Lanska vinjeta letos?
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Lanska vinjeta letos?
kocka napisal/-a:Letos se odpravljam na morje že konec junija in mi bo še veljala stara vinjeta(2mes), lista potnikov je tudi ista. Ali se moram kaj prijavit v Zadru(grem na Pag) ali ne rabim nič. Vozil se bom tudi samo v okolici Pag.a. Sprašujem zato, ker prejšna leta sem vedno kupil novo vinjeto in se tako tudi prijavil letos pa bom izkoristil staro do avgusta.
zakaj pa prijava v Zadru, saj imaš kapitanijo v Pagu na Pagu.
Grem danes naredit vinjeto za moj čamac 3,15 m s 10 KM motojem v Umag. Pridem tam in nek naduvan starček, čelav se takoj pravi pametan, kje imam čamac, mu povem da v kampu (v resnici je bil doma), pol kao gleda dokumente in dela ja, ja, ja vse imate vi samo pazite na zakone na morju in da ne rabim vinjete..
Sem se obrnil in šel v Poreč, kjer delajo dve punci za šalterjem in dobiš takoj brez nepotrebnih vprašanj, je pa kurac ki ti na račun kar vturijo neko karto 20 kun in še ostale pizdarije.
Skupaj me je prišlo 330 kun. Vpisal sem pa lahko 10 oseb na "popis osoba"
Je res da če imaš čoln da je to že "luksuz" in da naj ne bi bil problem 330 kun oz. 47€...
Dobiš pa povsod občutek da ne poznajo lastnih zakonov, tudi una gleda knjižico in pol reče, aja je 3,15m dolg (najprej je rekla tudi ona da ne rabim ker imam motor manjši od 15 KM).
Sem se obrnil in šel v Poreč, kjer delajo dve punci za šalterjem in dobiš takoj brez nepotrebnih vprašanj, je pa kurac ki ti na račun kar vturijo neko karto 20 kun in še ostale pizdarije.
Skupaj me je prišlo 330 kun. Vpisal sem pa lahko 10 oseb na "popis osoba"
Je res da če imaš čoln da je to že "luksuz" in da naj ne bi bil problem 330 kun oz. 47€...
Dobiš pa povsod občutek da ne poznajo lastnih zakonov, tudi una gleda knjižico in pol reče, aja je 3,15m dolg (najprej je rekla tudi ona da ne rabim ker imam motor manjši od 15 KM).
Mogoče ti je kapitan hotel samo dobro, ker do Funtane ne rabiš plovnega dovoljenja kar je podpisan sporazum. Zato te je tudi vprašal kje imaš čoln, ker z njim verjetno ne boš šel dlje kot do Funtane v kolikor ga imaš v vodi v okolici Umaga.
Zato pa se prej pozanimaj. Zakaj pa nisi vprašal kapitana zakaj ga ne potrebuješ? Veš meni je isti "naduvan, čelav in pametan" lepo razložil zakaj in mi prihranil vsaj 2500 kun (6 let). Lepa beseda lepo mesto najde.
Kaj bi rekel na to da naša davčna da izvršbo, ker kao nisem plačal kazni. Če hočem dokazati moram plačati sodno takso za napako ki so jo storili oni in ne jaz
LP in mirno morje!
Zato pa se prej pozanimaj. Zakaj pa nisi vprašal kapitana zakaj ga ne potrebuješ? Veš meni je isti "naduvan, čelav in pametan" lepo razložil zakaj in mi prihranil vsaj 2500 kun (6 let). Lepa beseda lepo mesto najde.
Kaj bi rekel na to da naša davčna da izvršbo, ker kao nisem plačal kazni. Če hočem dokazati moram plačati sodno takso za napako ki so jo storili oni in ne jaz
LP in mirno morje!
Zato ker sem govoril slovensko verjetno
Rabim vinjeto, ker ne bom samo do Umaga vozil, ampak gre z mano tudi na dopust dlje od Umaga. Jaz sem mu rekel, da rabim vinjeto tip pa mi daje kontra
Če bi mu rekel da grem drugam in da sem prišu naredit samo vinjeto bi reku naj jo dol delam
dol pa se mi ne da zgubljat časa, zato sem jo hotel naredit prej.
Rabim vinjeto, ker ne bom samo do Umaga vozil, ampak gre z mano tudi na dopust dlje od Umaga. Jaz sem mu rekel, da rabim vinjeto tip pa mi daje kontra
Če bi mu rekel da grem drugam in da sem prišu naredit samo vinjeto bi reku naj jo dol delam
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti