Tečaj za VHF GMDSS z izpitom - Morjeplovci
Moderatorji: moderator2, moderator
OK. Bil sem premalo pozoren..Admin, ne dvomim da bo tečaj uspešen...tako kot Joško, sem tudi jaz pred par leti opravil tečaj pri Urošu Spruku.. zelo zadovoljen
mimogrede.. a ima kdo izkušnjo s pridobitvijo MMSI številke? sam še nisem zaprosil zanjo, zaenkrat ni obvezna če prav vem;me pa zanima kako je s tem.. 
MORJE, ŠIROKA CESTA..
Sem nekam pozno prišel na tole temo, pa vseeno,še moje izkušnje z izpitom.
TEČAJ ZA OPRAVLJANJE IZPITA NI OBVEZEN!
Izpit sem opravil aprila lani, preden sem šel v Grčijo. To je bil tudi razlog, da sem šel delat izpit. Bral sem članek o pomorskem zavarovanju in je bilo navedeno, da moraš imeti na barki vse dokumente veljavne, če hočeš dobiti izplačano škodo. Skratka, če imaš na barki radijsko postajo, ki zahteva GMDSS DCS izpit, ga moraš imeti. Tu sem se zamislil in šel delat izpit.
Mnenja sem pa, da je cena 150.- eur po glavi tečajnika pravo ropanje. Prijavil sem se na izpit v Kopru in plačal takse 36.-eur.
Za izpit sem se pripravil po tečaju objavljenem na
http://www.egmdss.com/sl/
gradivo je uporabno tudi za obnovo znanja. Prednost predavatelja je edino to, da te opozori na drobne trike komisije na izpitu.
Pazite samo, da se po izpitu na zapijete!!!!!!!!!Hahaha
TEČAJ ZA OPRAVLJANJE IZPITA NI OBVEZEN!
Izpit sem opravil aprila lani, preden sem šel v Grčijo. To je bil tudi razlog, da sem šel delat izpit. Bral sem članek o pomorskem zavarovanju in je bilo navedeno, da moraš imeti na barki vse dokumente veljavne, če hočeš dobiti izplačano škodo. Skratka, če imaš na barki radijsko postajo, ki zahteva GMDSS DCS izpit, ga moraš imeti. Tu sem se zamislil in šel delat izpit.
Mnenja sem pa, da je cena 150.- eur po glavi tečajnika pravo ropanje. Prijavil sem se na izpit v Kopru in plačal takse 36.-eur.
Za izpit sem se pripravil po tečaju objavljenem na
http://www.egmdss.com/sl/
gradivo je uporabno tudi za obnovo znanja. Prednost predavatelja je edino to, da te opozori na drobne trike komisije na izpitu.
Pazite samo, da se po izpitu na zapijete!!!!!!!!!Hahaha
primula
Še o MMSI številki.
Na APEK ljubljana se pošlje
Vloga za dovoljenje za ladijsko radijsko postajo in zahteva tudi mmsi številko.
Agencija izda dovoljenje za postajo na točno določenem plovilu, ter določi še klicni znak in mmsi številko.
Ni pa ta hec zastonj, 1x letno te opalijo za 65.-eur. Dobro jih podpiramo voluharje!
Na APEK ljubljana se pošlje
Vloga za dovoljenje za ladijsko radijsko postajo in zahteva tudi mmsi številko.
Agencija izda dovoljenje za postajo na točno določenem plovilu, ter določi še klicni znak in mmsi številko.
Ni pa ta hec zastonj, 1x letno te opalijo za 65.-eur. Dobro jih podpiramo voluharje!
primula
Fantje bomo držali pesti. Jaz sem ga naredu že pred leti, ker je bil obvezen če si vzel barko v čarter.... Lahko vas pridem pa mal pogledat... ali pa navijat v Kp
Če rabite pa gradivo imam izpitna vprašanja, z odgovori, ki sem jih sam pretipkal in priročnik od Spinakerja (lahko si ga potegnete tudi iz neta).
Lp
Lp
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti