Literatura za preizkusu znanja za upravljanje čolna

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Perica
Višji štabni vodnik

Literatura za preizkusu znanja za upravljanje čolna

OdgovorNapisal/-a Perica » Ne Nov 25, 2007 19:07

Zivjo
No, ker sem pred kratkim postal lastnik 2.3m dolgega gumenjaka in 5 konjskega Tohatsu motorja, me nekaj zanima:

Pred nekaj meseci sem nasel stran, na kateri je pisalo vse o preizkusu znanja za upravljanje čolna, zraven pa je bila tudi literatura oziroma skripta z odgovorjenimi vprasanji, ki jih postavlja komisija pri tem preizkusu znanja!

S tem preizkusom znanja se pridobi dovoljenje za upravljanje colna z motorjem moči do 7,35 kW in do 7m dolžine ali vodni skuter.

Sedaj pa bi vas vprasal ce mogoce kdo pozna naslov te internetne strani ali pa katerekoli druge strani z literaturo za preizkus znanja za upravljanje colna, ker jaz sem jo na zalost pozabil in je ne najdem vec!? Zadeva se je dala tudi prenesti na racunalnik, ampak sem vmes zamenjal racunalnik in stare podatke seveda pozabil prenesti na novega!

No, za kakersnokoli pomoc bi bil zelo hvalezen!

LP, Peter
bimbus
Kapitan
Kraj: OBALA

OdgovorNapisal/-a bimbus » Ne Nov 25, 2007 19:17

mislim da je nekaj uporabnega na strani od navtike kapital.
kaksen je pa ta izpit, da dobis dovoljeno samo da 7m??kolkor js vem ko naredis izpit imas dovoljenje upravljati plovilo do 24m, edino da se ni kaksen zakon spremenil samo nisem nikjer nic zasledil
Perica
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a Perica » Ne Nov 25, 2007 19:32

Jah, kolikor sem jaz zasledil, obstajata dve vrsti izpita:

1. opravljen preizkus znanja za upravljanje s colnom - v tem primeru lahko "vozis" coln z motorjem moči do 7,35 kW in do 7m dolžine ali vodni skuter

2. izpit za upravitelja colna - v tem primeru lahko "vozis" vecja plovila

Vir:
http://www.up.gov.si/si/vodnik_po_storitvah/izpiti/
burjovc
Viceadmiral
Kraj: Ta domač

OdgovorNapisal/-a burjovc » Ne Nov 25, 2007 19:53

Naredi izpit za voditelja čolna, pa boš imel kar nekaj časa mir ko boš menjal plovila. Velja do 24m in je mednarodno priznan. Kasneje narediš še za VHF-GMDSS telefonijo in ni problema s čartejem.
Veliko vetra in mirno morje
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Po Nov 26, 2007 16:35

http://www.spinaker.si/dok/test_voditelj_colna_izpit.htm

klikni na zahtevek za e-teste in vpisi podatke in v trenutku dobis nazaj geslo ! samo testi so bolj sranje - potrebujes bolj knjizico s teorijo!
drgace pa imas odgovore na vprasanja na strani pomorske uprave...imas pa tudi pri spnakerju napisan ves teoreticen del ...mal pobrskaj
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Po Nov 26, 2007 16:40

Perica
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a Perica » Po Nov 26, 2007 17:57

Zivjo

No, zadeva je sledeca:
Preizkus znanja za upravljanje colna obsega naslednji dve poglavji
- pravila o izogibanju trcenja na morju
- pomorski predpisi

Pravila o izogibanju trcenja na morju sem nasel v uradnem listu (obsega 44 clenov).
Probleme mi delajo le "pomorski predpisi", ker ne vem tocno kaj sodi v to skupino in kje so ti pomorski predpisi zapisani? Na spletu jih nisem zasledil. Mogoce kdo ve kje iskati / dobiti te stvari?

LP, Peter
Perica
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a Perica » Po Nov 26, 2007 18:25

Seenkrat zivjo :D

Na zgornjih povezavah sem nasel vsa podrocja, ki jih pokriva preizkus znanja za upravljanje colna, tako da lahko "ignorirate" moj zgornjo objavo o tem da iscem "pomorske predpise".

Hvala vsem za pomoc in LP

Peter

Kdo je na strani

Po forumu brska: tomaz_slo in 6 gostov