Ha, ha, ha. Ne vem , če je šlo za "upaš". Prej za "ne znaš"! Unmu prvemu je tist genaker (ali kako se pač imenuje tisti del rjuhe) delal obilo preglavic.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Hudo tkole kot na zadnjem delu posnetka sem enkrat enega na jadranju v vodo poslal.Zategnil sem štrik floka tip je pa stal med linijo štrika in ograjo, samo katapulturalo ga je, ker je dobil štrik direkt na kontra stran od kolen. Bilo je smeha ker se je na srečo vse dobro končalo.
lp
Tule res ne gre za "upati si"... pač pa za regatno pretravanje. Da barka s špinakerjem takole poleže... ni težko - je pa veliko več zabave potem tak špinaker varno in po možnosti suho snet in pospravit.
Da ga ne razstreli takoj ko sunek popusti in se barka zravna... moraš pa tudi imet precej sreče - ali pa znanja, da veš kdaj in kako spustit...
Na vseh posnetkih so spini in absolutno pretiravanje, kar se pač dogaja na regatah, ker če ne boš ti potegnu gor bo nekdo drug in to privede do tega...
Je pa to drugače, če imaš posadko ki zna odreagirati v danih situacijah, ali pa če se greš "družinsko" jadranje.