Poškodba gumenjaka - krivda prodajalca?

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Anže

Poškodba gumenjaka - krivda prodajalca?

OdgovorNapisal/-a Anže » Če Jul 13, 2017 17:02

Zdravo, zanima me ali je že imel kdo podoben problem. Ne gre mi toliko za denar, bolj za sam princip. V lanskem letu se malce na hitro kupil manjšega gumenjaka (kitajske izdlave) in motor. Na izgled vse super, nikoli liman,... Po nekaj dneh uporabe se je pričela odlimavati zadnja dila, malo sem limal, konec sezone pa je čoln popolnoma razpadel. Sem si pač rekel jeba,... Za letošnjo sezono sem iskal samo gumenjaka, kupil Yama za 300 EUR, nekoliko že liman, vendar po zatrjevanju prodajalca v odličnem stanju in redno servisiran. Zdržal je eno krajšo vožnjo, naslednje jutro pa je sprednjo komoro odprlo po šivih (cca 30 cm luknja). Čoln lahko zakrpamo in nategnem naslednjega kupca. Tak nisem.

Zanima me, kakšne imam možnosti, da čoln vrnem prejšnjemu lastniku, pa naj se on ukvarja dalje. Pa ne gre toliko za denar, kot za princip, da "nategneš" kupca. Sicer pa znam rokovati s čolni, prejšnjega sem imel 15 let.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Jul 13, 2017 19:10

Če ti ga je odprlo po šivu, je bil najverjetneje preveč napumpan...

redno servisiran guminjak ? kaj so mu zrak menjali vsako leto ? :D
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Anže

OdgovorNapisal/-a Anže » So Jul 15, 2017 12:50

Ne ni bil preveč napumpan, napumpan na soncu, potem pa ko sem ga dal v vodo se je izkazalo, da malo bi ga bilo še treba, namen naslednji dan. Pa ga ni bilo treba.

Sicer vsako leto ga gotovo ni vozil na servis, ali pač, zato ga je pa potem prodajal?
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Jul 18, 2017 16:49

Raje glej za hypalonci, ker se lažje popravijo in zdržijo višje temperature.
ernijev
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a ernijev » To Jul 18, 2017 20:29

Pri tako starem PVC gumenjaku je samo vprašanje časa kje bo spustilo. Jst sm sam imel prvič enako izkušnjo in mi je uničilo dopust. Takoj isti teden sem se odpravil in kupil novega, tudi če boš limal bo vedno nekje drugje spustil. Sam sem obupal po tretjem popravljanju :)
V primeru, da boš ponovno kupil rabljenega, ne kupuj starejšega od 5 let.
Ne obstajajo neumna vprašanja, obstajajo le neumni odgovori!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov