tomaz_slo napisal/-a:A bo ta nov način kodiranja DVB-T2 kaj pripomogel k temu, da bo sprejem še vedno omogočen tudi če se kakšen bit izgubi? Pri analognem sprejemu je na mejnem območju še vedno bila slika, sicer slabše kvalitete. Pri digitalnem pa slika je ali pa je ni..
DVB-T2 ima par prednosti ( kodiranje, FEC način, ... ), ampak pri sprejemu še vedno glavno vlogo odigra antena ( ki pa so na barkah več ali manj krožno usmerjene ) in pa občutljivost tunerja ... če si kaj spremljal to debato do sedaj, cene sprejemnikov se pri nas gibljejo v rangu 25-30 EUR, tu nekih velikih razlik v tunerjih ni ( morda celo v vseh modelih uporabljajo enak tuner, ne vem, ker nisem odpiral, pa tako ali tako samo 2 različna sem videl )...popolnoma drugače je bilo, ko se je v Slo začel prehod na DVB-T pred 14 leti ...takrat sem tudi sam imel nekaj vloge v vsem skupaj, sploh ker sem v nulo poznal signal po celi severovzhodni Sloveniji , takrat pa so recimo na isti signal eni sprejemniki delali, eni kockali, nekateri cenejši pa sploh niso našli programov, ustrezno različne so bile tudi cene...in kar je MareC omenil, ta glavno smetano na žalost ( zakaj na žalost, mi smo namreč ljudem postavljali tudi antenske sisteme in ko je prišlo do problemov zaradi slabših sprejemnikov, ki so jih predvsem tam prodajali, so vse stvari zvrnili na nas "terence" z antenami ) na koncu poberejo ta "veliki v velecentrih", ki pri vsem skupaj na začetku gledajo le kot opazovalci, zato sem pa sam tudi nehal izgubljati energijo v vsem tem dogajanju ...
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...