Novi izpiti

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

JAGUAR 480
Poročnik bojne ladje

Novi izpiti

OdgovorNapisal/-a JAGUAR 480 » Po Jul 18, 2016 22:31

Pozdravljeni.
Spet bo potrebno menjat izpite? Glej spodnji link...
Lp, A.

http://siol.net/avtomoto/zgodbe/pozor-v ... lna-421863
VODA IN OGENJ NE GRESTA SKUPAJ!
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Jul 19, 2016 16:07

super mi je glih 40 e od regresa ostal.Morm žen povedat da bo večerja manj v gostiln.
marez
Kontraadmiral
Kraj: novo mesto-vir

OdgovorNapisal/-a marez » To Jul 19, 2016 16:27

Zdaj bodo tisti ,ki so jih "naredili" (kupili) tako ali drugače malo panični. :twisted: :twisted:
fakinx
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a fakinx » To Jul 19, 2016 16:39

Zdaj bodo tisti ,ki so jih "naredili" (kupili) tako ali drugače malo panični.

O ja.... :lol:
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » To Jul 19, 2016 18:15

O ne... če so pametni ne bodo panični ampak bodo šli izpit uradno delati in se ne bodo izkazovali s kupljenim ter takega hoteli zamenjati za pravega, saj verjetno ne vedo ali je njihovo potrdilo regularno vpisano v register potrdil, ki verjetno obstaja in brez zvez na pomorski upravi, kjer bi jim kdo preveril ali so v registru, tega tudi ne bodo izvedli. V kolikor pa se bodo izkazali s ponarejenim oz. kupljenim jim sledi kazenska ovadba.
fakinx
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a fakinx » To Jul 19, 2016 18:30

Oh, poznam kar nekaj primerkov s kupljenimi izpiti v žepu, ki so toliko neumni, da pravega izpita niti niso sposobni opraviti (vsaj v prvih dveh ali treh poskusih ne). Še posebej ker slišim, da se nič več ne gleda skozi prste na Upravi. Verjemite, taki bodo še naprej iskali krivine. Da sploh ne govorim o tistih s CRO izpitom, ki pa kakor vem ni dovoljen za uporabo za SLO državljane (v naših vodah). In ker so to vse skupaj "naše vode"...Tudi ta šola še pride....
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » To Jul 19, 2016 20:08

Še nekaj za lupit državljane. Me zanima kako bo s priznanjem izpita za celinske vode.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » To Jul 19, 2016 20:32

Očitno nov način za lupljenje z strani državnih prisklednikov.

Paralele:

V nastajanu je zakon, ki bo določal minimalne emisije za kamine na trda goriva. Šment je v sledečem:-
- emisij se sploh ne da merit, saj zaradi tega svetovnega unikuma noben kamin nima predvidenega merilnega mesta.
- kolikor vem filtri sploh ne obstajajo.
- kdor se ogreva izključno z kaminom je izvzet iz zakona.
- kdor ga upoirablja za dogrevanje bo moral vgradit filter (ki ne obstaja), oziroma ga bo moral porušit.
Seveda nihče ni ugotovil, da zadaj stojijo lobiji iz "stanovanjske", ki jim etažni lastniki kaminov dodobra minirajo njihov lupilni sistem.

Vsekakor se bo našlo
kar nekaj lastnikov ponarejenih ali kako drugače sumljivo pridobljenih lastnikov izpitov, ki ga bodo morali opravit in seveda to tudi plačat. Po drugi strani bomo mi vsi plačali po 40 evrov za papir, ki verjetno stane en promil te vrednosti. Le kam bo šla razlika?
In na vodi delajo nesreče objestneži in bedaki, ne glede na to kak izpit imajo. Menim, da se zadeva hudo razlikuje od cestnega prometa, saj smo na cesti dnevno in znanje hočeš nočeš obnavljamo in dograjujemo, oziroma se izločimo na grd ali še grši način.
Na morju smo kapitani dva do tri tedne in koliko od nas bi ta trenutek opravilo izpit, če bi nas na slepo povabili na preverjanje? Osebno ga zagotovo ne bi, ampak ne glede na izpit vsako leto pogledam brošuro z osnovnimi pravili, kar lahko stori tudi nekdo z ponarejenim izpitom, ter v nekaj sezonah po znanju daleč nadvlada nekoga, ki ga je pridobil na pošten način, potem pa nikoli več pogledal v skripto. :cry:

Brez veze zdaj skakat na barikade! Kdor "se je znašel" se je in ob taki obrobni zadevi naj ima mir, vnaprej pa naj odgovorni pazijo, da do tega ne pride. Ob vsej slovenski nesnagi se mi zdi vse skupaj malce preveč, tile proletarsko udarniški komentarji pa kot mentalna vrnitev nazaj v obrekljive čase, ko so udarniki polni energije hodili v delovne brigade, vračali so se pa z knjižicami in triperjem.

@fakinx, namesto, da škodoželjno čakaš kako bodo ti kot posredno praviš debilkoti neuspešni pri opravljanju izpita se raje vprašaj kako so take budale prišle do dovolj denarja, da sploh lahko uporabljajo tak izpit. To naj te raje skrbi! :wink:
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Jul 19, 2016 21:06

Glede na to da starih kupljenih niso delale čistilke na UP, bodo lahko tudi nove kupili, samo malo dražje. Italijan ti bo pa lahko cez tvoj čoln zapeljal in kasko uveljavljal.
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » To Jul 19, 2016 23:57

fakinx napisal/-a:Oh, poznam kar nekaj primerkov s kupljenimi izpiti v žepu, ki so toliko neumni, da pravega izpita niti niso sposobni opraviti (vsaj v prvih dveh ali treh poskusih ne). Še posebej ker slišim, da se nič več ne gleda skozi prste na Upravi. Verjemite, taki bodo še naprej iskali krivine. Da sploh ne govorim o tistih s CRO izpitom, ki pa kakor vem ni dovoljen za uporabo za SLO državljane (v naših vodah). In ker so to vse skupaj "naše vode"...Tudi ta šola še pride....

Jaz sem izpit delal na Hrvaškem v Puli,vse uradno pred 3 kapitani,isto kot v Sloveniji. Pa zakaj eni mislite da hrvaški izpit ne velja isto kot nš.. Pa saj je Hrvaška veliko večja pomorska država kot smo mi.
To pa da njihov izpit pri nas ne velja,pa bi bilo potrebno vprašat kakega našega pametnega političara,kateri take bedaste zakone sprejemajo.
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Sr Jul 20, 2016 08:59

Tudi jaz sem ga naredil na hr.....da pa v Sloveniji ne velja, pa je pomoje prav.....mora država zaščitit svoje uradnike, ki živijo od tega. Meni se preprosto fučka, ker tako ne plujem po našem morju.
Imam dva sodelavca, ki sta izpit naredila v Sloveniji,....pa jim to kaj dosti ne pomaga, ker si ne upata najeti čolna in zapluti....toliko o kvaliteti izpitov kjer koli
mirno morje
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Jul 20, 2016 11:45

1. Država mora ščititi interese DRŽAVLJANOV in ne birokracije!!!
2. Uradniki so v službi, da služijo državljanom in ne sami sebi!

S tovrstnimi nebodigatreba neumnostmi se opravičujejo, kajti pametnih razlogov, ki bi jih davkoplačevalci še lahko prebavili je že zmanjkalo.

Zadeva je zelo enostavna. Menjava izkaznic, da vendar šele, ko že izdanim preteče veljavnost.
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Sr Jul 20, 2016 15:25

Sedanji izpiti imajo neomejen rok trajanja....
matjaz007
Viceadmiral
Kraj: Radenci-Premantura

OdgovorNapisal/-a matjaz007 » Sr Jul 20, 2016 21:19

Tudi za avto mi velja do 80 leta. Pa je večja verjetnost da koga z avtom povozim kot s čolnom.
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Sr Jul 20, 2016 21:48

Najbolj mi je pri vsem skupaj 'všeč', da se gre spremijat celoten sistem, povzročat stroške tisočim ljudem itd,' zaradi par mandeljcev brez izpita oz. S kupljenim. Slovenska sramota tisočič....prekleti slovencelj
Ob tem pa po našem morju pluje tisoče italijanov brez izpita...
A ne bi bilo bolje, da bi delali na poenotenju znotraj eu, kot pa da sdelamo'bolj papažki od papeža.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta