Italijanski "biseri"

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Avg 26, 2010 15:12

Bi bila pa tukaj že na drugi strani pomola čist druga pesem ker bi ga rahlo vleklo stran. :idea:
Slootack
Viceadmiral
Kraj: Kras/ Trst
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Slootack » Če Avg 26, 2010 18:56

Dobra ideja. Meni se tudi zdi, da je gliser potopljen, ker so ga zašnirali tako na kratko, da je voda udrla čez rob. Torej verjetno trup sploh ni predrt. Na slikici 1 je videti, da voda udira čez kljun v kokpit.
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Če Avg 26, 2010 20:31

Včeraj sem prišel iz dopusta, ki sem ga preživel tri kilometre nižje od Zadra. Tukaj sem preživel od 9.8 pa do 26.8 čudovit dopust brez valov, zanima me potem kdaj se je to dogajalo :?:
Ure dnevi leta tečejo....
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Avg 27, 2010 09:16

Bolid, v konobah ni nikoli velikih valovov.
Guma je guma, zaenkrat.
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Pe Avg 27, 2010 09:51

janadino napisal/-a:Bolid, v konobah ni nikoli velikih valovov.

So so, drugi dan v glavah :twisted:
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Barbariga

OdgovorNapisal/-a Fojki » Pe Avg 27, 2010 10:12

groza ko gledam tele fotke me ,kar zmrazi. Še mojega je na pomolu metalo ampak je bil res močno privezan.Nismo šparali z špagami. :lol:

sem pa letos tudi pri nas v Peroju videl kako je vrglo na obalo čolne . :cry:

Ob cca 1 ponoči me pokliče kolega ,ko se je ravno odpravljal od mene .Priletim v Peroj groza nebo jasno valovi pa taki ,da je vse po zraku letelo.Če je kdo iz Peroja ve o čem govorim ,da je naša lučica najbolj na udaru ko piha močan Zahodnik .Takrat smo vsi v pripravi kot ,da je vojno stanje.

smo pa reševali tako ,da, ko je čoln že bil cca 2-3 metre od obale je eden skočil na čoln spredaj in ga privezal spredaj nato nas je 5 odraslih počasi povleklo na obalo ,da je res v celoti nasedel tako ,da ga morje ni preveče premetavalo po skalah.Pri tem nam je celo pomagal en domačin z terencom res pohvaljen.

Po jutranjem ogledu kako so se lahko odtrgali iz boj smo ugotovili ,da so bili vsi vezani na zgornji obroček boje .Kaj naj rečem sem brez besed.

Sem pa siguren, da če bi bil čoln vezan direktno na špago pod bojo ,da to tega ne bi prišlo.Še bolje ketno vezati direktno na kocko .

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Avg 27, 2010 12:08

Na tiste krajein tramontano imam tudi jaz slabe spomine, mi je vrglo čoln ven na suho. smo ga potegnili z valom na drobno kamenje in poškodb ni bilo, hvala bogu, nekaj pa jih je razbilo in potopilo.
Guma je guma, zaenkrat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov