mojo roko.
LP
Velja , zihr si bom malo bolj ogledal Dunat ....od letos naprej sem tudi stacijonarno nad Dunatom...Kornić , tako da piva bo tud pri meni gor...iz Dunata pa z bayboato-m do marine ...servis za letos sem že naredu kar sam ...čaka me še antifouling ...to pa grem zihr v brodogradilište - Krk.
LP
LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta