Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

al

Re: Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

OdgovorNapisal/-a al » Po Sep 07, 2020 10:52

Darh napisal/-a:Otroci skupaj z lastnikom ( vilenda ali plovila) gredo lahko, medtem ko pa partnerji od otrok pa ze ne, vsaj brez karantene ne. To je bil v petek odgovor iz ministrstva.

Partnerji od otrok? To je verjetno zatipk..
Hočeš rečt, da jaz grem lahko, kot lastnik plovila, moja punca (živi na istem naslovu) pa ne?

@EDO a to si šel 48urno varianto?
Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

OdgovorNapisal/-a Darh » Po Sep 07, 2020 10:55

Ne, sem prav napisal. Moja Sestra, ki ima njen tast vikend ne sme z svojim mozem ( lastnikovim otrokom) cez mejo.
sovjet
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sovjet » Po Sep 07, 2020 10:58

Starši grejo lahko z mano? Jaz sem lastnik plovila.
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Sep 07, 2020 11:16

Darh napisal/-a:Ne, sem prav napisal. Moja Sestra, ki ima njen tast vikend ne sme z svojim mozem ( lastnikovim otrokom) cez mejo.

Aha. ok. iz drugega "kota" sem tole moral potem prebrati.

Se pravi nihče še ni "pofejkal" prehoda in bil na CRO 48 ur plus?
Jaz pač iščem variante, ker grem konec meseca za kak teden, dva in jbg, če zagnavijo s karanteno pač tko bo...
Če pa bo dal kdo kako dobro idejo (lahko tudi na ZS) pa toliko bolje.

To, da so pa gužve na meji mi je pa jasno in mi ni toliko pomembno v tej nori situaciji.
Sicer sem pa že pred "korono" hodil na vikend varianto izven "prometnih konic".

Aja, še to. Kako pa tisti, ki imate strah pred korono ukrepate, ko vam obmejni policist vzame osebne, jih s tistimi (imam jih že cel dan na sebi) lateks rokavičkami prešlata (pred tem pa par stotim drugim) in vrne? A jih pošpricate :mrgreen:
#samvprasam
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Sep 07, 2020 11:33

Darh napisal/-a:Ne, sem prav napisal. Moja Sestra, ki ima njen tast vikend ne sme z svojim mozem ( lastnikovim otrokom) cez mejo.

Razen, če mu oče (tast) napiše pooblastilo za uporabo oz. vzdrževanje vikenda, kar je enakovredno lastništvu in potem gre z njim lahko tudi žena.
Lahko gor magari napiše da je toliko star, da ne more več vzdrževat in to počne njegov sin :)

Uradno bi moralo špilat, je pa možno, da se najde kakšen pameten, ki bi kompliciral.

Kolega ima v Puli barko in je takole napisal.
    "S seboj sva imela fotokopijo prometne od barke.
    Lastnica je ona, ampak je ona moja izvenzakonska partnerka, kar se vidi po skupnem bivališču na osebni izkaznici.
    Ko sva šla noter so nama prečitali osebne in sem vprašal, če je fotokopija prometne od barke, kjer se vidi ime lastnika, vredu. policistka je zatrdila, da je to ok.
    Ko pa sva šla včeraj nazaj, pa policist na meji sploh ni hotel pogledat osebne izkaznice in nobenih dokumentov.
    Na moj komentar: "Midva sva v petek šla....", je rekel samo:"Vse je v redu, kar dalje."
    "
Torej manjka še zadnji del zgodbe, da bi policaj resnično preverjal in zahteval spet te iste dokumente in njegov odziv. Ampak bi moralo špilat, glede na to, da je na vstopu špilalo.

Ah ja, zoprni časi. Zdaj bo NIJZ in JJ imel toliko posla s šolami in zavodi, da bo na vas "hrvate" pozabil in bog ve kdaj bodo kaj sprostili ali vsaj podaljšali na 72 ur.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Po Sep 07, 2020 12:45

Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Po Sep 07, 2020 13:17

al napisal/-a:@EDO a to si šel 48urno varianto?

Ja, kot lastnik nepremičnine. Barko imam v Italiji.
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
pblaz
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a pblaz » Po Sep 07, 2020 13:42

Še moja izkušnja iz petka in sobote, na kratko ...

Petek popoldan, Sečovlje.
Naš policaj zamahne z roko, jaz se vseeno ustavim in vprašam, če mi ne bo skeniral osebne.
Pravi on: zakaj?
Jaz: da me boste imeli zabeleženega in boste vedeli, če sem se vrnil znotraj 48 ur?
On: ste si prebrali odlok vlade?
Jaz: ne.
On: no, če bi si ga, bi vedeli, da morate vi dokazovati časovnico prehoda meje, ne mi.
Jaz: pa saj zato me pa poskenirajte in bo jutri vse jasno.
On: nič ne bom skeniral.
Jaz: pa kako naj potem dokažem?
On: tega mi ne bi bilo treba povedati, a verjetno boste dobili kakšen SMS.
Jaz: prav, adijo. Istočasno sem slikal mejni portal, za vsak slučaj.

SMS-a nisem dobil nobenega, razen od Telekoma (o zakupu minut, SMS, blablabla).

Sobota popoldan, Dragonja. Se pripravim, poiščem fotko in SMS od Telekoma, pa policistke ni nič zanimalo, le, kje imam barko, ali imam kakšen papir, na koncu pa še, ali lahko pokažem vpisni list (prometno) od barke.

LP,

Blaž
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Sep 07, 2020 13:45

med člani imamo izdajalca
nekdo nas je prijavil kaj se pogovarjamo...
:shock: :mrgreen:
Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

OdgovorNapisal/-a Darh » Po Sep 07, 2020 14:03

Sigurno je kak “spijun” vmes.
Se sami ne vedo kaj in kako, glavno da nas “ ovce” je..jo.
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Po Sep 07, 2020 14:18

Jaz pa sem moral v obe smeri pokazat zemljiškoknjižni izpisek in povedat nazaj grede kje in ob kateri uri sem šel čez mejo dva dni nazaj. In potem je nekaj zavzeto klofal po računalniku in kimal z glavo in na koncu me je spustil...ma naj gredo nekam.
Living well is the best revenge

https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
algila
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a algila » Po Sep 07, 2020 15:01

Pa še to: kolikokrat lahko greš na HR po 48h v času ''rdeče HR'' ?
A to kje piše?
Jaz bom iskoristil vse lepe dneve v septembru in šel dole na barko ''pospravljat''.
V petek 4.9. ob cca 2030 šel dol in nobenega skena osebnih...
V nedeljo 6.9. ob cca 2230 spet na isti meji za SLO (obupna gneča v povratku na Krku proti mostu -2h vožnje za 20 km), presegel 48h...
Vprašal je od kje prihajate,....z barke....vrnul je osebne brez skeniranja in adio...
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Sep 07, 2020 15:23

algila napisal/-a:Pa še to: kolikokrat lahko greš na HR po 48h v času ''rdeče HR'' ?
A to kje piše?
Jaz bom iskoristil vse lepe dneve v septembru in šel dole na barko ''pospravljat''.
V petek 4.9. ob cca 2030 šel dol in nobenega skena osebnih...
V nedeljo 6.9. ob cca 2230 spet na isti meji za SLO (obupna gneča v povratku na Krku proti mostu -2h vožnje za 20 km), presegel 48h...
Vprašal je od kje prihajate,....z barke....vrnul je osebne brez skeniranja in adio...

ma itak. to je politični in ne zdravstveni problem...
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Sep 07, 2020 15:39

Po vsem prebranem do sedaj sodeč je zadeva taka.
Ko greš dol ti npr. skenira osebno, nazaj ti ne skenira osebne, torej sploh ni evidence, da si iztopil iz HR.
Ali pa obratno, dol grede ti ne skenira dokumenta, nazaj pa kao nekaj skenira pa preverja.
Torej, greš jadrat za 14 dni in po povratku nazaj (če se da v nedeljo), če kaj teži, rečeš, da si šel not v petek.
Če reče da si šel not pred 14 dnevi, mu rečeš, da si šel takrat po 48urah ven in da ni nihče pogledal in skeniral dokumentov in to zabeležil. Tokrat si šel pa spet v petek not in v nedeljo ven. Potem naj se pa slikajo. Nimajo kaj. V petek v Puli še tankaš, da imaš račun s petkovim datumom in je to to.
Temu se reče "organu moraš poenostavit zadeve in ga ne spravljat v zadrego". Čimveč papirjev z datumi in potrdili od barke, knjižica, marina ... Bolj problematično je če greš v sredo not in v nedeljo nazaj. Tisto ti bo težje verjel, da si bil vmes doma.
Pa naj že podaljšajo te vikende na 72 ur, da ne bodo kriminaliziral poštenih državljanov. :lol:
NIJZ ima zagotovo podatek, da se na barki sredi morja ni okužil še nihče.
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Sep 07, 2020 17:31

Mojca Prelesnik, informacijska pooblaščenka, danes v časopisu Dnevnik, str.4:”Zakon o nalogah in pooblastilih policije sploh ne predvideva posebnega vodenja evidence prehoda državne meje. Podatki o prehodih se ne hranijo v schengenskem informacijskem sistemu in tudi letošnja interventna zakonodaja, povezana s covidom-19, osebnih evidenc o prehodih meje ne predvideva.”

Kot razberem pa policija smatra, da je breme dokazovanja časa bivanja na državljanih (podobno ko ti Furs nalima kazen pol se pa ti toži in dokazuj...).

Torej. Se bomo znašli a ne :mrgreen:

Aja. Bodite pridni državljani in pojdite za raje manj kot 48ur na Hrvaško. Pa še to samo enkrat prosim. Vodo zapret pa štile od fižola pospravt.

Slovenec sem. Ne jamram, iščem rešitve! :lol:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta