Vprasalnik za projekt Vera

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

gnioco
Poročnik fregate

Vprasalnik za projekt Vera

OdgovorNapisal/-a gnioco » Sr Maj 11, 2016 02:20

Zivjo!

Vesel bi bil, ce bi si vzeli 5 min za resiti spodnji vprasalnik. Resenega mi prosim posljite nazaj na mail nejc.likar@gmail.com, ali pa tukaj na forum.

Lahko tudi posredujete drugim morjeplovcem.

Hvala in mirno morje

Nejc

Ime priimek:
Število let izkušenj v navtiki:                
Povprečno število dni na leto, ki jih preživite na plovilu:
Ste lastnik plovila ali ga najemate: 

Vprašalnik - za odgovor DA/NE obarvaj z RDEČO

1.      Za varno in udobno plovbo je pogosto potrebno poskrbeti tudi za zanesljivo sidranje. Ali je varno sidranje problem, ki ga je vredno/potrebno rešiti? DA/NE
Komentar:

2.      Ali je popuščanje sidra pogost problem? DA/NE
Komentar: (kolikokrat se vam je to zgodilo na 100 sidranj?)

3.      Ali je sidro zares »prijelo« pomembno in pogosto vprašanje pri sidranju? DA/NE
Komentar:

4.      Kakšne metode sidranja trenutno uporabljate oz. na kakšen način se prepričate, da je sidro »prijelo«?
Opis 1:
Opis 2:
Opis 3:

5.      Ali vas pogosto skrbi, da bo sidro popustilo kljub temu, da ste se temeljito prepričali, da sidro dobro drži? DA/NE

6.      Ali ste ko ste »na sidru« pripravljeni zapustiti plovilo? DA/NE

7.      Ali ste ko ste »na sidru« pripravljeni zaspati na plovilu? DA/NE
Komentar:

8.      Bi bila za vas pomembna informacija kdaj je sidro prijelo? DA/NE.

9.      Bi bila za vas pomembna informacija kdaj je sidro spustilo? DA/NE.

10.  Ali že poznate kakšen učinkovit sistem za sidranje? DA/NE
Komentar/ Opis sistema:

11.  Bi kupili 100% zanesljiv sistem za sidranje za vašega plovila, če bi ta obstajal? DA/NE

12.  Kakšno ceno bi bili pripravljeni plačati za tak sistem? – navedite ceno v €

13.  Če vam bi obljubil dobavo sistema septembra letos, ali bi bili pripravljeni plačati sedaj 50% ravno omenjene cene? DA/NE
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » Sr Maj 11, 2016 09:01

Smem samo vprašati zakaj nisi uporabil https://www.1ka.si//index.php?fl=8&lact ... N1cnZleS8=

Ali ene izmed drugih nebroj brezplačnih anketnih vprašalnikov?

Verjemi, da bo feedback boljši.
Hvala na razumevanju
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

Re: Vprasalnik za projekt Vera

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Sr Maj 11, 2016 19:36

Evo, samo na hitro. Verjetno dopolnim enkrat kasneje...

gnioco napisal/-a:Zivjo!

Vesel bi bil, ce bi si vzeli 5 min za resiti spodnji vprasalnik. Resenega mi prosim posljite nazaj na mail nejc.likar@gmail.com, ali pa tukaj na forum.

Lahko tudi posredujete drugim morjeplovcem.

Hvala in mirno morje

Nejc

Ime priimek: / /
Število let izkušenj v navtiki:     45           
Povprečno število dni na leto, ki jih preživite na plovilu: 40
Ste lastnik plovila ali ga najemate:  PRVO

1.      Za varno in udobno plovbo je pogosto potrebno poskrbeti tudi za zanesljivo sidranje. Ali je varno sidranje problem, ki ga je vredno/potrebno rešiti? DA/NE
Komentar:
STVAR ZNANJA, PRIMERNE OPREME IN MALCE SREČE.

Komentar: (kolikokrat se vam je to zgodilo na 100 sidranj?)
CCA 20X.

3.      Ali je sidro zares »prijelo« pomembno in pogosto vprašanje pri sidranju? DA/NE
Komentar:
/

4.      Kakšne metode sidranja trenutno uporabljate oz. na kakšen način se prepričate, da je sidro »prijelo«?
Opis 1: VIDIM NA POZICIJI PLOVILA GLEDE NA OBALO IN VODO. ČUTIM POJEMEK.
Opis 2:
Opis 3:

5.      Ali vas pogosto skrbi, da bo sidro popustilo kljub temu, da ste se temeljito prepričali, da sidro dobro drži? DA/NE

Komentar: VEDNO (95%) SPIM(O) NA SIDRU.

10.  Ali že poznate kakšen učinkovit sistem za sidranje? DA/NE
Komentar/ Opis sistema: USTREZNA OBLIKA IN TEŽA SIDRA IN MORNARSKO ZNANJE.

11.  Bi kupili 100% zanesljiv sistem za sidranje za vašega plovila, če bi ta obstajal? DA/NE
VERJETNO.

12.  Kakšno ceno bi bili pripravljeni plačati za tak sistem? – navedite ceno v €
ČE BI BIL Z GARANCIJO IN MOŽNOSTJO PREIZKUSA - DO 1000 EUR, BREZ GARANCIJE VERJETNO 0.

13.  Če vam bi obljubil dobavo sistema septembra letos, ali bi bili pripravljeni plačati sedaj 50% ravno omenjene cene? DA/NE
aleks09
Admiral
Kraj: kras

Re: Vprasalnik za projekt Vera

OdgovorNapisal/-a aleks09 » Če Maj 12, 2016 01:01

[b]Ime priimek: //
Število let izkušenj v navtiki:      12          
Povprečno število dni na leto, ki jih preživite na plovilu: 30
Ste lastnik plovila ali ga najemate:  LASTNIK

Komentar:

Komentar: (kolikokrat se vam je to zgodilo na 100 sidranj?) 10 X

Komentar:

Opis 1: VOŽNJA VZVRATNO Z MIN. HITROSTJO IN PLOVILO SE NE PREMAKNE
Opis 2: EDEN OD ČLANOV POSADKE FIZIČNO OZ. VIZUELNO PREVERI VKOPANOST SIDRA
Opis 3: SPREMLJAM POLOŽAJ (ODDALJENOST) PLOVILA GLEDE NA DRUGA PLOVILA, OBALO IN ORIENTIRJE (KAMEN, TRAVA/PESEK) V MORJU, KJER BARKA "KROŽI"

Komentar:

10.  Ali že poznate kakšen učinkovit sistem za sidranje? DA/NE Komentar/ Opis sistema: ALARM ZA GLOBINO

12.  Kakšno ceno bi bili pripravljeni plačati za tak sistem? – navedite ceno v € DO 500 EUR, ČE BI VSEBOVALO TUDI FUNKCIJO NAVIGACIJE

Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Če Maj 12, 2016 08:02

Na sidru se dobro počutiš in mirno spiš, ter brez skrbi zapustiš plovilo v kolikor imaš pravo sidro kateremu lahko zaupaš in v vodi dovolj sidrne verige, da je sidranje varno!
Komur orje sidro ne zna sidrat ali pa nima usklajenega sidrnega sistema!!
NOBENA naprava
me ne more pripraviti do tega, da bom mirno spal ali pa zapustil plovilo v kolikor vnaprej vem, da mi sidro lahko popusti!

V pomoč in lažji odhod s plovila so vsekakor naprave, ki mi sporočajo na GSM, da se je plovilo premaknilo s pozicije. To pa omogočajo namenske (že obstoječe naprave) in izjemno popularne aplikacije za pametni telefon, katerega pustiš na plovilu medtem, ko greš raziskovat ali pa zgolj na večerjo.

...Če vam bi obljubil dobavo sistema septembra letos, ali bi bili pripravljeni plačati sedaj 50% ravno omenjene cene? DA/NE
TOTALNO NERESNO VPRAŠANJE!!! Zadeve ni možno izdelati in TESTIRATI v tako kratkem času, v VSEH POGOJIH za različna plovila..., da bi bil pripravljen za to odšteti VNAPREJ en sam evro, pa nisem škrt, ko gre za barko in za povrh tudi navdušenec za elektronske pripomočke, ki olajšajo plovbo, sidranje in bivanje na plovilu.

S sidranjem in pripomočki imam precej iskušenj in sem na podlagi več letnih iskušenj in testiranj izdelal napravo, ki olajša ter izjemno zviša varnost sidrnega postopka še posebej v slabih vremenskih pogojih. Od ideje in prvega prototipa do pričetka prodaje je preteklo 6 let, da sem 100% v delovanje produkta pod pogoji ki se izkažejo na različnih plovilih, ki so vse prej kot idealno delovno okolje.
LP NT
Nazadnje spremenil Nikola T., dne Če Maj 12, 2016 08:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Maj 12, 2016 08:17

Take ankete so brez veze. Večina tistih, ki napišejo da jim je stvar zanimiva, je v resnici ne bi kupilo.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Maj 12, 2016 08:20

Nikola T. napisal/-a:S sidranjem in pripomočki imam precej iskušenj in sem na podlagi več letnih iskušenj in testiranj izdelal napravo, ki olajša ter izjemno zviša varnost sidrnega postopka še posebej v slabih vremenskih pogojih.

Ta daljinec je prva liga. Lahko potrdim iz lastnih izkušenj.
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » Če Maj 12, 2016 09:58

Nikola T. napisal/-a:Na sidru se dobro počutiš in mirno spiš, ter brez skrbi zapustiš plovilo v kolikor imaš pravo sidro kateremu lahko zaupaš in v vodi dovolj sidrne verige, da je sidranje varno!
Komur orje sidro ne zna sidrat ali pa nima usklajenega sidrnega sistema!!
NOBENA naprava
me ne more pripraviti do tega, da bom mirno spal ali pa zapustil plovilo v kolikor vnaprej vem, da mi sidro lahko popusti!

LP NT

Tu zgoraj ti je NT napisal bistvo.
Dodal bi le se to, da če kje, potem v navtiki velja zame pravilo, "manj je več". Zato sem pri dodajanju nekih dodatnih elementov v nek proces posebej previden. Zanima me najprej ali lahko temu dodatku sploh zaupam ali pa bo na koncu ravno ta odpovedal in zaradi njega posledično ne bom spal. Zato tudi jaz težko verjamem, da bi lahko dober produkt nastal čez noč.
NT ima produkt, ki mu zdaj lahko zaupam, v treh letih uporabe je delal vedno ISTO, brez presenečenj. Se baterije imam prve 8).

Sicer pa nam povej kaj več in se ne zanašaj na ankete, ki so sestavljene tako, da so odgovori že v naprej znani za 99% ljudi. Ce pa te zanimata le zadnji dve vprašanji, pa predstavi produkt in bos dobil poštene odgovore.
Nazadnje spremenil bladzo, dne Če Maj 12, 2016 15:56, skupaj popravljeno 1 krat.
gnioco
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a gnioco » Če Maj 12, 2016 15:43

Se malo lazja verzija za izpolnjevanne.

https://docs.google.com/forms/d/10aIYCU ... rm?c=0&w=1

Hvala vsem!
Lp
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Ne Maj 15, 2016 11:35

8)
Tudi mene zanima sistem za varno sidranje. Da bi plačal nekaj v naprej , bi moral vedeti kaj več.

Ker pa mislim da imaš odlično idejo, katero ne želiš razkriti v naprej, je težko pričakovati, da ti bo kdo plačal v naprej.

Če verjameš v sistem, ga izdelaj po potrebi patentiraj in ga daj na trg.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Maj 15, 2016 12:29

Dobronameren nasvet Gnioco: ne računaj preveč na slovenski trg, ker je premajhen in prereven. Predlagam ti, da svoj izdelek predstaviš na enem od evropskih navtičnih sejmov, ali pa ga ponudiš trgovcem z navtično opremo... pa ne slovenskim. V Sloveniji boš od navtike težko preživel.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti