SloJanez napisal/-a:Težko na Sečovljah ali Dragonji....
Janez
Se strinjam, za Istro malce težje.......
Moderatorji: moderator2, moderator
SloJanez napisal/-a:Težko na Sečovljah ali Dragonji....
Janez
SloJanez napisal/-a:Imam vikend, zato ta možnost. Ne vem pa kašen je postopek pošiljanja v samoizolacijo (hrvaško) in prekinitev le-te, ali enostavno odhod nazaj v slovenijo pred pretekom...(evidence na meji oziroma v sistemu).
LP
Janez
bluesky napisal/-a:No. 1 napisal/-a:Neusklajenosti kaj za koga zadostuje je ogromno in v vsaki hišici na mejnem prehodu ima vsaka izmena svoje "cake". Hrvati so kar usklajeni na naši strani pa precej manj.
Ker sem cepljen sem cca 10 dni nameraval kazati cepilno knjižico, pa so vsakič zamahnili in ni bilo nič za kazat. Po 10 dneh pač eden gleda vse papirje in "znori" kaj mu dajem to knjižico, da to ni o.k, da prvič vidi in "še vsi so imeli beli karton". Zagotovo je to to kar sem dobil a se mu ni zdelo, nekako se me je usmilil in spustil z nasvetom, da si pridobim "beli karton". Pišem na moje cepilno mesto in dobim spodnji odgovor:
Zdravo.
Gospod je bil cepljen 13.3. in je zabeležen v našem sistemu, avtomatsko gre podatek v CRPP.
Mi smo izdajali cepilne knjižice in ne kartončka proizvajalca, možno je eno ali drugo, oboje pa ni smiselno.
Vpis v cepilni knjižici je čisto dovolj za dokazilo o cepljenosti na vseh področjih.
Pisal sem na mejni prehod, da jih prosim za nasvet kaj naj dobim, da ne bo nepotrebnih debat, zapletov, navideznih uslug ipd in prejmem korektni odgovor, ki ga sprintam in shranim za morebitne nejeverne Tomaže iz hišic na meji na začetku sestavka:
Pozdravljeni,
Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in
obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 določa, da mora oseba ob
prehajanju meje predložiti dokazilo o cepljenju. Iz spletne strani NIJZ gre
razbrati, da se cepljenje proti covid-19 zabeleži v zdravstveno
dokumentacijo pacienta ter da je veljavnih je več različnih dokazil in
sicer:
- izpolnjena pripravljena kartica proizvajalca cepiva,
- vpis v Knjižico o cepljenju ali
- izdano potrdilo o opravljenem cepljenju.
S spoštovanjem,
Loris Čendak
komandir PMP Dragonja
policijski inšpektor I
Evo, v četrtek bom probal priti v Slovenijo s srbskim potrdilom o cepljenju 21 dni po prejemu prvega odmerka AZ... Pa da vidimo...
Če ne bo šlo, bom šel nazaj v SRB, se tam testiral, nato na hrvaškem in potem domov...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov