Spust čolna Dugi otok
Moderatorji: moderator2, moderator
Spust čolna Dugi otok
Letos grem na dopust s čolnom na Dugi otok. Zanima me, kako je z logistiko in spustom čolna tam? Je kako dvigalo ali rampa za spust? Ali je bolje čoln vreči v morje že v Zadru in tam pospraviti prikolico?
Hvala za dogovore.
Hvala za dogovore.
Re: Spust čolna Dugi otok
.
Dugi otok je tako dolg, da ima še celo ime Dugi. Kje pa boš nastanjen? Tja se pride samo s plovilom, pa naj bo to tvoje ali najeto-trajekt. Načeloma je vožnja s trajektom, avto in prikolica, tudi strošek. Da bi bilo pa kako komercjalno dvigalo na Dugem pa ne vem. Če lahko prikolo pustiš na celini, bo to verjetno najenostavneje in najceneje. Na Dugem imaš samo eno morsko črpalko za gorivo v Zaglavu.
Bo pa še kdo drug kaj napisal.
.
Dugi otok je tako dolg, da ima še celo ime Dugi. Kje pa boš nastanjen? Tja se pride samo s plovilom, pa naj bo to tvoje ali najeto-trajekt. Načeloma je vožnja s trajektom, avto in prikolica, tudi strošek. Da bi bilo pa kako komercjalno dvigalo na Dugem pa ne vem. Če lahko prikolo pustiš na celini, bo to verjetno najenostavneje in najceneje. Na Dugem imaš samo eno morsko črpalko za gorivo v Zaglavu.
Bo pa še kdo drug kaj napisal.
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Vse kar si zapisal mi je znano, ne bom prvič tam. Zanima me samo, kako logistično najbolje izpeljat glede čolna.
Včasih, ko smo imeli gliser na prikolici, smo počeli tole:
Čoln spustiš TUKAJ
drča je zastonj, prikolico pa pustiš za male pare v bližnjem kampu Dalmacija.
Potem se pa odloči sam, a boš tam pustil še avto in na čoln pa gasa, ali boš pa dal ženo na čoln, ti pa z avtom na trajekt.
Čoln spustiš TUKAJ
drča je zastonj, prikolico pa pustiš za male pare v bližnjem kampu Dalmacija.
Potem se pa odloči sam, a boš tam pustil še avto in na čoln pa gasa, ali boš pa dal ženo na čoln, ti pa z avtom na trajekt.
motorni
Zubonja napisal/-a:Vse kar si zapisal mi je znano, ne bom prvič tam. Zanima me samo, kako logistično najbolje izpeljat glede čolna.
Kakšen čoln? Kje na Dugem? če rabiš dvigalo ima v Sašćici kalafat sešvasano na šinah dvigalo BP in rampo tudi .. v Luki je OK rampa (če ni zaparkirana). Pravzaprav eno manjšo banjo lahko daš noter v vsakem mestu. Če maš kako večjo kravo pa raje iz terraferme. Te pa pole palijo za parking...ali pa zadno planko iščeš in šipe mejavaš itd...
Če se odločiš pustit avto in prikolico na celini ti priporočam, da poiščeš primirno mesto katero naj ne bi bilo preblizu morja.Lani je kolegu avto zalilo ob hudi nevihti. Vrsto let hodim na Pašman s gumenjakom in avto pustim pri lastniku v Biogradu na varnem.
Računati pa moreš tudi na grdo morje ob vrnitvi in te lahko prisili podaljšat dopust.
Računati pa moreš tudi na grdo morje ob vrnitvi in te lahko prisili podaljšat dopust.
Smo kar nekaj možnosti napisali tukaj. Sporoči, ko boš na Pagu, kaj si izbral. Bo še komu prišlo prav. To je bistvo sodelovanja na forumu.
motorni
Pred cca. 10 -imi leti sem bil tudi sam na Dugem otoku, čoln sem peljal s sabo na prikolici. Lepo rampo imaš na Veli Rat, v bližini marine oz. kar v marini, je pa odvisno v katerem kraju boš nastanjen, če boš v Saliju, imaš zelo dolgo pot do tam. Dugi otok ni obljuden in prikolico sem pustil kar tam nekje bilzu priveza in ni bilo nobenega problema.
Za Veli rat sem slišal, da je ok, ampak jaz bom v okolici Salija, tako da ne pride v poštev. Kot je eden izmed predhodnikov napisal ima Luka rampo.
Potem maš v Saliju se mi zdi. Drugače je pa Luka blizu in ima lepo rampo. Pa še prikolico tam komot pustiš. Nihče ti ne bo nič tikal.
Pa uživaj.
Pa uživaj.
pomisli in zgodilo se bo
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost