Pivatus yachting

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Jul 14, 2009 18:45

val napisal/-a:če ostane v hr .pod hr registracijo ni potrebno plačati davka v eu,samo kot državljan držav eu ne moreš v eu vode.
lp

Tegale pa ne "štekam" popolnoma...
Torej, če ostane barka v HR vodah in ima HR zastavo, potem normalno, da ni potrebno plačati davka v EU. Barka ima HR zastavo, torej EU nima popolnoma nič z njo... No je pa treba plačati davek v HR, ki pa je celo 10 odstotkov višji kot pri nas...

Da je barka pod HR zastavo in piše "VAT not paid", je pa meni edina razlaga, da je registrirana na podjetje. Načelno charter ali demo boat... Kaj drugega mi ne pride na misel.

Ima kdo še kakšno drugo idejo?
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Jul 14, 2009 20:14

Mislim, da ne.
To je sigurno barka, ki je pisana na pravno osebo in se lahko proda brez PDV-ja v primeru izvoza iz HR(ali uvoza v EU, ali registrira v DL-USA). Tako kot povsod po svetu.
Ampak potem si zopet brez vseh bonitet, ki jih HR zastava nudi.
Lahko pa jo pišeš na firmo v HR in si PDV poračunaš. Ampak plačati ga je pa treba !
Torej, kakorkoli se obrneš imaš rit zadaj.

good girls go to heaven, bad girls go everywhere !
u-r-o-s
Admiral
Kraj: Celje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a u-r-o-s » To Jul 14, 2009 22:15

Kakšen je potem postopek, če je to rabljena barka in je sedaj registrirana pod hr zastavo? Je možno kot fizična oseba iz SLO obdržati hr zastavo, ter kako je potem z davkom oziroma vsemi dajatvami?
LP, Uroš.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Jul 15, 2009 01:16

HR zastavo lahko obdržiš, bo pa treba plačati 22% DDV. Ima pa HR zastava bonitete, ki jih je omenil že Kr en.

DDV oziroma HR PDV ne boš plačal ti ampak boš dobil račun od firme. Ta itak proda vse z davkom in ga naprej plača državi. Ti pa potem ta davek odbijaš, poračunavaš in podobno, če si pravna oseba, če pa si fizična pa ne narediš nič in je to to...

Odkar obstaja po celi Evropi DDV in ne Prometni davek, od takrat se NOBENA stvar ne kupuje brez davka!!! Dajte to razumet. Vedno me nasmejejo, ko mi razlaga kako je kupil brez davka. Vse se kupi Z davkom, potem pa ga lahko odbiješ, če si do tega upravičen in ti ga drćava vrne. Edini račun brez davka je med državami znotraj EU območja, takrat pa se na račun OBVEZNO navede prodajalčev in kupčev ID za DDV. Na podlagi takega računa se naredi potem samoobdavčitev v državi kupca...

LP
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Jul 15, 2009 10:35

Lahko kupiš brez davka, brez računa, keš na roke. Nekje se še da. Ampak to je bolj za kakšne dele, jaz npr neke trake tako kupujem v trgovini.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Jul 15, 2009 17:31

Ja seveda lahko kaj kupiš "pod roko", samo tukaj je govora o barki... Tega pa ne moreš kupit na tak način, ker potem ne vem kako registriraš. :D

LP
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Jul 15, 2009 20:07

Fantje, res je Kanader, aja Sanader naredil HRvaško malo kavbojsko. Ampak tele debate so pa vseeno še malo bolj kavbojske. Tax is tax ! Everywhere ! Brez davka lahko prodaš le doma skuhan šnops, ali pa ti kak švercer proda kako malenkost. Pa še za to on plača davek, ampak ga razknjiži po nabavni ceni, ko ti odideš.
Admin vam je povedaj na najbolj jasen način. Po uvedbi DDV-ja, v HR PDV-ja v A in D Mehrwersteuerja itd. Se vse stvari kupujejo z davkom. Razlika se dela le v dodani vrednosti. Pa saj to nam je že samo ime povedalo - DDV !

good girls go to heaven, bad girls go everywhere !
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » Če Jul 16, 2009 08:20

Edini račun brez davka je med državami znotraj EU območja, takrat pa se na račun OBVEZNO navede prodajalčev in kupčev ID za DDV. Na podlagi takega računa se naredi potem samoobdavčitev v državi kupca...

Samo dodal bi da to velja samo za pravne osebe, ampak potem nimaš vhodnega davka in potem to plačaš državi!

Samo še to bo dodal, da veljajo edino olajšave pri DDD-ju za fizične osebe, kot npr. pri gradnji, da če vzameš komplet storitev z materialom plačaš 8,5% DDV-ja. Ampak tega v navtiki ni!

LP Klemen
Matter
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Matter » Če Okt 08, 2009 12:53

Lep pozdrav

Ker kupujemo našo prvo barko preko Pivatusa mogoče izkušnja iz prve roke. Kot razumem sta Munitor in Pivatus ločena brokerja. V Verudi ima Munitor še vedno odprto pisarno, Pivatus pa ima svojo. Pivatus, po besedah brokerja, menda tudi ni nek novinec ampak so v tem poslu že krepko čez 10 let. So uradni zastopnik za Dehler in Hanse. Tud občutek ob sodelovanju z njimi je tak. Samo pozitivno, vsaj ka se tiče g. Rankota. S svojim avtom nas je peljal okrog po ogledih, odgovarjal na vsa vprašanja in mislim da tudi dobro svetoval. Klical je večkrat on nas kot mi njega pa se ne gre za neko drago barko, dobrih 50k. Vso birokracijo tudi urejajo oni in ob plačilu bomo samo prevzeli dokumente. Vsaj upam da bo tako ;)
Opazil sm tudi da so njihove spletne strani in oglasi vedno ažurirani, če to kaj pomeni.

Mogoče še tole. Ko smo se zanimali za barko pri Selmar yacht, po dveh klicih in obljubah o posredovanju informacij do danes še vedno nismo dobili nič.

Kar se tiče upravičenosti - neupravičenosti provizij se torej delno strinjam delno ne.

lp
Uporabniški avatar
popaj
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a popaj » Če Okt 08, 2009 13:55

Jaz bi temu rekel: Dober trgovec, ki pozna svoj posel in se zaveda od koga živi. Če se ne motim, je Selmar firma iz A. in jim je trgovanje z rabljenim barkam verjetno sekundarni biznis-da izpolnijo prosti čas, ko ga imajo :wink: .
Uporabniški avatar
Lipi
Kapitan
Kraj: LJ - Vrsar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Lipi » Če Okt 08, 2009 22:42

Popaj, Matter -

popravita me če se motim, ampak mislim da govorita o SELYMAR YACHT ... Lastnik je Grk, ki ima že kar nekaj časa firmo za "preprodajo" bark v Splitu in je tudi zastopnik za NAJAD jadrnice. Sam tipa osebo poznam in imam čisto drugačne iskušnje z njim, kot vi2. Sam sem pred 3 leti preko njega kupil barko in sem bi zadovoljen - še danes sva prijatelja in se vsake toliko slišiva ...

Če pa govorita o SELMAR YACHT pa itak 1. slišim, tko da se ni treba preveč ubadat s tem postom... :D
še kakšen meter več ...
Uporabniški avatar
popaj
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a popaj » Pe Okt 09, 2009 08:37

No, zdaj si me pa ujel :oops: . Ne vem, ali je bil eden ali drugi, ampak ko sem jaz iskal barko, se je zgodilo podobno, kot je opisal Matter :shock: . Res pa ne vem, ali je bil selmar z Y ali brez. (spet ta Y :D :D :D )
Matter
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Matter » Pe Okt 09, 2009 15:21

Ja seveda SELYMAR z Y, sedež imajo v Splitu...moja napaka. Zanimivo kako so izkušnje različne. Sicer nismo imel nekih posebnih kontaktov, zanimal smo se za dve barki. Za nobeno niso vedli ali je že prodana ali ne prek telefona in je blo obljubljeno da pošljejo podatke na mejl. Še enkrat smo jih poklicali, menda so pripravljal.. in do danes nič. Pa škoda ker so mel enga tazga fajn Benetojčka mmm. Ja no..

Vrjetno res zlo odvisno na koga naletiš.

lp
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Ne Sep 05, 2010 21:01

Spet slaba izkušnja z Munitor-jem. O prvi varianti sem že pisal. Ta vikend sem se spet dogovoril za ogled izbranih plovil. Najprej me je po stari navadi, kljub dogovoru pustil čakat 3 ure. Kljub temu, da sem mu poslal vnaprej moje želje, katera plovila bi si rad ogledal (jasno, na področju Istre) in sva se vnaprej dogovorila za termin ogledov, nisem videl niti enega. Dobesedno me je prepričeval v ogled drugih plovil, ki me sploh niso zanimala. Bolj iz vljudnosti sem šel pogledat enga Crownline, pa njegov delavec ni znal niti odpret motornega pokrova :?: Je pa pred tem eni naši mlajši družini prodal čoln, ki bi se ga jaz sramoval in to po ceni, ki je višja od ponudb na spletu, kaj šele od realne cene, po kateri se danes plovila prodajajo. Nisem se hotel vmešavat, ampak mi jih je bilo žal. Ta g. Mile je odličen retorik, zlasti za takšne, ki se komaj spoznavajo z nautiko.
Odšel sem kakšnih 100m naprej, do konkurence, tam pa se mi zgodba zdi čisto drugačna, res pa, njihova ponudba je bistveno bolj skromna.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Ne Sep 05, 2010 23:51

Zaltko83, to je tako, če imaš pogum in se spodstopiš vseh plovil, ki so na Mornarju. On pokliče vse po vrsti, nato pa prodaja kot svoje, obljublja dobro prodajno ceno, ki pa je od prodajne višja za njegovo provizijio in špe za obveznih 10%, ki jih kupec zniža in isli, kako je dobil poceni plovilo.
Mileta poznam, meni ni mogel nič prodati, bi pa delal neke menjave od katerih bi me bolela samo glava. Očitno pa mu gre zelo dobro, saj vem, da je naredil nekaj poslov.

LP
:wink:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov