Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

mVolk
Kapitan
Kraj: Ljubljana - Bunarina

Re: Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

OdgovorNapisal/-a mVolk » Po Maj 17, 2021 18:38

Sonicus Ud Istre napisal/-a:Mateja Logar pravi, da "ne gre za diskriminacijo necepljenih, saj se lahko vsak odloči, ali se bo cepil ali testiral, oboje je po njenih besedah brezplačno."

https://www.zurnal24.si/slovenija/mateja-logar-to-nas-ne-sme-uspavati-366927

Zdaj pa mene zanima, kam naj grem na brezplačni test in potrdilo o testiranju, če želim na Hrvaško (ali kamorkoli drugam, kjer je sedaj ta famozni PCT pogoj).
A kdo ve konkretno?

Verjetno te še najbolj zanima za Ljubljano, a ne ;)

Tukaj
https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?opt ... 79&lang=en
in tukaj
https://www.zzzdravje.si/si/obvestila

Mene pa zanima, kako smo necepljeni tako zelo enakopravni.. v petek do 15ih in ostale dni med tednom do 17ih. Hodim v službo, malo težko si privoščim vsaj enourni sprehod (beri čakanje v vrsti) po Ljubljani.
A za u službo pa ne rabim nobenega testa, to pa lahko že ves čas hodim? Pa tudi s prehodom regij in občin ni bilo nobenih problemov. Kere banane.
Sonicus Ud Istre
Kapitan fregate
Kraj: Ljubljana / Novigrad

OdgovorNapisal/-a Sonicus Ud Istre » Po Maj 17, 2021 19:43

mVolk napisal/-a:A za u službo pa ne rabim nobenega testa, to pa lahko že ves čas hodim?

Ne kliči hudiča, da se ne bodo še tega spomnili...

Drugače pa hvala za informacije.
Sem se pa (kislo) nasmejal, ko na strani od ZD Ljubljana piše "Osnovni pogoj za udeležbo na testiranju je, da ste zdravi, to je brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal in prebavil" - ja če sem zdrav, zakaj hudiča se moram pol še testirat? Mislim wtf. Kakšni totalni idioti, se vidi da je ta korona totalen bullshit in nateg prve klase...
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Če Maj 20, 2021 18:15

Obup danes na Jelsanah. Nikamor se ne premakne, Hrvati ne vem kaj pocnejo danes, posebej ne Enter Croatia linija !!!
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Če Maj 20, 2021 21:25

Prosim za eno informacijo glede prehoda meje z ekipo. Do sedaj sem hodil na HR na barko samo sam s familijo, prvi teden v juniju pa gremo moška ekipa za ene 6 dni. Torej zanima me glede papirjev.
TESTI:
- za mene ki sem lastnik barke mi je jasno. Z hitrim testom dol in pa za nazaj PCR.
- en kolega je prebolel kakšen mesec nazaj in ima potrdilo tako da ni problema.
- zanima pa me za drugega kolega ki pa je prebolel pred več kot pol leta tako, da mora delat test za dol in pa tudi za nazaj. Za nazaj mi je jasno da PCR za dol pa me zanima če bi šlo z hitrim testom? ali rabi PCR?

OSTALO papirji ki jih bomo imeli s seboj:
- izpolnjen enter croatia
- Crew lista potrjena iz strani marine
- papirji od barke
- pogodba z marino

Uglavnem mi gremo dol pa tud če gremo kao vsi v karanteno. Saj bomo na stalnem naslovu na barki :)
Upam, pa da se bo konec meseca kaj spremenilo in bo šlo brez problemov (testov) dol in nazaj...
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
Vinta
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Vinta » Če Maj 20, 2021 22:01

Lahko samo hitri test.Tako sem šel jaz v HR.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Maj 21, 2021 06:58

A je za Istro kakšen alternativen prehod, ki je odprt? Tole na Dragonji je namreč katastrofa. Tile policaji so čist zgubil kompas. Lahko voziš ilegalce, orožje, droge, da prtljažnika ne moreš zapret, sam, da maš cel kup požigosanih papirjev, ki jih lahko pregledujejo, pa so srečni kt radio. :roll: :twisted: Vsak avto pregledujejo po par minut. Odvisno, koliko potnikov je v njem. Jaz bi jih vse poslal na upravno enoto Koper, pa naj tam žigosajo papirje in orgazmično opravljajo še ostala birokratska opravila, ki jih (razvidno iz priloženega) tako rajcajo.
Sečovlje, kjer so bili do sedaj normalni policaji, pa so zaprte. Ne vem kako je z ostalimi, Gradin, Podgorje in Rakitovec?
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Maj 21, 2021 07:55

Baje bodo sečovlje z 1.6. Odprte bok daj da res.
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Ne Maj 23, 2021 11:39

Sočerga je OK. Prideš v Buzet, potem pa desno proti zahodni obali, lahko proti Puli, ali proti vzhodni obali Istre.
Jadranje je odklop
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Ne Maj 23, 2021 11:47

V petek sem prišel čez mejo v Sočergi v 20-25 min. Takrat je bilo objavljeno da se čez Dragonjo hodi 2h. Včeraj šel nazaj čez Dragonjo. V smeri proti Hr. pa kolona do klanca na Šmarje. Si ne znam predstavljati koliko časa so ootrebovali za prehod, ko res vsak avto pregledujejo po par minut.

Če tole ne bo popustilo v kratkem, bo cela štala. Tega ne bo rešilo odprtje Sečovelj....

Je pa zanimivo, da zavirajo Hrvati, ki na ta način najbolj “odbijajo” obisk v lipi njihovi... go figure?
https://vodovod-rh.si/
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Ne Maj 23, 2021 12:23

Sem opazil ja, da Hrvati kar konkretno bolj preverjajo papirje zadnje 2 tedna. Vse osebne skenirajo za tja in nazaj, vcas so kvecjem eno. Za nazaj danes je enega LJ z X6 mrcvaril na polno. Ne vem kaj je iskal

Bo mogla malo posec politika v tole, sicer si bodo vse turiste pregnal iz lipe njihove !
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » To Maj 25, 2021 12:33

Vinta napisal/-a:Lahko samo hitri test.Tako sem šel jaz v HR.

Za mene je jasno ker sem lastnik da rabim samo hitrega. Kaj pa za kolega ki bo na crew listi? Je hitri isto ok?
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » To Maj 25, 2021 13:31

evovii napisal/-a:

Za mene je jasno ker sem lastnik da rabim samo hitrega. Kaj pa za kolega ki bo na crew listi? Je hitri isto ok?

hitri test velja za vstop na hrvaško za vse osebe nad 7 let (zaenkrat) pripravlja se pa da bodo mladostniki do 14 let v spremstvu staršev vstopali brez testov
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » To Maj 25, 2021 14:53

MareC napisal/-a:
evovii napisal/-a:

hitri test velja za vstop na hrvaško za vse osebe nad 7 let (zaenkrat) pripravlja se pa da bodo mladostniki do 14 let v spremstvu staršev vstopali brez testov

Mare hvala za info. Lp
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » To Maj 25, 2021 15:26

Vse skoraj zeleno, pa še kar testi. Brezveze....

Do začetka junija ne kaže nič drugače: https://www.avtokampi.si/novice/hrvaska-prehod-meje
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » To Maj 25, 2021 15:30

1stofficer napisal/-a:Vse skoraj zeleno, pa še kar testi. Brezveze....

Do začetka junija ne kaže nič drugače: https://www.avtokampi.si/novice/hrvaska-prehod-meje

Če podatke o pozitivnih osebah primerjamo s Slovenijo - na 100.000 prebivalcev je na Hrvaškem trenutno 306 pozitivnih oseb, v Sloveniji pa 297.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti