Prehod meje in Crew Lista

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
evovii
Admiral

Prehod meje in Crew Lista

OdgovorNapisal/-a evovii » To Maj 26, 2020 14:39

Naslednji teden se odpravljam z dvema kolegoma na tradicionalno moško 5 dnevno potepanje po jadranu z barko (start Umag pa potem mal kroženja Istri). Prehod meje (HR) z družinskimi člani ni problem. Na meji pokažeš pogodbo z marino in osebne družinskih članov in gre bp. Zakomplicirati pa se zna v kolikor imaš s seboj osebe ki niso družinski člani. Zanima me če je kdo že imel podobno situacijo? Glede na nasvete od nekaterih članov bi zadostovala izpolnjena Crew Lista na kateri bosta tudi oba kolega. Ima kdo kakšne konkretne izkušnje in ali bi ta Crew lista zadostovala za prehod meje? Ima kdo že kakšne konkretne izkušnje?

https://enavtika.si/documents/CrewList.pdf

Vsaka informacija je dobrodošla.

Lp
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

Re: Prehod meje in Crew Lista

OdgovorNapisal/-a CAR » To Maj 26, 2020 15:31

Andrej, v Aci marinah so dobili poseben obrazec za takšen primer. Vpišeš posadko, od kdaj do kdaj.....oni ti požigosajo in podpišejo. Vprašaj v marini in ti lahko pošljejo po mejlu. Lahko pa pokličeš tudi mene in ti pošljem jaz eno samo je popisane, ker sem vpisal kupce barke, da imajo dostop čez mejo.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » To Maj 26, 2020 16:50

CAR napisal/-a:Andrej, v Aci marinah so dobili poseben obrazec za takšen primer. Vpišeš posadko, od kdaj do kdaj.....oni ti požigosajo in podpišejo. Vprašaj v marini in ti lahko pošljejo po mejlu. Lahko pa pokličeš tudi mene in ti pošljem jaz eno samo je popisane, ker sem vpisal kupce barke, da imajo dostop čez mejo.

Hvala za info. Sem ze poslal mail :D
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » To Maj 26, 2020 17:22

evovii napisal/-a:
CAR napisal/-a:Andrej, v Aci marinah so dobili poseben obrazec za takšen primer. Vpišeš posadko, od kdaj do kdaj.....oni ti požigosajo in podpišejo. Vprašaj v marini in ti lahko pošljejo po mejlu. Lahko pa pokličeš tudi mene in ti pošljem jaz eno samo je popisane, ker sem vpisal kupce barke, da imajo dostop čez mejo.

Hvala za info. Sem ze poslal mail :D

Sem že dobil odgovor in obrazec samo ne vem če je to to. Imaš morda ti kakšen drugi obrazec? Na obrazcu vpišeš vse osebe ampak morajo biti še vedno nekako s teboj v žlahti (pri posamezni osebi moraš definirati v kakšnem odnosu si). Prilagam kopijo teksta iz obrazca (drobni tisk).

Obrazec v ENG.
http://marinanovi.hr/wp-content/uploads ... L-USE.docx

*Navesti korelaciju s vlasnikom plovila.
Uža obitelj vlasnika plovila su bračni i izvanbračni drug, srodnici po krvi u uspravnoj liniji zaključno s drugim stupnjem, srodnici po krvi u pobočnoj liniji zaključno s prvim stupnjem, te posvojitelj i posvojenik.
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » To Maj 26, 2020 21:09

Enak obrazec. Sebe vpises kot skiperja, clane pa kot posadko
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Pe Maj 29, 2020 11:33

Po novem ne rabimo ničesar več :) Zdaj pa samo gasa :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost