Dostop do interneta iz plovila
Moderatorji: moderator2, moderator
-
zlatizlatko
- Kapitan korvete
Tudi sam razmišljam o nakupu Mobilnega interneta, nekaj takšnega:
http://www.tele2.hr/mobilni_internet/mobilni_internet_na_bonove.html
Zanima me, kako je z pokritostjo, oziroma, kateri ponudnik ima najboljše pogoje in najboljšo pokritost?
Sicer ne vem, ampak, če imam npr. tele2 in na območju ni njegovega signala, ampak samo VIP, se lahko konektam? Pa ostaja potem enaka cena ali je višja (če se je sploh možno povezat z drugim ponudnikom?)
Cena prenosa 1MB je različna, od 0,25kn (promo) do 1 kn. Nimam pojma, kaj to v praksi pomeni, koliko surfanja po netu??? Recimo, da vsak dan pogledaš vremensko napoved, pa kaj malega novic, download mailov pustiš pri miru, samo pregled glav, recimo 15-20 min surfanja dnevno. Sem zasledil, da ste porabili cca 150kn v 14 dnevih? To ni nek denar, če je to obseg prenosov v okviru mojih želja.
Ja, pa še to: če si kupim predplačniško kartico za telefon, so kakšno povezani paketi ali ugodnosti?
Saj vem, da vse piše v njihovih ponudbah, ampak jaz tam ven čisto nič ne razumem, najbolj bom verjel nekomu, ki že to uporablja in pozna vse pasti in luknje vseh paketov.
http://www.tele2.hr/mobilni_internet/mobilni_internet_na_bonove.html
Zanima me, kako je z pokritostjo, oziroma, kateri ponudnik ima najboljše pogoje in najboljšo pokritost?
Sicer ne vem, ampak, če imam npr. tele2 in na območju ni njegovega signala, ampak samo VIP, se lahko konektam? Pa ostaja potem enaka cena ali je višja (če se je sploh možno povezat z drugim ponudnikom?)
Cena prenosa 1MB je različna, od 0,25kn (promo) do 1 kn. Nimam pojma, kaj to v praksi pomeni, koliko surfanja po netu??? Recimo, da vsak dan pogledaš vremensko napoved, pa kaj malega novic, download mailov pustiš pri miru, samo pregled glav, recimo 15-20 min surfanja dnevno. Sem zasledil, da ste porabili cca 150kn v 14 dnevih? To ni nek denar, če je to obseg prenosov v okviru mojih želja.
Ja, pa še to: če si kupim predplačniško kartico za telefon, so kakšno povezani paketi ali ugodnosti?
Saj vem, da vse piše v njihovih ponudbah, ampak jaz tam ven čisto nič ne razumem, najbolj bom verjel nekomu, ki že to uporablja in pozna vse pasti in luknje vseh paketov.
Zlatizlatko, sam imam Tmobilovo sim kartico za telefon in Tmobilovo sim kartico za Simpa internet (USB). Strošek v lanskem letu 150 kun za telefon(klici znotraj hrvaške) in 200 kun za internet.(60 dni morja, vsakodnevno čekiranje vremena, facebooka, emailov in morjeplovca, tudi kakšne slike sem lepil na forum, dosti tudi videoklicev skypa) 250 kun = 30l goriva ki ga pokurim v pol ure, tako da jaz s tem ne kompliciram, ko zmanjka kupim nov bon in naložim, simpl. Je pa priporočljivo kupovati manjše bone in večkrat naložiti, saj je kredit časovno omejen, propade pa ne, le naložiti je potrebno novega.
lpg
lpg
Nazadnje spremenil gregor.n, dne To Jul 06, 2010 00:00, skupaj popravljeno 1 krat.
https://medisken.si
Tele2 ima odličen signal, precej ima svojih oddajnikov, če pa si izven dosega, potem se preklopi na Tmobile s katerim imajo pogodbo...
Vse skupaj je nekaj podobnega, kot pri nas Tuš, ki se priklopi na Mobitel, čeprav bolje deluje. Pri nas včasih menda vrže ven pri preklopu, meni pa na HR Tele2 nikoli ne "izbacuje".
Internet koristim predvsem direktno na mobilniku in ne na laptopu, poraba pa je minimalna za pogledat Aladin vreme in podobno...
Vse skupaj je nekaj podobnega, kot pri nas Tuš, ki se priklopi na Mobitel, čeprav bolje deluje. Pri nas včasih menda vrže ven pri preklopu, meni pa na HR Tele2 nikoli ne "izbacuje".
Da uporabim temo še za klice iz Hrvaške. Nevem če je že bilo omenjeno:
Mobitel je s 1.julijem spet podražil klice iz Hrvaške, zdaj pa vidim da ima tale izimobil najcenejše klice preko hrvaškega omrežja TELE2.
Klic iz Tele2 v SLO (EU območje) 0,47eur/min (Mobitel=1,12), prejeti klic iz SLO pa samo 0,18eur/min (Mobitel=0,40). Je pa 4,5eur paket izi brez meja in 2 eur dobiš dobroimetja.
Mislim da je koristna informacija za tiste ki bodo tudi kaj klicali v SLO.
Mobitel je s 1.julijem spet podražil klice iz Hrvaške, zdaj pa vidim da ima tale izimobil najcenejše klice preko hrvaškega omrežja TELE2.
Klic iz Tele2 v SLO (EU območje) 0,47eur/min (Mobitel=1,12), prejeti klic iz SLO pa samo 0,18eur/min (Mobitel=0,40). Je pa 4,5eur paket izi brez meja in 2 eur dobiš dobroimetja.
Mislim da je koristna informacija za tiste ki bodo tudi kaj klicali v SLO.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Tudi jaz sem nabavil Vip connect in to predvsem zaradi pokritosti signala. Za Tele 2 so rekli v treh centrih, da recimo na področju Raba nima signala.
Odločil sem se za predplačniški paket VIP connect ki stane:
-USB modem, 149 kun
-dobroimetje 1GB, 199kun velja 30 dni, vendar potem lahko kupiš dobroimetje za samo 25kun in se ti podaljša pa še vse za nazaj lahko porabiš, ker ne propade.
Je pa pri tem paketu neka caka saj moraš na netu aktivirat 1GB na svojem računu drugače imaš samo četrtino tega na razpolago. To je narejeno za nepoznavalce, da jih opeharijo za 75% vrednosti kupljenega dobroimetja.
Da bi aktiviral 1Gb pa nimajo nikjer objavljenega linka niti za to ni nikakršnih jasnih navodil, tako da če se ne znajdeš dobiš samo četrtino kupljenega.
Obnova in preverjanje stanja računa se nahaja na:
http://vipmevmc.vipnet.hr
Lep pozdrav
Nikola Tesla
Odločil sem se za predplačniški paket VIP connect ki stane:
-USB modem, 149 kun
-dobroimetje 1GB, 199kun velja 30 dni, vendar potem lahko kupiš dobroimetje za samo 25kun in se ti podaljša pa še vse za nazaj lahko porabiš, ker ne propade.
Je pa pri tem paketu neka caka saj moraš na netu aktivirat 1GB na svojem računu drugače imaš samo četrtino tega na razpolago. To je narejeno za nepoznavalce, da jih opeharijo za 75% vrednosti kupljenega dobroimetja.
Da bi aktiviral 1Gb pa nimajo nikjer objavljenega linka niti za to ni nikakršnih jasnih navodil, tako da če se ne znajdeš dobiš samo četrtino kupljenega.
Lep pozdrav
Nikola Tesla
Nikola Tesla napisal/-a:Je pa pri tem paketu neka caka saj moraš na netu aktivirat 1GB na svojem računu drugače imaš samo četrtino tega na razpolago. To je narejeno za nepoznavalce, da jih opeharijo za 75% vrednosti kupljenega dobroimetja.
Tudi jaz sem se odločila za Vip, mi ga prijatelj drugi teden prinese.
Glede tega linka in 1Gb, a to aktiviraš na tem linku, ki si ga spodaj pripel?
Informacija, da ima Tele2 slab signal kjerkoli je napačna. Imajo lahko kvečjemu najboljši signal med vsemi ponudniki... Na HR je TMobile največji operater, ki ima podobno kot pri nas Mobitel zelo razvito mrežo. Tele2 ima nekaj svojega, ostalo se poveže na TMobile, torej na najboljšega... Pokritost signala je definitivno boljša od VIP-a, ki je dejansko Vodafone... Sem drugače pri Simobilu in tako se vedno veže na "kao" domačega VIP (ista grupacija), pa vam povem, da je po otokih moj SLO gsm pol časa na TMobile signalu, torej VIP-a ni...
VIP ima sedaj super ponudbo če rabiš veliko interneta. Na mesec je 100 KN, vključeno pa je 5 GB prenosa. Pri tem gre za način "pretplata", kar pa ne vem, če lahko naročimo tujci...
Če rabiš malo, pa je pomoje res najboljši Tele2, cena pa kot napisano že zgoraj 0,25 KN za 1 MB prenosa. To velja 30 dni od polnitve, nato pa preideš na 0,5 KN na 1 MB do naslednje polnitve z minimalno 100 KN... Pač malo komplicirano, čeprav se mi zdi, da za poletne mesece najboljša opcija.
Samo opomba, ker vem, da 99,9% Slovencev NAROBE razume besedo "pretplata"!!! To NE pomeni predplačilo ali po angleško pre-paid, kar večina misli. Torej "pretplata" ni telefon na kartice, bone, kupone, temveč je to pogodba o naročnini... Beseda "pretplata" po hrvaško pomeni "naročnina".
Upam, da si zapomnete.
VIP ima sedaj super ponudbo če rabiš veliko interneta. Na mesec je 100 KN, vključeno pa je 5 GB prenosa. Pri tem gre za način "pretplata", kar pa ne vem, če lahko naročimo tujci...
Če rabiš malo, pa je pomoje res najboljši Tele2, cena pa kot napisano že zgoraj 0,25 KN za 1 MB prenosa. To velja 30 dni od polnitve, nato pa preideš na 0,5 KN na 1 MB do naslednje polnitve z minimalno 100 KN... Pač malo komplicirano, čeprav se mi zdi, da za poletne mesece najboljša opcija.
Samo opomba, ker vem, da 99,9% Slovencev NAROBE razume besedo "pretplata"!!! To NE pomeni predplačilo ali po angleško pre-paid, kar večina misli. Torej "pretplata" ni telefon na kartice, bone, kupone, temveč je to pogodba o naročnini... Beseda "pretplata" po hrvaško pomeni "naročnina".
Upam, da si zapomnete.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti