Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Tadejko
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana - Červar

Re: Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

OdgovorNapisal/-a Tadejko » Sr Apr 08, 2020 17:41

polanc napisal/-a:Juhu sem govoril z možem ,ki kontrolira boje v Umagu....pravi da bi za 3 sedmice se mi mogli videti...lep dan

Iz tvojih ust v božja ušesa...
Dalmatinc
Desetnik

OdgovorNapisal/-a Dalmatinc » Sr Apr 08, 2020 23:08

direkt :lol: :mrgreen:
sovjet
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sovjet » Če Apr 09, 2020 07:39

Kaj pa bi se prej odprlo meja s .hr ali prehod med občinami pri nas? Saj če se samo eno od tega, še vedno ne moremo na morje?
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Če Apr 09, 2020 08:01

Glede na izjave vrhovnih poglavarjev bi lahko gibanje na občine ukinili drug teden, po veliki noči. Je pa seveda možno, da bodo npr. omejili še vedno dostop do obale, Bleda in podobnih zadev. V Istri od danes naprej ni več omejitve gibanja na občine, ampak na bivše stare občine (npr. stara občina Poreč: Poreč, Funtana, Vrsar, Tar...), razen na SZ, kjer ta omejitev ostaja (Umag, Novigrad, Buje..), ker naj bi bilo tam največ okužb.

Tako da najprej bo treba opazovati, kako se ukrepi blažijo pri njih..dokler bodo imeli omejitve gibanja med občinami, ali pa tudi med županijami, lahko pozabimo na kako odpiranje zunanjih mej. Poleg tega velja, če se ne motim, da kdorkoli pride v Slo iz tujine, mora za 14 dni v samoizolacijo/karanteno. Korak za korakom skratka.. :(
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Če Apr 09, 2020 08:13

Hrvati so za nas zaprli meje tocno po tem ko so pri nas zacele omejitve gibanja med obcinami. Pricakujem obratno.

Ukrepi se pocasi rahljajo. Upam le, da se situacija ne poslabsa sicer bodo spet nazaj, mi pa obsojeni le na spomine na nase ladje :(
No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Če Apr 09, 2020 08:46

hrošč napisal/-a:V Istri od danes naprej ni več omejitve gibanja na občine, ampak na bivše stare občine (npr. stara občina Poreč: Poreč, Funtana, Vrsar, Tar...), razen na SZ, kjer ta omejitev ostaja (Umag, Novigrad, Buje..), ker naj bi bilo tam največ okužb

Od ponedeljka je uredba s katero se gibanje omejuje na policijske postaje, ki se nekje pokrivajo s starimi občinami (Pula). Tar ni bil občina i Funtana tudi ne, oboje spada pod Poreč.
Bujština (Novigrad, Umag, Brtonigla in Buje) pa bo sprostitev gibanja imela teden dni kasneje (velikonočni ponedeljek), razlog pa je seveda Brtonigla, ki je bila eno izmed dveh žarišč (Pogreb očeta od Coronice, drugo žarišče avtobus z izleta v Turčiji).
Npr Novigrad že dolgo časa nima nikogar v samoizolaciji, bili sta okuženi 2 osebi, ki sta okužbo preboleli v Pulski bolnišnici. Istra novega potrjenega primera nima že kak teden, prej je bil 1-2, pa pred tem že nekaj dni brez novega primera.
Skratka tu se vidi kako je lahko agresivno ko za celi polotok veljata dve žarišči:
-ena okužena oseba iz ITA na pogrebu in vse od tam
-nekaj okouženih iz avtobusa, kjer je bila ena oseba okužena
Pred temi žarišči 4 delavci iz ITA, ki so bili pozitivni pred blokado in se vrnili v Labin ter ostali v bolnici dokler niso bili negativni.
Wellcraft 2600 Martinique
Uporabniški avatar
Domi
Kontraadmiral
Kraj: Koper
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Domi » Če Apr 09, 2020 09:51

No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Če Apr 09, 2020 09:55

Domi napisal/-a:Kaj pa komentar na to :roll:
https://www.dnevnik.si/1042926637/mnenj ... otiustaven

Zarote, 5G, dvomi, fake news... vse to je problem. Ne maram JJ, ampak če pogledaš da je slavni epidemiolog pred 15 dnevi napovedal da bo na včerajšnji dan 1450 ljudi na intenzivni negi, 15000 okuženih... je vlada dobro opravila-zaenkrat.
Wellcraft 2600 Martinique
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Če Apr 09, 2020 10:04

Me je zgoraj No.1 malo dopolnil z detajli 8)

Skratka, imam občutek, da bodo hrvati vsaj toliko počasni z odpiranjem mej, kot so bili počasni z zapiranjem za nas. Ali še malo bolj počasni zaradi previdnosti. Upam pa, da bo, če bodo razmere ugodne, prevladala zdrava pamet (in tudi interesi turističnega sektorja). Po občutku, če bo sredi maja se odprlo, bo dobro.
sovjet
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sovjet » Če Apr 09, 2020 10:09

tole bi blo zanimivo , če hrvati odprejo meje in bi pri nas še kar veljala prepoved gibanja med občinami
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Če Apr 09, 2020 11:50

sovjet napisal/-a:

tole bi blo zanimivo , če hrvati odprejo meje in bi pri nas še kar veljala prepoved gibanja med občinami

In bodo Avstrijci in Nemci lahko hodili v Cro.... mi pa v okviru občine... še dobro, da sem iz velike občine.
https://vodovod-rh.si/
boris1
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a boris1 » Če Apr 09, 2020 13:33

Roberth1 napisal/-a:
sovjet napisal/-a:

In bodo Avstrijci in Nemci lahko hodili v Cro.... mi pa v okviru občine... še dobro, da sem iz velike občine.

Če bodo naše meje zaprte, kako bodo Avstrijci in Italijani prišli na Hrvaško. Samo čez Mađarsko :shock:
LP
Boris
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Če Apr 09, 2020 21:18

Logično je, da si Hrvati želijo čimprej odpreti meje, ker je turizem njihov glavni vir dohodka za državo, čeprav si folg mogoče tega ne želi tako močno, ker se bojijo, da se bo virus parv hitro vrnil.Če se bodo meje odprle, se bodo za vse, saj je to EU.Sem pa mnenja, da se sezona ne bo odprla tako kot si mi želimo, če pa se že bo, naj pride iz EU samo par ukuženih na Jadran, potem bomo vsi leteli po hitrem postopku nazaj, vsak na svoje.Hrvaški narod bo pa znorel in pritisnil na vlado, kaj se gre.Šele po, mogoče, tej katastrofalni turistični sezoni, ki je verjetno na pragu, bodo videli, kje realno so. Saj zadeve se bodo rešile, a zato je potreben določen čas, kar pa je za Hrvate hud problem.Že prvi pokazatelj je, ali bo začela njihova kunica padati na tečajni listi, kar se že malo kaže.
Sem kar mnenja, da je letos plovna sezona bolj na cinca marinca.Pustimo se presenetiti :|
mašinfirer
boris1
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a boris1 » Če Apr 09, 2020 23:23

Dokler ne bo cepiva ali pa zdravila, pozabite na masovna druženja. Če pa bomo prekuženi je spet vprašanje kaj bo z naslednjo sezono korone. Kot vemo, nova sezona nova okužba :roll:
LP
Boris
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Apr 10, 2020 05:53

Bolj tole spremljam, bolj sem negotov.
Čedalje bolj se nagibam k misli, da se je najbolje čimprej okužiti in si potem iz tahudega ven. :?
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta