Plovila na Hrvaškem - Korona in meja
Moderatorji: moderator2, moderator
-
al
Re: Plovila na Hrvaškem - Korona in meja
Sicer RES ne maram 24ur ampak ja, prilimam pravkar objavljeno:
"Na rdečem seznamu bodo po novem tudi celotna območja Srbije, Španije, Cipra, Bolgarije, Vatikana in San Marina. Seznam se bo podaljšal s 116 na 147 držav, od nekaterih so na njem samo določene administrativne regije.
Karanteni ob prihodu iz teh držav se je mogoče izogniti z negativnim izvidom testa na novi koronavirus. Brez karantene pa je vstop dovoljen tudi 17 izjemam, med katerimi so čezmejni dnevni delovni migranti, mednarodni prevozniki, osebe v tranzitu ali člani tujih uradnih delegacij.
Izjema so tudi nujni neodložljivi opravki ali nujni poslovni razlogi ter zdravstveni posegli ali pregledi. Prav tako lahko mejo prečkajo lastniki nepremičnin ali bivalnih plovil ter zakupniki, najemniki ali uporabniki nepremičnin, bivalnih plovil ali parcel v avtokampu v sosednji državi. Nekatere izjeme veljajo tudi za ožje družinske člane in člane skupnega gospodinjstva, če potujejo skupaj."
vir: https://www.24ur.com/novice/korona/na-r ... rbija.html
Vemo, da veljajo IZKLJUČNO ODLOKI in ne neke ministrske in novinarske interpretacije a lepo prosim, če kdo razvozllja: po logiki zapisanega, smo izjeme (plovila) brez karantene tudi če prihajamo iz RDEČIH DRŽAV (pustimo zdaj komunizem, da ne bi kdo "skrenuo" u ovoj ljepoj temi).
"Na rdečem seznamu bodo po novem tudi celotna območja Srbije, Španije, Cipra, Bolgarije, Vatikana in San Marina. Seznam se bo podaljšal s 116 na 147 držav, od nekaterih so na njem samo določene administrativne regije.
Karanteni ob prihodu iz teh držav se je mogoče izogniti z negativnim izvidom testa na novi koronavirus. Brez karantene pa je vstop dovoljen tudi 17 izjemam, med katerimi so čezmejni dnevni delovni migranti, mednarodni prevozniki, osebe v tranzitu ali člani tujih uradnih delegacij.
Izjema so tudi nujni neodložljivi opravki ali nujni poslovni razlogi ter zdravstveni posegli ali pregledi. Prav tako lahko mejo prečkajo lastniki nepremičnin ali bivalnih plovil ter zakupniki, najemniki ali uporabniki nepremičnin, bivalnih plovil ali parcel v avtokampu v sosednji državi. Nekatere izjeme veljajo tudi za ožje družinske člane in člane skupnega gospodinjstva, če potujejo skupaj."
Vemo, da veljajo IZKLJUČNO ODLOKI in ne neke ministrske in novinarske interpretacije a lepo prosim, če kdo razvozllja: po logiki zapisanega, smo izjeme (plovila) brez karantene tudi če prihajamo iz RDEČIH DRŽAV (pustimo zdaj komunizem, da ne bi kdo "skrenuo" u ovoj ljepoj temi).
al, ni nobene logike glede tvoje zadnje trditve...
-
al
Simionesi napisal/-a:al, ni nobene logike glede tvoje zadnje trditve...
ok. katera je moja zadnja trditev? citiraj, da se lažje menimo...
al napisal/-a:Sicer RES ne maram 24ur ampak ja, prilimam pravkar objavljeno:
Tole, da smo lastniki plovil brez karantene tudi če prihajamo iz rdečih držav.
Misliš, da greš skozi brez karantene znotraj 48 ur limita? Pomoje bodo sedaj vseeno bolj striktni na meji kot so bili dosedaj, težko se pa pogajaš na meji s policisti kdo ima prav...
Naj mi nekdo razloži sledeče...prejšnji vikend smo odprli in delno pobarvali okenske okvirje. Delo je na pol narejeno in je bilo v planu dokončati ta vikend. Ne razumem sedaj ali lahko grem jutri to dokončat ali ne? Verjetno zadostuje ponudba za izvedbo del in imam na razpolago 48ur? Ali lahko gre moja zraven?
Sej gor k je prlepu Al lepo pise da 17 izjem ne rabi karantene. Kaksnih 48h ste spet od nek prvlekli. Nikjer ni omenjenih 48 ur?
Nazadnje spremenil evovii, dne Če Nov 05, 2020 22:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Veter v laseh, travarca v zobeh 
-
al
@Simionesi
Imaš prav.
Tudi jaz sem se to spraševal teden dni nazaj in sicer ali velja 48 ur ali ne?
Namreč današnji UL št. 159 se naslanja na UL št. 153. Torej velja vse kar je v (glede meja) s to pomembno razliko, da je Hrvaška cela rdeča.
Po moji logiki smo že ves čas v teh 48 urah... Ampak težav na meji zaenkrat ni...
edit: razumem pa tako, da definitvno smo brez karantene, če je država rdeča (HR od nedelje), če si znotraj 48ur. Vprašanje, če si lahko več kot 48ur.
@glens
Jutri greš to lahko dokončat.Tvoja gre lahko zraven (zdaj je to jasno napisano UL159).
48ur pa ne vem....
Da si povsem na "varni strani" je tako, da greš lahko dol tudi od nedelje naprej, ko je Hrvaška rdeča, s svojo ženo/partnerko in si v 48urah nazaj.
@evovii
48ur je tisto, kar je v UL 153
O tem, kot pišem, nisem prepričan... Pravnika rabimo!!
Imaš prav.
Tudi jaz sem se to spraševal teden dni nazaj in sicer ali velja 48 ur ali ne?
Namreč današnji UL št. 159 se naslanja na UL št. 153. Torej velja vse kar je v (glede meja) s to pomembno razliko, da je Hrvaška cela rdeča.
Po moji logiki smo že ves čas v teh 48 urah... Ampak težav na meji zaenkrat ni...
edit: razumem pa tako, da definitvno smo brez karantene, če je država rdeča (HR od nedelje), če si znotraj 48ur. Vprašanje, če si lahko več kot 48ur.
@glens
Jutri greš to lahko dokončat.Tvoja gre lahko zraven (zdaj je to jasno napisano UL159).
48ur pa ne vem....
Da si povsem na "varni strani" je tako, da greš lahko dol tudi od nedelje naprej, ko je Hrvaška rdeča, s svojo ženo/partnerko in si v 48urah nazaj.
@evovii
48ur je tisto, kar je v UL 153
O tem, kot pišem, nisem prepričan... Pravnika rabimo!!
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Bom sporocil v ponedeljek kako bo. Grem na riziko, prihajam iz rdece drzave, sem lastnik plovila, in se vracam v 48 urah. Ko sem sel dol me pa niso skenirali. Pa kar bo pa bo, mogoce se pa do takrat ze vse razjasni. Bom pa sel na Starod in ne na Jelsane.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
-
al
CAR napisal/-a:Bom sporocil v ponedeljek kako bo. Grem na riziko, prihajam iz rdece drzave, sem lastnik plovila, in se vracam v 48 urah. Ko sem sel dol me pa niso skenirali. Pa kar bo pa bo, mogoce se pa do takrat ze vse razjasni. Bom pa sel na Starod in ne na Jelsane.
Jaz zjutraj. Plan do torka (spremljam temo, pa lahk, da v nedeljo). Starod. Javim.
Moje mnenje je sledeče:
Odlok oz.uredba ne sme veljati za nazaj.To pomeni če grem danes ali jutri čez mejo(odlok začne veljati v nedeljo) in se vrnem v torek ne bi smel dobiti karantene.Vrnil bi se 48h po začetku veljavnosti odloka.
Ne vem ali prav razmišljam?
Odlok oz.uredba ne sme veljati za nazaj.To pomeni če grem danes ali jutri čez mejo(odlok začne veljati v nedeljo) in se vrnem v torek ne bi smel dobiti karantene.Vrnil bi se 48h po začetku veljavnosti odloka.
Pozabite na vse,kar mislite,da veste.
-
al
punta napisal/-a:Moje mnenje je sledeče:
neka logika je
al napisal/-a:punta napisal/-a:Moje mnenje je sledeče:
neka logika je
Ja, je in sicer, da imaš čas do nedelje, da se nacrtaš nazaj (brez karantene). Sicer ti pripada 48ur za izhod in vrnitev, vendar po novi uredbi.
Zakaj? Ker si po prejšnji uredbi lahko bil “na oranžnem” neomejeno, sedaj pa si “pocrvenio” in imaš do nedelje čas, da te nova uredba trofi. Simpl.
Za izhode po novem pa velja 48 ur, vendar to ne pomeni, da lahko svoje bivanje podaljšaš z “združevanjem” določil, ker nova uredba pač povozi staro.
Sicer pa, lep pozdrav iz Dalmacije.... do torka. Pa bo, kakor bo (niso me skenirali na meji...)
fakinx napisal/-a:al napisal/-a:punta napisal/-a:Moje mnenje je sledeče:
neka logika je
Ja, je in sicer, da imaš čas do nedelje, da se nacrtaš nazaj (brez karantene). Sicer ti pripada 48ur za izhod in vrnitev, vendar po novi uredbi.
Zakaj? Ker si po prejšnji uredbi lahko bil “na oranžnem” neomejeno, sedaj pa si “pocrvenio” in imaš do nedelje čas, da te nova uredba trofi. Simpl.
Za izhode po novem pa velja 48 ur, vendar to ne pomeni, da lahko svoje bivanje podaljšaš z “združevanjem” določil, ker nova uredba pač povozi staro.
Sicer pa, lep pozdrav iz Dalmacije.... do torka. Pa bo, kakor bo (niso me skenirali na meji...)
drugače imaš prav, edino kar ti pa CAR pa ostali tako lepo veselo pišete, "niso me skeniral" - ni naloga policistov in celo prepovedano je, da oni vam sledijo, VI morate dokazovat kje ste bili in koliko časa. in če policaju drugega kot plovnega dovoljenja nimate za pokazat, bi moral odredit karanteno. lastnikom nepremičnin in plovil ta dokaz omogoča izjemo, ni pa to dokaz koliko časa ste nekje bili. tako da listke od cestnin, trajektov etc..je fino, če so spravljeni.
- theDamjan
- Admiral
- Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
- Kontakt:
Dve dejstvi:
1. težko je vse te prepovedi dohajati, ne poznam pa niti enega, ki je kadarkoli kot lastnik nepremičnine ali bivalnega plovila dobil odločbo o karanteni na meji. (Upam, da to ne bom na konc glih jst tapru)
2. S skeniranjem osebnega dokumenta na meji, se v sistemu čas in datum prehoda ne beleži oz. se, ampak policist nima vpogleda vanj.
Za vpogled je potreben poseben dostop, ki ga imajo pooblaščeni pol. inšpektorji in ga lahko uporabijo le na podlagi posebnih pooblastil, običajno v povezavi s sodnim sklepom, odločbo, sodbo ali nalogom državnega tožilca.
Mogoče bo komu vsaj malo lažje...
1. težko je vse te prepovedi dohajati, ne poznam pa niti enega, ki je kadarkoli kot lastnik nepremičnine ali bivalnega plovila dobil odločbo o karanteni na meji. (Upam, da to ne bom na konc glih jst tapru)
2. S skeniranjem osebnega dokumenta na meji, se v sistemu čas in datum prehoda ne beleži oz. se, ampak policist nima vpogleda vanj.
Za vpogled je potreben poseben dostop, ki ga imajo pooblaščeni pol. inšpektorji in ga lahko uporabijo le na podlagi posebnih pooblastil, običajno v povezavi s sodnim sklepom, odločbo, sodbo ali nalogom državnega tožilca.
Mogoče bo komu vsaj malo lažje...
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
***Naj bo vsak dan najlepši!
-
al
pravkar čez Starod. Slo policistka tezila, ker v dovoljenju za prehajanje občin nisem imel napisano, da velja tudi za prehajanje državne meje.
občina/meja... razlika v besedi, ki ubije virus.
veliko spraševanja, pojasnil, dokumentacije
zdaj Bakar lignji
pis ljubav bok
občina/meja... razlika v besedi, ki ubije virus.
veliko spraševanja, pojasnil, dokumentacije
zdaj Bakar lignji
pis ljubav bok
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta