Smrtna nesreča v portorožki marini

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » Pe Okt 22, 2010 11:29

Novinec, tu se vidi, kako različni mediji različno objavljajo novice. Obala.net pravi drugače kot Slovenske novice.

Moti pa me nekaj drugega, ki pa nima veze z nesrečo, pa moram tukaj povedati. Napisano je s "kisikovimi jeklenkami", kar je hudo narobe. Razen v posebnih razmerah se nobeden ne potaplja s kisikovimi jeklenkami, temveč z jeklenkami napolnjenimi s stisnjenim zrakom. Kisik je na globini večji od 15 m (včasih so rekli 18 m) strupen in praktično noben potapljač ne uporablja kisika temveč zrak.

Morda nisem napisal na pravem mestu, vendar me vedno zmoti ko
nekdo govori ali piše o mediju, ki ga ne pozna.

Podobna nesreča se lahko zgodi vsakemu morjeplovcu, saj ga ne poznam, takega, ki še ni bil pod svojo barko ali kaj delal na njej pod vodo.

Družini ob temu izrekam iskreno sožalje. Luftar
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Okt 22, 2010 21:45

Tudi meni so te "kisikove jeklenke" takoj dvignile kocine in tlak, pa nisem potapljač...
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Pe Okt 22, 2010 21:52

Ali je sploh znan vzrok nesreče, mogoče je vzrok čisto drugje kot samo potapljanje, menim, da takšno potapljanje pri tako majhnih globinah ni preveč nevarno, bi rekel da je mogoče vzrok čisto drug, kakšen infarkt, kap itd...
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » So Okt 23, 2010 18:56

admin napisal/-a:Tudi meni so te "kisikove jeklenke" takoj dvignile kocine in tlak, pa nisem potapljač...

Admin to je vsaj soft varianta. Najhujše je ko jih imenujejo "kisikove bombe". In to šolani in kao strokovni novinarji :roll:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Okt 24, 2010 15:37

Novinarji so dejansko en strašno zarukan folk. Nikoli, ampak res nikoli ne napišejo pravilno niti poročila o prometni nesreči. Zgrešijo smer vožnje, kraj opišejo napačno in vse zabrkajo kdo in kaj in na koncu niti na zemljevid ne pogledajo, da ne bi napisali kakšne neumnosti. Enostavno jih boli k...c saj oni so novinarji in zato nedotakljivi pa čeprav širijo neresnice, ko pa še koga po nedolžnem obsodijo pa se samo posujejo s pepelom in basta, če pri tem komu uničijo kariero jih pa še tožiti ne smeš. PODN.
LP NT
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » Ne Okt 24, 2010 21:36

Nikola Tesla, prav imaš! Podn od podna; tudi moje izkušnje z njimi (seveda to velja le za nekatere) so podobne. Ni znanja, ni pogolobitve v stvar ni etike, kar je pa še najhuje. Ponavljam: niso vsi takšni ampak je pri nas preveč takšnih, to je problem!!!
"Dalmatino povišču pritrujena"

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti