Shranjevanje vrvi na gumicah

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

akisek
Kontraadmiral
Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a akisek » To Jun 10, 2008 17:21

Sedaj pa ne razumem ,ali govoriš o krilcih ali nekakšni gumi?
L.p.
Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a PACEK » To Jun 10, 2008 21:25

kaj niso krilca, kod gumirana plastika, a nek tak materjal?
LP PACEK
Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a PACEK » Sr Jun 11, 2008 07:55

atilone, zahvaljujem se ti za nasvet, ki sem ga vzel na znanje in, ki je dobronamiren, za kar se ti zahvaljujem.
Dejstvo pa je, da vsak lastnik čolna sam odloča, kaj mu je všeč, kaj bo obesil na svoje plovilo in kaj ne in, če je nekomu nek dodatek full in, še ne pomeni, da se za tak korak morajo odločt vsi, nekateri pač sledijo vzornikom, drugi iščemo rešitve na drugačen način in v tem je čar in pestrost življenja, mar ne?

LP PACEK
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Sr Jun 11, 2008 08:31

Jaz se pač rad učim stvari pri katerih nisem "doma". Če sem pred nerešljivim problemom, kot si ti (nagib motorja), se mi zdi najbolj logična stvar na svetu, da sledim nasvetom resničnih poznavalcev, katera še povrh vsega izvirajo iz prakse. To niso trgovci za pultom, kateri ti natvezijo oh in oh, samo da prodajo.
Pri vseh kočljivih temah, pa imam navado še pripisat ; Sicer pa je odločitev samo tvoja! Tako velja tudi v tvojem primeru. Nikoli ampak res nikoli, pa nisem imel navade komu vsiljevat mojega mišljenja. Nikoli ampak res nikoli, pa nisem nasvetov drugih, a-priori zavrgel oz. demantiral. Še posebaj, če sem postavil vprašanje, dobil odgovore in jih v odgovor takoj zavrnil. To se tudi iz etike ne dela, kaj pa si misliš ti sam o nasvetu, pa je tudi samo tvoja stvar.
LP
Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a PACEK » Sr Jun 11, 2008 09:03

atioline, zahvalil sem se ti, za nasvet, a tista rešitev je morda dobra za kogar je, jaz svoje gumice z 25KM motorjem, ne vidim z tistimi zakrilci na peti motorja, če bi bil to motor z 150PS še, ne pa na malem motorčku od 25KM.

LP PACEK
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Jun 12, 2008 14:25

Boljše bi bilo če bi si montiral flape na krmno steno, ti dejansko s svojo površino pomagajo pri vzgonu krme čolna, je pa res da če nimaš hidravličnih je bolj dolgčas. O krilcih na motorju je bila tudi že debata, nekje pomagajo nekje ovirajo nagib čolna, tako da, stvar posameznika. Te čisto razumem da ti ni do vrtanja na motorju, da ugotoviš da je isto. Američani so pogruntali že 1001 reč od tega je malo splošno uporabnih(teflonski premazi motorja, stp, exerciser). Drugače bi bila antikavitacijska plošča že v osnovi precej večja in ne bi rabil nič gor "šravfat". Zadevo bi moral sprobati na enakem čolnu z enakim motorjem in bi videl kako je!
Jaz mislim, če imaš gumo daljšo od 4m, da ji enostavno manjka kakšen konjiček!
Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » Če Jun 12, 2008 14:59

Pacek, jaz imam trda krilca na kavitacijski plosci na Elanu 401 z Johnsonom 25. Imel sem kar nekaj tezav z izglisiranjem, ker se mi je premec dvigal in je barka dolgo rila.preden je izglisirala. po montazi teh krilc je cas od dodajanja polnega plina do glisiranja bistveno manjsi in tudi po GPS-u je hitrost sedaj z tem motorjem visja. Sicer pa obstojajo krilca za vec vrst moci m,otorjev od 5 naprej.
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a PACEK » Če Jun 12, 2008 18:53

nemo, kod je kocka rekel, se mi res škoda zdi vrtat krilca motorja zavoljo dveh krilc, ki bosta morda pomagala, ali pa tudi ne.
Napisal sem že, da problem z dvignjenim nosom gumenjaka imam le če sem sam na čolnu, če sta spredaj dva otroka, ali ena odrasla oseba, potem se kljun čolna dvigne tko za ene 20s, potem pade in čudovito glisera.
Prav to me je pripeljalo v razmišljanje, da bi sedež približal sprednjemu delu, svojega novomarina pa bi v špici pokril z plastiko, namesto z lesenimi deskami in v to "plastiko," vdelal še volan, komadne, kompas, fishfinder...

Kocka za flape pa zmanjka prostora ob motorjih, polek glavenga motorja je še rezervni tomos z 3,5KM in je že sedaj zrcalo krme nabito polno, da je še vrvi za tubo vlečt teško speljat med motorji :)

LP PACEK

Kdo je na strani

Po forumu brska: tomaz_slo in 5 gostov