ZIMOVANJE PLOVILA

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » So Jan 12, 2008 21:06

No evo, tako se dela. Lepo greš na izlet in veš vse...
Glede obale na Krku je pa tako. Če si nekje v okolici mesta Krk, potem imaš varianto zaliv Punat, kjer je voda precej bolj topla, vedno mirna ne glede na veter zraven pa žal tudi bolj umazana. No potem lahko greš še bolj jugo-vzhodno, kjer imaš proti Stari Baški cel kup lepih zalivčkov za dnevno kopanje. Plaže so prodnate, dostopa pa ni drugega kot s plovili. Slabost je, da so zalivi odprti proti jugu in nimaš nobene zaščite, moti tudi, ko mimo plujejo ostala plovila, zato te neprestano gunca... Naslednja varianta je recimo otok Plavnik, Mali Plavnik. Tam je nakj lepih zalivčkov, slabost pa, da voda hitro doseže vsaj 30 m globine in je zato težko sidrati. No ko si že tukaj, imaš še nekaj lepih zalivčkov, ki so nekateri tudi zaprti na poti od Krka proti Malinski. Vmes je še Valbilska (trajekt za Cres), pa malo naprej Pineziči, pa Vela Jana, Glavotok...
Če imaš malo večji čoln, lahko dosegaš tudi Rab (Supetarska Draga, Lopar) Goli otok, Grgur (zelo lepo za kopanje). Mogoče zna biti zanimivo tudi južno proti koncu Cresa (Punta Križa)... V glavnem destinacij je dosti, je pa mogoče res, da za manjši čoln ni najbolj primerno. Če pa imaš potovalko med 30 in 35 vozlov, pa ni problema. :wink:

LP
Aleš
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Aleš » Ne Jan 13, 2008 11:29

rajko
če ti lahko še jaz svetujem glede Krka, predvsem okolico Punata. Kot ti je povedal že admin, ima Krk južno in zahodno od Punata kar nekaj lepih zalivov z prodom. Če greš južno, proti Stari Baški, potrebuješ cca 20 min do približno 4 lepih zalivov, kje je voda kristalno čista in imaš ves dan sonce. Zalivi so manjši, tako da si v zalivu lahko sam ali pa največ 3-4 barke (manjše). Meni osebno je bil najbolj všeč zaliv v U. Pokrive, kjer je prostora na sidrišču za eno barko in si lahko ves dan sam v zalivu. Nekdo se je potrudil in v tem zalivu napravil iz kamnov manjši bazen za otroke :D. Možnost je tudi Plavnik, kateri pa meni osebno ni bil všeč saj je plaža iz "večjega proda" in potrebuješ blazino ali ležalnik za udobno poležavanje. Če imaš željo in možnosti po malo daljšem potovanju ( 40 min do 1 ure) ter predvsem mirno morje se odpravi na Sv. Grgur ali Rab, kjer boš našel lepe zalive. Če ti je všeč mivka pojdi na severovzhodni del Raba (nasproti Sv. Grgurja in Golega), predvsem v zaliv San marino, kjer pa boš moral sidrati malo dlje od obale (plaže), saj je na tem delu turistični kompleks in je polno kopalcev. Obvezno se moraš ustaviti še na Golem otoku- v "tovornem" pristanišču se lahko privežeš, ogledaš bivšo kaznilnico in se okopaš. Morda še en nasvet- če bi rad zjutraj dobil prostor v omenjenih zalivih, moraš biti tam do približno 9.00 ali najkasneje do 9.30 ure, saj bo kasneje že vse polno.

Preplul sem tudi vzhodni del Krka od Peškere do Vrbnika (Klimno, Šilo), kateri pa me ni preveč očaral.

Če te zanima, ti lahko po mailu (pošlji mi tvoj mail na ZS) pošljem slike zalivov na tem delu Krka

lp aleš
soncius
Kapitan bojne ladje

orlano

OdgovorNapisal/-a soncius » Po Jan 14, 2008 10:39

orlando!

zdravo!
a si mogoče stacioniran v polariju? jaz sem, tako da se lahko kdaj zmeniva za eno pivo da se spoznava. če kaj poznaš kakšno lepo plažo tam okoli ter kakšen predlog za eno dnevni izlet s čolnom se priporočam!

lp!
orlando
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a orlando » Po Jan 14, 2008 16:00

V Polariju sem pognal že korenine. Kar se pa piva tiče pa od sredine aprila naprej, z veseljem.
rajko
Višji štabni vodnik

zimovanje

OdgovorNapisal/-a rajko » Po Jan 14, 2008 16:52

Živjo,

Orlando, tudi sam sem Polari ocenil kot zelo dobro izbiro. Mogoče se tam doli še srečamo...no za eno pivo sm vedno.

lp
soncius
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a soncius » To Jan 15, 2008 10:13

orlando,
v katerem delu kampa pa si? letos so že poslali cenik in kot vsake leto je za nekaj % višji...

A napišeš kaj o možnostih izletov s čolnom?

LP!
nuvolari
Viceadmiral
Kraj: bled

OdgovorNapisal/-a nuvolari » Po Feb 11, 2008 22:56

no glede na to da se jaz odločam da bi imel čoln najbrž ne v marini, kjer so mi naračunali (384 eur v maju in v juniju 576 eur9 se mi zdi kar oderuško in bi zato poiskal kak privez na boji. glede na to da se admin zelo dobro spozna mi lahko kaj svetuješ ali naj se ravnam po prejšnjih postih ki so jih zapisali ostali.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Feb 11, 2008 23:16

Vsekakor da! Fantje tukaj imajo lastne izkušnje, ki največ štejejo... Kje pa iščeš privez? V katerm kraju ali bližini?

LP
nuvolari
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a nuvolari » Po Feb 11, 2008 23:25

najraje bi imel južni del krka, da bi imel tudi dovolj blizu na rab, grgur...
veš za kaj pametnega.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Feb 12, 2008 19:40

No nekaj smo pisali že zgoraj... Lahko je Malinska, Krk, Punat... Vse je dobro izhodišče za to kar iščeš...

LP
nuvolari
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a nuvolari » To Feb 12, 2008 22:04

no naslednji vikend planiram da grem na krk pogledat mal tela izhodišča oz priveze. pa je drugače bolj zasedeno tele privat zadeve ali se dobi kaj prosto?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Feb 12, 2008 23:13

Če boš rabil za dlje časa se dobi prosto in ni problema. Seveda pa ni šanse dobit priveza julija za recimo 3 tedne... Takrat je vse polno. Če pa bi rad recimo od maja naprej, pa ni problema. Ko si enkrat na vezu, je to tvoje. :D Plačaš pa po Krku nekje 6 KN/m izven glavne sezone, julij in avgust pa po 10KN/m. To se mi zdi kar sprejemljivo...

LP
nuvolari
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a nuvolari » Sr Feb 13, 2008 00:05

ja rabil bom za dva meseca - maj in junij, mislim da ne bi bil problem dobiti ali ne..glede cene je pa sprejemljivo .. v juliju pa planiram iti bl južno mam itak dopust palniran mal večji.

lp
nuvolari
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a nuvolari » So Feb 16, 2008 23:35

ojla admin, k ti kot izkušen pomorščak - domnevam :) najbrž tud kej bolj podrobno poznaš krk in domačine, mi lahko kerega svetuješ..

lp
gobi
Štabni vodnik

nuvvolari

OdgovorNapisal/-a gobi » Ne Feb 17, 2008 10:56

Privez za maj-junij lahko dobiš v Njivicah (tel.oo385989231833)g.Nedo,ali v Poratu ga.Đurđa.Po 15.juliju pa je večinoma zasedeno z gosti domačinov.Cena priveza je 7 kn po metru.Za gumenjaka do 4m pa ni problema tudi v sezoni po predčasni rezervaciji.V Poratu so privezi dobro varovani podnevi in ponoči.Meni je kraj oziroma zaliv zelo všeč zaradi prijaznih domačinov,miru in predvsem čistega morja.Če koga zanima zimovanje je v Poratu carinsko zimovanje Dujmovič tel.+385(o)915275274 ali pa pomoč oziroma popravila plovil Lovro tel.+385(o)915127382.Oba sta vedno pripravljena priskočiti na pomoč.
Dober prijem
lp Gobi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost