Zivjo
No, ker sem pred kratkim postal lastnik 2.3m dolgega gumenjaka in 5 konjskega Tohatsu motorja, me nekaj zanima:
Pred nekaj meseci sem nasel stran, na kateri je pisalo vse o preizkusu znanja za upravljanje čolna, zraven pa je bila tudi literatura oziroma skripta z odgovorjenimi vprasanji, ki jih postavlja komisija pri tem preizkusu znanja!
S tem preizkusom znanja se pridobi dovoljenje za upravljanje colna z motorjem moči do 7,35 kW in do 7m dolžine ali vodni skuter.
Sedaj pa bi vas vprasal ce mogoce kdo pozna naslov te internetne strani ali pa katerekoli druge strani z literaturo za preizkus znanja za upravljanje colna, ker jaz sem jo na zalost pozabil in je ne najdem vec!? Zadeva se je dala tudi prenesti na racunalnik, ampak sem vmes zamenjal racunalnik in stare podatke seveda pozabil prenesti na novega!
No, za kakersnokoli pomoc bi bil zelo hvalezen!
LP, Peter
Literatura za preizkusu znanja za upravljanje čolna
Moderatorji: moderator2, moderator
Jah, kolikor sem jaz zasledil, obstajata dve vrsti izpita:
1. opravljen preizkus znanja za upravljanje s colnom - v tem primeru lahko "vozis" coln z motorjem moči do 7,35 kW in do 7m dolžine ali vodni skuter
2. izpit za upravitelja colna - v tem primeru lahko "vozis" vecja plovila
Vir:
http://www.up.gov.si/si/vodnik_po_storitvah/izpiti/
1. opravljen preizkus znanja za upravljanje s colnom - v tem primeru lahko "vozis" coln z motorjem moči do 7,35 kW in do 7m dolžine ali vodni skuter
2. izpit za upravitelja colna - v tem primeru lahko "vozis" vecja plovila
Vir:
http://www.up.gov.si/si/vodnik_po_storitvah/izpiti/
http://www.spinaker.si/dok/test_voditelj_colna_izpit.htm
klikni na zahtevek za e-teste in vpisi podatke in v trenutku dobis nazaj geslo ! samo testi so bolj sranje - potrebujes bolj knjizico s teorijo!
drgace pa imas odgovore na vprasanja na strani pomorske uprave...imas pa tudi pri spnakerju napisan ves teoreticen del ...mal pobrskaj
klikni na zahtevek za e-teste in vpisi podatke in v trenutku dobis nazaj geslo ! samo testi so bolj sranje - potrebujes bolj knjizico s teorijo!
drgace pa imas odgovore na vprasanja na strani pomorske uprave...imas pa tudi pri spnakerju napisan ves teoreticen del ...mal pobrskaj
Zivjo
No, zadeva je sledeca:
Preizkus znanja za upravljanje colna obsega naslednji dve poglavji
- pravila o izogibanju trcenja na morju
- pomorski predpisi
Pravila o izogibanju trcenja na morju sem nasel v uradnem listu (obsega 44 clenov).
Probleme mi delajo le "pomorski predpisi", ker ne vem tocno kaj sodi v to skupino in kje so ti pomorski predpisi zapisani? Na spletu jih nisem zasledil. Mogoce kdo ve kje iskati / dobiti te stvari?
LP, Peter
No, zadeva je sledeca:
Preizkus znanja za upravljanje colna obsega naslednji dve poglavji
- pravila o izogibanju trcenja na morju
- pomorski predpisi
Pravila o izogibanju trcenja na morju sem nasel v uradnem listu (obsega 44 clenov).
Probleme mi delajo le "pomorski predpisi", ker ne vem tocno kaj sodi v to skupino in kje so ti pomorski predpisi zapisani? Na spletu jih nisem zasledil. Mogoce kdo ve kje iskati / dobiti te stvari?
LP, Peter
Kdo je na strani
Po forumu brska: tomaz_slo in 6 gostov