Nesreča s plovilom na prikolici

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

Nesreča s plovilom na prikolici

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Sep 01, 2017 21:38

Zanimajo me vaše izkušnje, kaj se zgodi s prikolico ob močnem trku od zadaj. Torej kako se obnaša prikolica, se ruda sname in gre v kabino ali se prikolica prelomi na dolečenih mestih in prepreči vstop v potniški prostor. Sprašujem zato ker smo letos imeli hudo prometko na AC in mi je voznik od zadaj ( ko smo stali pred cestninsko postajo)priletel kakih 80km/h (kljub zaviranju)v zadnji del vozila tako da mi je odtrgal levo kolo uničil kljuko....Nam na srečo nič hujšega, ker sem ga videl in bežal pred njim na odstavni pas, ker je bil pred menoj šlepar. :shock: Vendar me je vseeno ujel kakih 5 m preden sem ušel na odstavnega in potem sem bil nekaj časa kugla na fliperju med odbojno ograjo in šleparjem. Ok zanima me kako bi bilo če bi imel pripet čoln. :?
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

Re: Nesreča s plovilom na prikolici

OdgovorNapisal/-a kr en » So Sep 02, 2017 11:02

kocka napisal/-a:. Ok zanima me kako bi bilo če bi imel pripet čoln. :?

Raje ne sprašuj.
Običajno se ne odpne, ti pa zjebe zadaj vse. Tako čoln, kot prikolico. Pa še podn od avta imaš ves zacvikan, tam, kjer je vpeta kljuka. Skratka, ah, rajš ne.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » So Sep 02, 2017 14:40

No saj tudi sedaj je šel avto za dele, ker mi je zadnji del vse zamaknil( kljuka udarc prenesla na podvozje) plinski kestl, ki je v rezervnem kolesu je skrajšal prtljažnik za 10 cm, pa še uprasnjen ni bil.(no vsaj ta se je izkazal za varnega) Bolj me je skrbelo, da se prikolica odpne in ruda dela masaker med potniki v kabini.
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » So Sep 02, 2017 21:37

tudi to se zna naredit, sicer se ne bo odpela, lahko ti pa tiste 2 vijaka odbije pa gre ruda brez priklopne naprave skozi ali pod avto.

je pa pritrjena na samo karoserijo, podvozje nima nobene veze s kljuko.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Sep 03, 2017 09:03

Na avtu imam snemljivo kljuko, tako, da gre povsem pod odbijač ki ni nikjer rezan ali karkoli... ne vidi se da ima avto kljuko. Kljuka je zato v spodnjem delu precej masivna in štrli precej nizko ven proti tlom. Na poti nazaj ko sem imel zadaj čoln, pa naložen avto sem imel smolo in sem pri majhni brzini na trajektu zapel neko pi......o na rampi. Posledica: poviti vsi nosilci od kljuke, uničen tank in črpalka za gorivo - potrgalo je niple kamor pridejo cevi gor. Strošek popravila tak, da še zdaj luft lovim. Karkoli se zgodi na cesti in je udeležen avto s čolnom je pomoje eno veliko sranje in samo upaš lahko da ne nastradajo ljudje.

Ruda če se odpne gre pomoje skozi avto, ampak je najverjetneje dovolj nizko da ne pride direktno na potnike.... upam.
Xilinx Vivado HLx trainee
brane1
Kapitan korvete
Kraj: okolica Kopra

OdgovorNapisal/-a brane1 » Ne Sep 03, 2017 10:18

moj avto se tudi fejst spusti ko vozim vse to. ma do sedaj je na trajektu vedno pomagalo, da pred vstopom in izstopom na trajekt gre vsa familja iz avta, čez rampo pa čimbolj postrani.
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Ne Sep 03, 2017 20:08

Moj prijatelj policist po poklicu iz Hrvaške je vozil terenca 80km/h za off road dirke po egionalni cesti ponoči.
Menjal je muziko na avtoradiju in od enkrat je glasno počilo.
Pogledal je gor in ni videl ničesar pred seboj. Avtomatično je prižgal še dolge luči in daljinke na strehi.
Bil je še bolj začuden ko je na avtomobilski havbi videl wc-školjko. Kmalu je ugotovil, da se je zaletel v rit kamp prikolice in končal ves v njej. Lastnik prikolice je bil nemec z čisto novim BMW-jem serije 7.
Čez kako leto je moral na zaslišanje na sodišče, saj je nemec tožil zavarovalnico, ker mu niso želeli izplačati totalke.
BMW sedemka se je tako stisnila skupaj zaradi udarca, da ni bilo mogoče odpreti zadnjih vrat. Policisti na kraju so zapisali da je avtomobil nedotaknjen saj nobeden ni sedel zadaj in nobeden ni preveril če se zadnja vrata odpirajo. V temi na kraju pa nobeden ni opazil da je kljuka na avto prenesla tako silo, da se je ves avto skrčil za nekaj centimetrov.
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.

Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Sep 03, 2017 22:51

Ja novi avti se zelo mečkajo in s tem absorbirajo silo da se je čim manj prenese na vratove in hrbtenice potnikov...
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Po Sep 04, 2017 17:16

malo manj krame v avto, pa tudi kljuka ne bo drajsala po tleh.
Uporabniški avatar
Paco
Admiral
Kraj: Lj-Pag

OdgovorNapisal/-a Paco » Po Okt 09, 2017 18:54

Ena večjih verjetnosti je , da se sila prenese po kljuki na avto kar pa v celi zgodbi na koncu običajno ne predstavlja problema razen finančnega...ki je preživljiv dodaten problem ne tako redek pa je plovilo, ki ga manj kot odstotek ljudi sidra od spodnje kljuke z gurtnami nazaj na prvo prečko prikolice. Večinoma gre pri naletu od zadaj naletni avto pod prikolico če pa je višji ali slučajno naleteni zaleti vozilo spredaj bo plovilo obvezno katapultirano naprej.

Še nikdar ni zadaj padlo s prikolice ! vedno naprej in na stran ali direkt ! tukaj pa se potnikom potem ne piše dobro.

lp

Paco
pojdi se z bikom bost!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov