Novi izpiti
Moderatorji: moderator2, moderator
weta napisal/-a:Najbolj mi je pri vsem skupaj 'všeč', da se gre spremijat celoten sistem, povzročat stroške tisočim ljudem itd,' zaradi par mandeljcev brez izpita oz. S kupljenim. Slovenska sramota tisočič....prekleti slovencelj
Ob tem pa po našem morju pluje tisoče italijanov brez izpita...
A ne bi bilo bolje, da bi delali na poenotenju znotraj eu, kot pa da sdelamo'bolj papažki od papeža.
Razumi to kot umazan posel, ne kot neumnost.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
SR 290 napisal/-a:...
Verjetneje prvo kot drugo, ampak ne čisto nujno...
Zgodba, ki sem jo slišal, je zadevala državnega funkcionarja, ki je zahteval, naj njegovi podrejeni neko področje pravno uredijo (preizkus za licence, pregledi opreme, nadzor...).
Prejšnja pravnica je vedela, za kaj gre in skrbno pazila, da tistega niso pravno uredili. Potem je prišla njena upokojitev in mlada pravnica je naredila, kar je tisti funkcionar rekel.
Izid: ne obstaja izobraževanje za spraševalce za preizkus za licenco, zato ni mogoče narediti preizkusa in zato ni mogoče izdati licenc, ne obstaja izobraževanje za preverjevalce opreme in nadzornike, zato ni mogoče narediti preizkusa opreme in izdati potrdila, da je OK... Lahko pa se najde kdo, ki bo po službeni dolžnosti zahteval veljavno licenco in potrdilo o uspešno opravljenem pregledu, ali pa bo dejavnost do takrat (ni jasno kdaj, lahko leta ali več) implicitno prepovedana.
Ne bom pisal, za katero dejavnost je šlo in od koga sem slišal zgodbo, bila pa je prepričljiva, in ni čisto edina. Tudi take niso omejene samo na SLO.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Tako kot si ti to slišal lahko en uradnik od nekoga ob kavi sliši kaka anarhija je na področju izpitov in ukrepa.
Šment je lahko v tem, da tale nekdo printa potrdila v neki revolucionarni formi, ki se jo ne da ponaredit, ali pa organizira tečaje izpitov.
Podobno je bilo z izpusti kaminov..., skratka prosti lov na osnovi kratke pameti visokoletečih z komolci obtočlenih "hudih" uradnikov. To smo hoteli in to smo dobili skupaj z "nacionalnim interesom".
Šment je lahko v tem, da tale nekdo printa potrdila v neki revolucionarni formi, ki se jo ne da ponaredit, ali pa organizira tečaje izpitov.
Podobno je bilo z izpusti kaminov..., skratka prosti lov na osnovi kratke pameti visokoletečih z komolci obtočlenih "hudih" uradnikov. To smo hoteli in to smo dobili skupaj z "nacionalnim interesom".
SR 290 napisal/-a:weta napisal/-a:Najbolj mi je pri vsem skupaj 'všeč', da se gre spremijat celoten sistem, povzročat stroške tisočim ljudem itd,' zaradi par mandeljcev brez izpita oz. S kupljenim. Slovenska sramota tisočič....prekleti slovencelj
Ob tem pa po našem morju pluje tisoče italijanov brez izpita...
A ne bi bilo bolje, da bi delali na poenotenju znotraj eu, kot pa da sdelamo'bolj papažki od papeža.
Sr....umazan posel prisklednikov in neumnost naroda, ki to dopušča.
bo pa veliko manj morjeplovcev po letu 2121,,ker kolikor je meni znano je cca 30-,40 procentov ponarejenih...pa še bolj varni bomo...pa saj so hrvati že eu sem slišal da so jih že kar nekaj pobrali...prav je tako...prav dva tri dni je pomorska policija močno prisotna na področju krka z okolico..tudi ustavlajo na polno....
[quote="j.pa še bolj varni bomo.[/quote]
Ja, ker bo manj prometa in predvsem, če boste pravičniki manj pijani za krmilom. Tudi sam sem delal slovenski izpit in ne mi srat, da sem zato manj nevaren kot nekdo, ki ga je kupil na Reki!:evil: Morda zato, ker znam kak vozel več, ali pa sem enkrat slišal in stokrat pozabil kako so razvrščene lučke na tovorni barki? Daj no, ne ga dajat z populizmom, saj ni volitev. Priznaj, da si škodoželjna xxx in kot tak "kanonfoter" za nekatere, ki se mastijo na ta račun.
Sicer ima pa itak večina privez pri hrčkih in boli jih kita za take nebuloze, pa še prav jim dam!
Ja, ker bo manj prometa in predvsem, če boste pravičniki manj pijani za krmilom. Tudi sam sem delal slovenski izpit in ne mi srat, da sem zato manj nevaren kot nekdo, ki ga je kupil na Reki!:evil: Morda zato, ker znam kak vozel več, ali pa sem enkrat slišal in stokrat pozabil kako so razvrščene lučke na tovorni barki? Daj no, ne ga dajat z populizmom, saj ni volitev. Priznaj, da si škodoželjna xxx in kot tak "kanonfoter" za nekatere, ki se mastijo na ta račun.
Sicer ima pa itak večina privez pri hrčkih in boli jih kita za take nebuloze, pa še prav jim dam!
Kot pravi sr.....razne budalščine ala večja varnost, urejenost zadev, preglednost, doslednost, uskladitev z eu zakonodajo in podobne fore, to je vse samo pesek v oči za tiste brez znanja uporabe lastnega mozga.....v ozadju je vedno profit nekega prikoritnika, ii je poglavitni razlog za uvedbo nečesega novega, varnejšega itd.....
To je isto, kot da verjameš, da je bi atwntat v sarajevu razlog za prvo svet. Vojno...
To je isto, kot da verjameš, da je bi atwntat v sarajevu razlog za prvo svet. Vojno...
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
janezsko napisal/-a:bo pa veliko manj morjeplovcev po letu 2121,,ker kolikor je meni znano je cca 30-,40 procentov ponarejenih...pa še bolj varni bomo...pa saj so hrvati že eu sem slišal da so jih že kar nekaj pobrali...prav je tako...prav dva tri dni je pomorska policija močno prisotna na področju krka z okolico..tudi ustavlajo na polno....
Ne vem, če samo zaradi tega... in zanima me vir za oceno, da jih je toliko ponarejenih. In to, da imaš drugačen dokument, ne vpliva na varnost.
Po podatkih iz osebne izkaznice se vsebinsko (in bi se dalo tehnično s sodobno info tehnologijo) ugotoviti za vsako dovoljenje, ali ga imaš ali nimaš in ali velja ali ne. Ampak dovoljenje za nekaj ne pomeni nujno, da tisto (že, ali pa še) znaš.
Kdo je kje naredil izpit in kakšen je bil
- Najprej, jaz sem najprej naredil izpit v Sisku (in smo tudi pluli pri izpitu).
Ker sem kartico temeljito založil (nekaj selitev vmes) in ker je znančeva žena šla delat tečaj in izpit za DSC/GMDSS VHF radijsko postajo (ki ga jaz takrat še nisem imel), nisem šel zamenjat CRO za SLO, ampak sem šel z njo čez oboje še jaz in ga naredil še enkrat.
Tečaj je bil v LJ, dober; vodil ga je neki Marjan (Porta?), izpit je bil v Kopru in čisto dovolj resen, da kdo ki ni znal ni naredil, a brez plovbe.
Kot je omenil SR 290 tudi jaz redno ponovno pogledam in preverim, koliko se prav spomnim razne faktografije (in praviloma ugotovim, da sem si vsaj kaj spet zapomnil narobe).
Kaj dokument 'Voditelj čolna' pravzaprav pomeni
- To da je nekoč bil opravljen izpit, kar v najboljšem primeru pomeni, da si takrat pravilno odgovoril na postavljena vprašanja. Ne pomeni niti, da si razumel vprašanja in/ali odgovore in ne pomeni, da bi znal odgovoriti na druga vprašanja, ki takrat niso bila postavljena. In ne pomeni, da znaš to, kar si povedal, tudi uporabiti.
Ne tedaj, kaj šele kasneje. Nekdo, ki po izpitu nikoli ni plul (pa prej lahko da tudi še ne), bo lahko še vedno imel papir, ki vsebinsko o sposobnosti nosilca, da takrat varno pluje, ne pove nič več kot tisti, ki bi bil kupljen - ali pa ukraden.
Licence še za to, pa za ono...
- Širjenje zahtev za to, da so potrebne licence za vse živo, bi bilo morda koristno, če to pripomore k temu, da se pri pridobivanju licence tisti česa naučijo. Če je - kot velikokrat - priprava na pridobitev licence ciljno usmerjena samo na to, da pač narediš preizkus, je to nesmiselna poraba časa, truda in denarja.
Pri raznih - nenavtičnih, a večinoma plačanih športnih - rečeh sem bil večkrat razočaran nad kakovostjo uradnih tečajev in njihovih licenciranih voditeljev. Pričakoval sem, da bo tako tudi pri jadranju, pa so me razen enega učitelji doslej pozitivno presenetili, čeprav bi bilo treba izpopolniti del priprave (splošni del predmetov) za pridobivanje takih licenc (kar najbrž poteka).
Ampak recimo, da bi prišel inšpektor k Miranu na jadrnico in mu odredil kazen, če nima pri sebi licence za poučevanje jadranja... Vsebinsko totalna bedarija - Miran zna reči, ki jih ni na nobenem predmetniku za to, poleg skoraj gotovo vse reči, ki tam so. To vem, ker vem, kakšen je sedanji predmetnik.
Ampak če/ko kdo zapiše v zakon, da ne smeš učiti česa takega, ne da imaš licenco v žepu, te inšpektor po službeni dolžnosti ustavi in kaznuje, tudi če si si jo pridobil pa so ti jo ukradli, te po službeni dolžnosti kaznuje, ker pač piše v zakonu, da jo moraš imeti pri sebi.
To z dokumentom obvezno pri sebi je zadeva, ki olajšuje preverjanje, ne pa povečuje varnost. Mogoče si formalno v prekršku že, če učiš naprej, kot ti je pooblaščena oseba na morju odvzela dokument za preverjanje...
Da lahko kaj rečem proti temu delu zakonodaje, ne da me sesujejo da skrbim za svojo rit ker tudi sam nimam licence, sem šel poskrbet, da bom imel licenco (in to ne kupljene) ko/če bom zatežil, da je kaj pri tej zakonodaji narobe.
In čisto mogoče je, da tudi to, da bom zatežil, ne bo nič pomagalo. Ampak vedel bom, da sem vsaj poskusil.
Correct me if I am wrong, please.
fakinx napisal/-a:Oh, poznam kar nekaj primerkov s kupljenimi izpiti v žepu, ki so toliko neumni, da pravega izpita niti niso sposobni opraviti (vsaj v prvih dveh ali treh poskusih ne). Še posebej ker slišim, da se nič več ne gleda skozi prste na Upravi. Verjemite, taki bodo še naprej iskali krivine. Da sploh ne govorim o tistih s CRO izpitom, ki pa kakor vem ni dovoljen za uporabo za SLO državljane (v naših vodah). In ker so to vse skupaj "naše vode"...Tudi ta šola še pride....
Opravil izpit v Puli leta 2000,verjemi,da sem ga naredil šele v drugo,fest smo se morali potruditi,da smo ga naredili,kar je tudi prav.Samo toliko.
No, jaz sem ga ze enkrat moral menjati. Naredil sem ga namrec leta 1987 v Kopru in sem seveda imel jugoslovanskega. Ko je nastala Slovenija, smo jih morali menjati. Takrat se je na izdelavo novega cakalo vec kot mesec dni.
Ok, bomo menjali se enkrat. Bolj me moti to, da ga moras podaljsati vsakih 10 let. Zakaj?
Ok, bomo menjali se enkrat. Bolj me moti to, da ga moras podaljsati vsakih 10 let. Zakaj?
.
Ni da bi govoril!
Verjetnost za zrušit tak predlog obstaja, sicer minimalna, toda obstaja.
Naslednje volitve so l.2018. Gremo masovno na predvolilne shode in kandidatom za poslance zastavljamo vprašanje o njihovem stališču do zamenjave veljavnih dokumentov za voditelja .........
Najedat, gnjavit bi jih morali masovno in stalno, ves čas pred volitvami.
Pa povprašat kaj menijo zakaj je potreben davek in dodaten davek na luksuz, halo od 5m naprej, ker 5m je že luksuz.
Še kar nekaj neprijetnih vprašanj bi bilo potrebno postavit in potem ......
Upanje umre zadnje, ampak kdaj nam bo dovolj, da se organiziramo in napišemo peticijo, pripravimo upor, ...... teh nebuloz s strani izvoljenih in ustoličenih bi moralo biti manj v naši SLO, ki je vse skupaj ena krajevna skupnost.
.
Ni da bi govoril!
Verjetnost za zrušit tak predlog obstaja, sicer minimalna, toda obstaja.
Naslednje volitve so l.2018. Gremo masovno na predvolilne shode in kandidatom za poslance zastavljamo vprašanje o njihovem stališču do zamenjave veljavnih dokumentov za voditelja .........
Najedat, gnjavit bi jih morali masovno in stalno, ves čas pred volitvami.
Pa povprašat kaj menijo zakaj je potreben davek in dodaten davek na luksuz, halo od 5m naprej, ker 5m je že luksuz.
Še kar nekaj neprijetnih vprašanj bi bilo potrebno postavit in potem ......
Upanje umre zadnje, ampak kdaj nam bo dovolj, da se organiziramo in napišemo peticijo, pripravimo upor, ...... teh nebuloz s strani izvoljenih in ustoličenih bi moralo biti manj v naši SLO, ki je vse skupaj ena krajevna skupnost.
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 1 gost